FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Duel s Třincem ukáže směřování Znojma ve zbytku sezóny

Duel s Třincem ukáže směřování Znojma ve zbytku sezóny Z n o j m o - V letním nedělním počasí bude čekat znojemské fotbalisty na konci dubna bitva vskutku důležitá. Na jih Moravy zavítá patnáctý Třinec, který se touží vymanit se záchranářských okovů. Na Znojmu bude, aby jeho útok odrazilo a naopak samo si zajistilo pohodlnější pozici v tabulce, která ve spodní části nabírá dramatických kontur.

 
 
 
NEČEKANÝ BOJ O ZÁCHRANU - FK FOTBAL TŘINEC

Zklamání letošní sezóny? Třinec bychom do této kategorie mohli bez váhání zařadit. Tým, který měl čeřit vody v horní polovině tabulky, zatím plave u dna. Páté místo z minulého ročníku je teď hodně daleko. Pětka je v umístění Třince i nyní, jenže je před ní ještě jednička, což znamená velmi nelichotivou situaci. Ano, Slezané jsou až na patnácté pozici a ve zbývajícím průběhu druhé ligy budou hrát o holý život.


Proti lídrovi tabulky zabral Třinec až v posledních minutách a toho stálo body. Branka Nekudy z 79. minuty už nic na vítězství Ústí nad Labem 2:1 nezměnila. (Foto: Petr Rubal)

Trápení začalo už na podzim. Třinec ve 14. kole podlehl beznadějně poslední Spartě B a od té chvíle to s ním jde víceméně z kopce. Do zimní přestávky následovaly ještě prohry s Jihlavou a s Varnsdorfem. Ovšem nebylo třeba paniky, do jarní části nastoupil Třinec vítězně v derby s Karvinou a vše se zdálo být zapomenuto, jenže nebylo. Jedna vlaštovka jaro nedělá a v dalších sedmi utkáních získali Slezané jen sedm bodů. Po 21. kole se poroučel z trenérské lavičky Lubomír Luhový a nahradil ho také bývalý československý reprezentant Alois Grussmann. Ovšem ani nový impuls zatím změnu nepřinesl. Třinec podlehl v posledních dvou zápasech doma Bohemians Praha a Ústí nad Labem. Jediným hmatatelným výsledkem byla předchozí remíza s Čáslaví.


Podzimní vzájemné utkání Třince se Znojmem skončilo pro hosty velmi hořce. Jihomoravané ještě před koncem o gól vedli díky Oklešťkovi, jenže pak v 87. minutě srovnal Malíř z penalty a o dvě minuty později zařídil výhru Třince Hupka. (Foto: Petr Rubal)

Zimní přestávka přinesla odchod zkušeného Patrika Siegla, jenž zamířil s Filipem Klepkem na hostování do Českého Těšína. Naopak hostování skončilo v Třinci Jiřímu Peškovi, Martinu Pospíšilovi a Radku Szmekovi. Do Hradce Králové pak odešel Tomáš Mrázek, jenž hrál na podzim v Opavě, kde se mu velice dařilo. Třinec posílil třemi hráči, do týmu se zařadili Igor Súkenník, Pavel Eismann a Ondřej Byrtus. První dva zmínění disponují zkušenostmi z první ligy.


1.SC Znojmo • FK Fotbal Třinec
Neděle 29.4.2012 (17:00 hod.)

Pro utkání se Znojmem nebude moci trenér Grussmann využít služeb zkušeného Františka Hanuse, jenž bude stát za žluté karty. Jinak by měl být kádr kompletní.

DUEL TRÁPÍCÍCH SE

Čtyři utkání čeká Znojmo na výhru a nyní by se tři body Jihomoravanům náramně hodily, čeká je totiž možná stěžejní utkání jara. Na jih Moravy přijede patnáctý Třinec, který má na Znojmo ztrátu pěti bodů. Pokud by domácí uspěli, odskočili by na osm bodů a při pěti kolech do konce ligy by si vytvořili potřebný klid. V opačném případě by se zřejmě definitivně zapojili do bojů o záchranu. Navíc ani další los není pro Znojmo přívětivý. Po utkání s Třincem čekají svěřence trenéra Smrčka dvě utkání na hřištích soupeře - v Ústí nad Labem a velmi důležitý duel ve Vlašimi. Dále čeká Znojmo doma Karviná, venku rozjetý Varnsdorf a ligu zakončí doma s probouzející Spartou B.


V minulém kole podlehlo Znojmo domácímu Brnu po brankách Doležala a Švancary.


Znojmu chybí v posledních zápasech především branky, ovšem vše to souvisí s herní pohodou, která není zdaleka taková jako na podzim, či na začátku jara. Nedělní soupeř se však také trápí a bude to tak souboj o získání sebevědomí a pohody. Oba týmy jsou si toho určitě moc dobře vědomi. Je ještě třeba připomenout, že Znojmu patří jedenáctá příčka se ziskem 30 bodů.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies