FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Osmnácté kolo komplikovalo počasí, Žižkov zaváhal s Ústím

Osmnácté kolo komplikovalo počasí, Žižkov zaváhal s Ústím Z n o j m o - Až v 18. kole vstoupily týmy do jarní části Fotbalové národní ligy, a to ještě ne všechny. Na začátku března trápilo některá hřiště počasí, ve Varnsdorfu se tak vůbec nehrálo a zápas v Čáslavi byl přerušen. Z ostatních odehraných zápasů nejvíce zaujala pohodlná výhra Znojma nad Karvinou a vítězný gól Bohemians 1905 a v sedmé nastavené minutě. S oběma vedoucími týmy neudržel krok Žižkov, který pouze remizoval s Ústím nad Labem.

 
 
 

VLAŠIM - MOST 2:1
Branky: 33. Vyhnal, 81. Petrů (pen.) – 7. Novotný

Oba týmy byly před vzájemným soubojem namočeny ve spodních patrech tabulky. Hůře na tom byl Most, který se v tabulce nacházel až na předposlední příčce a na svého soupeře ztrácel tři body. Baník začal honbu za důležitými záchranářskými body velmi dobře, už v sedmé minutě se dokázal trefit hlavou Novotný. Na další důležitý moment si museli diváci ve Vlašimi počkat až do 33. minuty, kdy domácí dokázali srovnat zásluhou Vyhnala. Graffin měl ve druhé půli více ze hry, ale bojovalo se především o střed hřiště. O osudu zápasu se nakonec rozhodlo deset minut před koncem utkání. To totiž hlavní sudí nařídil penaltu za ruku jednoho z hostujících hráčů. Zodpovědnost na sebe vzal jako správný kapitán Jiří Petrů a nemýlil se. Tři body tak zůstali ve Vlašimi, Most čeká velmi krušné jaro a boj o záchranu.

TÁBORSKO - SOKOLOV 0:1
Branka: 69. Dvořák (pen.)

Pouze jediný gól rozhodl souboj Táborska se Sokolovem. Oba týmy si svorně rozdělily aktivitu. Hosté byli aktivnější v první půli, domácí naopak v půli druhé. V první půli branka k vidění nebyla, jedna nepříjemná situace ale ano. Ve 22. minutě dostal loktem do obličeje Dobal a zápas pro něj s podezřením na zlomený nos skončil. Rozhodčí však tento zákrok kartou netrestal. Střídající Šimák pak mohl poslat domácí do vedení, ale jeho bombu brankář Dvořák dobře vyrazil. Jediný gól duelu padl v 69. minutě, kdy se vytvořil před brankou Táborska závar, z něhož vzešel penaltový faul. Pokutový kop následně proměnil Dvořák a zajistil tak Sokolovu vítězství.


(Foto: Jan Škrle/fctaborsko.cz)

OPAVA - HFK OLOMOUC 0:1
Branka: 33. Bednář

Velmi těžkého soupeře přivítali na domácí půdě svěřenci trenéra Vavrušky. Opavě by náramně pomohl bodový vstup do jara, jenže tým z Holice bojuje o čelo tabulky a body tedy rozhodně rozdávat nebude, což se také ukázalo. Slezané vstoupili do utkání aktivně, ale první a jedinou branku zápasu vstřelili hosté. Ti využili velké zmatky v opavské obraně a v 33. minutě poslal míč do sítě David Bednář. Nervózní Opava pak neproměnila ani jednu ze svých šancí a situace je pro ní v tabulce nadále kritická. Navíc Opava bude doma hrát už jen pětkrát. Trenér Vavruška označil osobně prohru jako tragédii. Naopak hosté brali šťastnou výhru všemi deseti.

ŹIŽKOV - ÚSTÍ NAD LABEM 0:0

V tradiční nedělní dopoledne se vykopávalo na Žižkově. Více jak tisícovka přihlížejících diváků však byla o góly ochuzena. Domácí roli favorita nezvládli a v opatrném utkání nebyli schopni Ústí výrazněji přehrát. V 82. minutě navíc putoval pod sprchy Žižkovský Málek. Paradoxně v oslabení však měli domácí největší šanci, kdy v 90. minutě trefil kapitán Kotyza břevno. Zápas tak skončil zaslouženou remízou a Viktorka dala šanci Znojmu a Bohemians 1905 odskočit jí na čele tabulky, což také nakonec stalo. Žižkova navíc může po 18. kole ještě o třetí pozici přijít. Zápas Varnsdorfu byl totiž odložen.


(Foto: fkvzizkov.cz)

ZNOJMO - KARVINÁ 3:0
Branky: 10., 17. a 49. Heinz

Podrobná reportáž z utkání.


BOHEMIANS 1905 - ZLÍN 2:1
Branky: 32. Kalina, 90+7. Jindřišek (pen.) – 64. Železník

Klokani odehráli své utkání jako poslední ze všech a věděli tak, že Znojmo uspělo s Karvinou. Domácí tento fakt ale nikterak nesvazoval a v první půli měli převahu. Z několika zajímavých akcí se ujala střela Kaliny, který si připsal premiérovou trefu za Klokany. Zlín se však o přestávce oklepal a do druhé části nastoupil s daleko lepším projevem a díky tomu se hosté dočkali v 64. minutě zaslouženého vedení, hlavou se trefil Železník a připsal si sedmý gól v sezóně. V 72. minutě nastala poněkud kuriózní situace, pomezní rozhodčímu Trávníčkovi se totiž rozbil praporek a hra se přerušila na šest minut. A právě nastavený čas prodloužený o tuto prodleva rozhodl o utkání. V sedmé nastavené minutě zahrál Kroča rukou a kopala se penalta. Kroča měl ruku od těla a nebylo tak, co řešit. K penaltu se postavil Jindřišek a zařídil, že i po 18. kole budou Bohemians 1905 na první pozici.

ČÁSLAV - BOHEMIANS PRAHA Nedohráno

Pouze 55 minut se odehrálo v Čáslavi. Přes středočeské město se totiž o přestávce přehnala bouřka a hřiště bylo pro druhou půli naprosto podmáčené. Utkání se tak předčasně ukončilo a dohrávat se bude 19. března.

VARNSDORF - PARDUBICE Odloženo

Že se nebude ve Varnsdorfu v neděli hrát, bylo jasné už v sobotu. Mohla zato nezpůsobilá hrací plocha. Náhradní termín doposud není znám.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies