FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Jarní část druhé ligy načne Znojmo proti Karviné

Jarní část druhé ligy načne Znojmo proti Karviné Z n o j m o - Ještě další týden navíc si museli fanoušci počkat, než definitivně začne jarní část druhé ligy. Znojemští fotbalisté měli rozehrát druhou polovinu soutěže v Pardubicích. Právě odklad ovšem zapříčinil, že Jihomoravané začnou v domácím prostředí, což je jistě příjemnější. Do Znojma přijede desátá Karviná. V zimní přípravě bylo ve vzájemném duelu úspěšnější Znojmo, jak to bude v neděli?

 
 
 

PO NEPOVEDENÉM PODZIMU CHCE MÍŘIT VÝŠE - MFK OKD KARVINÁ

Karviná skončila v minulém ročníku na čtvrtém místě a sem tam se ozývaly hlasy směřující k první lize. Po první části letošní sezóny tak rozhodně nemohou být ve Slezsku s desátým místem spokojení. Za nynější pozici v tabulce může především katastrofální vstup do podzimu. Karvinští sice na úvod zdolali nováčka z Pardubic, pak však čekali na tři body šest kol. Další tříbodová výhra přišla až s novými trenéry Janem Pánikem a Petrem Mašlejem.

Nová trenérská dvojice se dala do práce a výsledkem byla pouze jedna prohra v následujících devíti utkáních. K optimismu však bylo také daleko, poněvadž Slezané sbíraly především remízy, kterých mají na svém kontě celkem sedm. Cíl pro jarní část je tak jasný, zlepšit hru, sbírat body a posunout se v tabulce směrem vzhůru.

Příprava ukazovala, že jaro by pro Karvinou vůbec nemuselo být marné. Slezané měli převážně velmi solidní výsledky a zklamáni odcházeli ze hřiště jen velmi málo, celkově pouze ve třech případech. Ta poslední však byla při generálce na odložený start ligy proti polskému Rybniku. Za zmínku naopak stojí výhry nad Baníkem Ostrava a remízy se Sigmou Olomouc a slovenskou Senicou.

Nějakého výraznějšího střelce bychom v kádru Karviné hledali na podzim velmi těžko. Mezi nejlepší "kanonýry" týmu patřili se třemi góly Vladavič a Besta. Vladavič však odešel do Mostaru na hostování. V přípravě se nejvíce dařilo záložníkovi Cikuovi, který se trefil šestkrát, dobře mu sekundoval například Hoferica se čtyřmi zásahy do černého. Aleš Besta, na kterého bude Karviná v útoku nejvíce spoléhat, se trefil třikrát stejně jako na podzim v lize, což již bylo jednou zmíněno.

Zajímavosti

  • Brankář Znojma Vlastimil Hrubý nechyběl na podzim ani minutu.
  • Znojmo v posledních čtyřech ligových utkáních vždy skórovalo.
  • Karviná neprohrála v posledních pěti ligových zápasech.
1.SC Znojmo • MFK OKD KARVINÁ
Neděle 10.3.2013 (14:30 hod.)

ZNOJMO BUDE NAVAZOVAT NA ÚSPĚŠNÝ PODZIM I S NOVÝMI TVÁŘEMI

Znojmo se mohlo v zimní přestávce po velmi povedeném podzimu v klidu připravovat na jaro. Právě povedenou první částí se Jihomoravané pasovali na jednoho z favoritů na vítězství ve druhé lize. Není divu, Znojmo je na druhém místě, a to pouze o skóre za prvními Bohemians 1905. Vydařený podzim však nezanechal na jihu Moravy jen pohodu a zdravé sebevědomí, ale také zasáhl do kádru. Kolem znojemských hráčů logicky začali kroužit prvoligové kluby a několik jmen se jim povedlo ulovit. Do Zbrojovky Brno odešel Muamer Avdič, byť v prvním týmu ještě v lize šanci nedostal. Ondřej Sukup zamířil do Sigmy Olomouc a kanonýr Václav Vašíček po návratu z hostování do Olomouce, zkouší štěstí v Jihlavě.

Vedení druhého týmu tabulky však nelenilo a přivedlo kvalitní náhrady. Velmi dobře se v přípravě jevil útočník Adam Ševčík (6 gólů), který by měl nahradit Vašíčka. O kvalitách Marka Heinze pak netřeba spekulovat. Právě zkušený fotbalista se stal největší posilou Znojma a vůbec jedním z největších přestupových taháků zimy. Kvalita kádru je nesporná, vždyť například vůbec nezbylo místo na Chigua, a to byl nedávno nějaký sniper.

Pokud se podrobněji podíváme na přípravu, Znojmo si rozhodně na výsledky nemusí příliš stěžovat. V Tipsport lize zanechalo dobrý dojem a připsalo si například skalp prvoligového Slovácka. Jediným nemilým překvapením byla prohra s Břeclaví, ale i takové plácnutí je potřeba, ligové zápasy už pak fotbalistům nic neodpustí.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies