FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Znojmo novým lídrem tabulky, o záchranu úspěšně válčí Opava

Znojmo novým lídrem tabulky, o záchranu úspěšně válčí Opava Z n o j m o - Pouhých šest zápasů se odehrálo z 20. kola Fotbalové národní ligy. Plynulému průběhu opět bránila nepřízeň počasí a tak se ve Varnsdorfu, ani Čáslavi nehrálo. Zlatý hřeb kola se však konal. Znojmo se s Bohemians 1905 střetlo v přímém souboji o první místo a bylo v mrazivém počasí úspěšné. Na druhém pólu tabulky se daří Opavě, která se dostala z pásma sestupu.

 
 
 

Ústí nad Labem – Most 2:0 (2:0)
Branky: 21. Veverka, 34. Valenta z pen.

Most si po vítězství nad Žižkovem v minulém kole na Ústí věřil. Jenže Arma disponuje na jaře dobrou formu. Přestože, hosté předváděli kombinační hru a více drželi míč, inkasovali jako první. Po nenápadné akci se trefil patičkou Richard Veverka. Mostečtí měli i po inkasované brance územní převahu, ale jejich plány na vyrovnání zhatila červená karta pro Mujagiče a nařízený pokutový kop. Ten proměnil Michal Valenta a pojistil tak ústecké vedení. Baník už v deseti nedokázal Ústí potrápit a tři body tak zůstali v domácím prostředí.

Táborsko – Bohemians Praha 1:1 (0:0)
Branky: 78. Kočí – 90+1. Rakovan

Táborsko na jaře ještě nevyhrálo a tento fakt chtěli změnit proti Střížkovským. Úvod utkání nabídl opatrnou hru a prakticky žádnou šanci. Domácí měli územní převahu, ale nedokázali se prosadit přes kompaktně pracující obranu hostí. Věci se začaly dít až v nastaveném čase první půle. Ve vápně Bohemians se dostal k míči Mašek a jeho ostrou ránu pod břevno musel vyrazit brankář Štěpanosvký. Gólů se tak diváci dočkali až v části druhé, i když se také pořádně načekali. Nicméně v 78. minutě se prosadil Aleš Kočí a vypadalo to na tři body pro Táborsko. Jenže Střížkov se dočkal v nastaveném čase minutě vyrovnání, po dalekonosné trefě Michal Rakovan. Hosté tak mohli být za bod velmi rádi.

Vlašim – Karviná 4:1 (3:0)
Branky: 5. Vyhnal, 29. a 38. z pen. Petrů, 79. Wojnar – 66. Mišinský

Nejvíce branek viděli v 20. kole diváci ve Vlašimi. Bylo jich rovných pět a ke spojenosti domácích fanoušků drtivá většina gólů padla do sítě Karviné. Hotovo bylo v podstatě už po první půli. Střelecké představení Graffinu načal už v páté minutě Pavel Vyhnal. Domácí dál diktovali tempo hry a v 29. minutě se dočkali druhé trefy, úspěšným autorem byl Jiří Petrů. Ten si svoji radost zopakoval ještě o devět minut později, kdy proměnil pokutový kop. Vlašim tak vedla po první půli 3:0 a v druhé půli si prakticky jen tento náskok hlídala. V 65. minutě sice snížil hostující Mišinský, ale závěrečnou tečku za utkáním udělal domácí Wojnar.

Opava – Zlín 2:1 (2:0)
Branky: 1. Zapletal, 20. Ficek – 77. Železník

Zlín v minulé kole porazil nyní již první Znojmo a do Opavy, která bojuje o záchranu, tak odjížděl jako favorit. Ovšem ne všech před zápasové prognózy se musí vyplnit. Slezané na jaře disponují solidní formou a do utkání vstoupili od první utkání s nasazením a důrazem. A aktivní přístup se jim vyplatil už v první minutě, kterou ve snový začátek proměnil gólem Zapletal. Opavu samozřejmě gól hodně povzbudil a nadále diktovala tempo hry. Skvělou první půli potvrdil druhým domácím gólem Ficek. Zlínu se v prvních pětačtyřiceti minutách nedařilo takřka nic, a tak velmi uvítal přestávku. Ani po pauze se však na hřišti nic dramaticky nezměnilo. Na problémy si Slezané zadělali v 77. minutě, kdy snížil Železník. Zasloužené tři body už ale Opavě neunikly.

Žižkov – Pardubice 0:2 (0:0)
Branky: 83. a 88. Petrus

Žižkovská krize pokračuje i po domácím utkání s Pardubicemi. Viktorka nevstřelila gól už 291 bodů a s tím samozřejmě souvisí prudký úbytek získaných bodů. V mrazivém počasí se však rozhodovalo až v samotném závěru. Žižkov byl po celý zápas lepším týmem, ale neproměňoval velké šance a to stálo body. V 83. a 88. minutě se trefil pardubický Petrus a názorně domácím ukázal, jak se proměňují šance. Do Pardubic tak mířily tři body a Žižkov si začíná boj o postup do Gambrinus ligy pořádně komplikovat. Na první Znojmo ztrácí šest bodů, na Bohemians 1905 pak body čtyři.


(Foto: fkvz.cz)

Znojmo – Bohemians Praha 1905 2:0 (1:0)
Branky: 27. Heinz, 58. Nepožitek

Podrobná reportáž z utkání.

Varnsdorf – HFK Olomouc odloženo

Čáslav – Sokolov odloženo

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies