FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Vítězství není jen má zásluha, míní autor hattricku Marek Heinz

Vítězství není jen má zásluha, míní autor hattricku Marek Heinz Z n o j m o - Exkluzivní rozhovor s Markem Heinzem po utkání s Karvinou jste si mohli poslechnout na SC TV. Nyní vám přinášíme i jeho textovou formu. Zkušený útočník mluvil v rozhovoru především o výborné kolektivní hře a své góly stavěl skromně do pozadí.

 
 
 

Těžko si vybrat nějakého soupeře na rozjezd jarní části, ani Karviná rozhodně nebyla příjemný sokem. Jihomoravané však zvládli duel na jedničku. Velkou zásluhu na tom měl samozřejmě třígólový Marek Heinz, ten však zmiňoval hlavně kolektivní výkon. „Myslím si, že to bylo zasloužené vítězství. Celý kolektiv hrál výborný fotbal, bojovný. Dostal jsem dvě krásné nahrávky, takže vítězství není jen má zásluha, ale celého týmu. Na těžkém terénu jsme předvedli celkem slušný fotbal,“ chválil celkový herní projev znojemského celku.

Nemuselo však zůstal jen u stavu 3:0, domácí hráči mohli přidat ještě i nějakou branku navíc. „Kdyby nám někdo řekl, že můžeme vyhrát více, tak budeme samozřejmě rádi. Připravovali jsme se ale nato, že chceme jakýmkoliv způsobem vyhrát, klidně i 1:0. To, že jsme dnes dali tři branky je jedině plus a je to dobrý start do jarní části,“ kvitoval zkušený útočník, který se může pyšnit třeba bronzem z ME 2004.

Kmenový hráč Olomouce rád nastupuje pod hroty, ale i hra na hrotu mu proti Karviné dle jeho slov vyhovovala. „Vyhovovala. Samozřejmě někdy jsem tam byl sám, ale většinou jsem byl dobře doplňován Nepem (Radim Nepožitek) a kluky ze zálohy. Všechno nám sedlo, mohlo sice padnout více branek, ale jsem rádi hlavně za tři body,“ zdůraznil důležitost hlavně bodového zisku.

Na znojemské hře se proti Karviné těžko hledaly chyby a stejně to viděl i šestatřicetiletý útočník. „Nějaká negativa jsem na naší hře neshledal. Hráli jsme poctivě dozadu, bojovali jsme. Na tom terénu se nedal moc hrát kombinační fotbal, bylo to těžké, navíc se to bořilo. Bylo to nebezpečné, míč skákal,“ zmínil neduhy terénu, který prošel pořádnou zkouškou při průtrži mračen na začátku utkání.

Tři body proti Karviné vyšvihly Znojmo alespoň chvíli na čelo tabulky. Bohemians totiž hrálo své utkání až potom znojemském a nakonec jen se štěstím porazilo Zlín. „My se musíme soustředit hlavně na náš výkon. V sobotu hrajeme se Zlínem, což je další soupeř, který je velice kvalitní. Takže myslím, že si po utkání s Karvinou dáme dvě, tři piva a půjdeme spát,“ dodal v pohodě naložený střelec. S Bohemians 1905 se Znojmo střetne už za čtrnáct dní a bude to duel jako řemen. Že by už se ale znojemští hráči soustředili pouze na toto utkání, o tom vůbec nemůže být řeč. Takhle vůbec nemůžeme uvažovat. „Musíme jít zápas od zápasu, že máme za čtrnáct dní šlágr s Bohemkou nic neznamená. Nejprve musíme body s Karvinou potvrdit nějakým ziskem ve Zlíně, pak se teprve můžeme soustředit na Bohemku,“ ukončil rozhovor Marek Heinz.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies