FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Klokani se osamostatnili na čele tabulky, Žižkov pokračuje v trápení

Klokani se osamostatnili na čele tabulky, Žižkov pokračuje v trápení Z n o j m o - I po devatenáctém kole Fotbalové národní ligy pokračujeme v nyní již tradičním shrnutí všech výsledků. Příliš se nedařilo týmům z předních pozic tabulky, jedinou výjimkou byla HFK Olomouc, která ztrácí na druhé místo Znojma už pouhý bod. Dařilo se poměrně týmům v boji o záchranu. Opava vyhrála v Pardubicích a Most překvapivě zdolal Žižkov.

 
 
 

Sokolov – Vlašim 2:0 (1:0)
Branky: 13. a 68. Jurdík.

Sokolovu se vstup do jara povedl a po výhře nad Vlašimí zůstává v druhé části Fotbalové národní ligy bez prohry. Výhra Baníku se začala rodit už na začátku. V deváté minutě měl šanci Jurdík, ale domácí si museli na vedení ještě chvíli počkat. Konkrétně do 14. minuty a byl to opět Milan Jurdík, tentokrát však brankáři Tomovi nedal střelou pod břevno žádnou šanci. Vlašim se nevzdala a dokonce i vyrovnala, jenomže ještě předtím byl pískán faul a branka tak logicky nemohla platit. Pojistku na sokolovské vedení přidal v 68. minutě střelec utkání Milan Jurdík a domácí již pak bez větších problémů dokázali náskok uhlídat.

Pardubice – SFC Opava 1:2 (1:0)
Branky: 18. Petrus – 65. Mrázek, 73. Zapletal.

Pardubice vstoupily do jara až nyní, protože jejich minulý zápas s Varnsdorfem se kvůli špatnému stavu hrací plochy neodehrál. Domácí šli do zápasu jako favorité, vždyť na podzim předváděli skvělé výkony. Ale Opavu žene za body velká touha po záchraně. Na hřišti to však v první půli nebylo příliš vidět a v 18. minutě inkasovala po trefě Davida Petruse. Pardubice byl v prvních pětačtyřiceti minutách lepším týmem a i do druhé půle nastoupily útočně nažhaveni. Kudrna trefil dokonce v 53. minutě tyč. Od této chvíle se ale role obrátily. Opava z ničeho nic srovnala, když závaru před brankou využil Tomáš Mrázek. Po rychlém protiútoku o osm minut později se pak Slezané dokonce dostali do vedení brankou Václava Zapletala. Opava tak poprvé vyhrála venku a za zmínku stojí, že jí do Pardubic přijelo podpořit 258 fanoušků.


(Foto: Zdeněk Vacek/fotbalpardubice.cz)

Most – Viktoria Žižkov 2:0 (1:0)
Branky: 33. Vojta, 49. Lafrance./p>

Nový trenér Zbyněk Busta a sportovní manažer Tomáš Řepka zažili úspěšnou premiéru u kormidla zachraňujícího Mostu. Tam sice přijela o čelo tabulky bojující Viktoria Žižkov. Pražané se však na jaře trápí a v Mostu tomu nebylo jinak. Hosté sice začali aktivně a mohli jít i do vedení, to by však musel Bartl trefit z nařízeného pokutového kopu branku. Po půl hodině se ke slovu začali dostávat i domácí a v 33. minutě se dostali do vedení parádní trefou z pětadvaceti metrů Vojty. Nějaký velký tlak směřující k vyrovnání pak Most utnul hned v úvodu druhé půle brankou Lafrance. Baník tak slavil výhru po dlouhých deseti kolech.

Ústí nad Labem – Čáslav 2:1 (2:1)
Branky: 14. Hrošovský, 40. Valenta (pen.) – 6. Ujec.

Ústí načalo vstup do jara cennou remízou se Žižkovem a tento bod potvrdilo domácí výhrou. Proti Armě sice stála o záchranu bojující Čáslav, přesto to měli domácí pořádně těžké. Houževnatý a bojovný výkon hostů vedl k první brance již v šesté minutě, kdy se trefil Ujec. Domácí pak napnuli všechny síly v honbě za vyrovnáním a nemuseli na něj ani příliš dlouhou čekat, už ve čtrnácté minutě vyrovnal Patrik Hrošovský. O osudu utkání pak rozhodla odpískaná penalta v závěru půle. Exekuci si vzal na starosti Michal Valenta a střelou k levé tyči nedal brankáři Duchečkovi žádnou šanci. V druhé půli pak Arma udržovala svůj hubený náskok a nepouštěla Čáslav do žádných větších šancí.

Bohemians Praha – Varnsdorf 0:0

Na hosty z Varnsdorfu čekal první jarní zápas a na domácí v podstatě také, protože minulé utkání s Čáslaví nebylo kvůli nepřízni počasí dohráno. Zápas toho necelé pětistovce diváků příliš nenabídl. Pražané byli po celý zápas aktivnějším týmem, ani jedna z jejich šancí však neskončila gólem. Hosté se soustředili především na bránění a jejich výlety do útoku byly spíše sporadické. Oba týmy se tak nakonec rozešly smírně a těžko říct, jestli byly po závěrečném hvizdu s remízou spokojeny.

1. HFK Olomouc – Táborsko 2:0 (0:0)
Branky: 48. Murin, 67. Žondra.

Táborsko se prvních jarních bodů nedočkalo ani v Holici. HFK Olomouc naopak disponuje na jaře velmi dobrou formou a po třech bodech z Opavy si připsala další výhru. Holičtí se tak v tabulce vyšvihli na třetí místo a na druhé místo ztrácejí pouhý bod. Do osudu utkání hodně promluvilo vyloučení hostující Dolejše v závěru první půle. Domácí svoji přesilovku využili poměrně rychle a na začátku druhého poločasu se trefil hlavou Ondřej Murin. I v deseti se pak snažilo Táborsko o vyrovnání, ovšem žádnou velkou šanci se nevypracovalo. Definitivní pojistku naopak přidal na holické vedení v 67. minutě Libor Žondra pohotovou dorážkou.


(Foto: 1hfkolomouc)

Zlín – Znojmo 3:1 (1:0)
Branky: 29. Hruška, 50. Dobeš, 74. Poznar – 73. Ševčík.

Podrobná reportáž z utkání.

Karviná – Bohemians Praha 1905 0:0

19. kolo Fotbalové národní ligy se uzavíralo v Karviné. Ta se musela otřepat z prohry 0:3 ve Znojmě, proti ní stál však opět těžký soupeř - Bohemians 1905. Domácí ovšem tentokrát zpevnili defenzivu a soupeři nedovolili skórovat. Vedoucí tým tabulky v první půli promarnil dvě velké šance, blízko gólu byl Štochl, jenž se v celém utkání dvakrát zjevil sám před gólmanem, ale brankář Paleček se překonat nenechal. Karviná sice hrála poměrně aktivně, ale žádnou velkou šanci si nevypracovala. Oba týmy se tak rozešly smírně, i bod pak stačil Klokanům k tomu, aby se osamostatnili na čele tabulky.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies