FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Znojmo čeká venkovní minišňůra, odstartuje ji v Sokolově

Znojmo čeká venkovní minišňůra, odstartuje ji v Sokolově Z n o j m o - Znojemští o minulém víkendu zvládli těžkou bitvu o první místo s Bohemians 1905 a posunuli se na čelo tabulky. Nyní je však čekají dva zápasy venku, což bude velmi ostrá prověrka pro znojemské ambice. Tuto sobotu se jihomoravané střetnou se Sokolovem, který ještě na jaře neprohrál a neinkasoval ani branku.

 
 
 

ŠPLHAT TABULKOU VZHŮRU, TO JE JASNÝ CÍL PRO JARO - FK BANÍK SOKOLOV

Sokolov již nějaký čas patří k předním týmům tabulky a v jeho řadách ještě dávno válčili současní reprezentační hráči Vladimír Darida a Petr Jiráček. Není tedy divu, že klub si dává vysoké cíle. Je to logické, Sokolov zaznamenal v minulé sezóně nejlepší umístění v historii klubu, skončil na třetí pozici a mohl si dokonce zahrát Gambrinus ligu. Vedení se však na postup ještě necítilo, a tak se o patro výše posunula Zbrojovka Brno.

FK Baník Sokolov • 1.SC Znojmo
Sobota 30.3.2013 (10:15 hod.)

Poněkud zklamáním tak bylo osmé místo po podzimu v současném ročníku Fotbalové národní ligy. Baník neměl podařený vstup, po pěti kolech měl na svém kontě pouze pět bodů. Střední část však Sokolovu vyšla a připsal si třeba dvě vítězství za sebou v poměru 3:0 (proti Žižkovu a Ústí nad Labem). Jenže jak Sokolov podzim načal, tak ho i skončil, tedy rozpačitými výsledky - posledních pět kol rovnalo se čtyřem bodům, do nichž se počítaly prohry s ambiciózními nováčky z Pardubic a z Holice.


Ve vzájemných zápasech Znojma se Sokolovem má v této statistice mírně navrch Baník, který vyhrál dvě utkání, Znojmo jedno a ve dvou případech se zrodila remíza. (Foto: Libor Duchoň)

Do jara však vlétl Baník skvěle a dal zapomenout na nepovedený konec podzimu. Oba své dosavadní zápasy Sokolov vyhrál a neinkasoval ani branku, což znamenalo posun na šestou pozici, a to ještě svěřenci trenéra Jindry nemohli odehrát utkání v Čáslavi, které bylo kvůli nezpůsobilé hrací ploše odloženo. Sokolovští tak měli neplánovanou pauzu, po této menší výluce však chtějí proti Znojmu opět vyhrát a navléknout na šňůrku korálek v podobě třetího vítězství za sebou.

V Sokolově se v zimní přestávce velké změny příliš nekonaly. Kádr sice opustila čtyři jména, z nich mezi to nejznámější patří Martin Knakal. Ovšem čtyři hráči také přišli. V přípravě se nejlépe vedlo Rostislavu Šámankovi, který má zkušenosti s první ligou ze Zbrojovky Brno a naposledy působil v Karlových Varech. V přípravě zaznamenal skvělých sedm branek. V lize se ale na jaře zatím nejlépe osvědčuje Milan Jurdík, který dvěma brankami rozhodl poslední utkání Sokolova s Vlašimí. Pokud se ještě vrátíme k přípravě, ta byla vzhledem k výsledkům povedená, trenér Jurdík však žehral na velkou marodku, která mu přípravu na jaro poměrně komplikovala.

Zajímavosti

  • Sokolov na jaře ještě neprohrál a ani jednou neinkasoval
  • Mezi nejlepší střelce Znojma momentálně patří Marek Heinz a Radim Nepožitek, oba se trefili čtyřikrát.
  • Vlastimil Hrubý má v této sezóně na svém kontě již 10 vychytaných nul, což je nejvíce v lize.
  • Znojmo už nyní zaznamenalo nejlepší bodový zisk (37) ve své historii účastí ve druhé lize (Celkem zatím pět sezón).První dvě sezóny, kdy se hrálo dvoubodovým systémem, byl přepočten na tříbodový.(

DVAKRÁT VENKU, TO BUDE TĚŽKÁ ZKOUŠKA PRO PRVNÍ ZNOJMO

Znojmo si zatím může užívat po vítězství nad Bohemians 1905 prvního místa, právě klokany jihomoravané odsunuli na druhé místo, kde na vrchol Vršovičtí ztrácejí dva body. Znojmo už teď nasbíralo více bodů, jako na konci dvou minulých sezón. V první to bylo 36, v druhé 34 a nyní 37. Na třiceti sedmi bodech se ale na jihu Moravy rozhodně nechtějí zastavit a touží využít dobře rozběhlé sezóny. „Chceme se porvat o první příčky v tabulce a udělat zázrak znojemského fotbalu,“ říká znojemský kapitán Todor Yonov.

Znojemskou idylku v průběhu týdne kazila akorát nepřízeň počasí. Město opět zasypal sníh a s ním nastaly i menší komplikace s tréninky. „Není to nic příjemného. Využíváme všechno co se dá, abychom se připravovali normálně na zápas - hala, umělá tráva, posilovna atd,“ uvedl alternativy místo trénování na zasněženém hlavním hřišti bulharský rodák.

Doma si zatím počínají jihomoravané jako mašina, venku by to však mohlo být o hodně komplikovanější. Znojemští fotbalisté už se o tom přesvědčili před čtrnácti dny ve Zlíně, a teď je nečeká jen jeden zápas venku, ale hned dva za sebou. „Teď se musí ukázat naše síla. Máme před sebou dva velmi složité zápasy. Sokolov sice o víkendu nehrál, ale má na kontě dvě vítězství a Opava se zachraňuje a má taky sérii dvou vítězných zápasu. Myslím, že tyto dva zápasy by mohly napovědět více o našich ambicích,“ myslí si brankář Vlastimil Hrubý.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies