FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Na kraji obrany se mi hraje lépe než v záloze, míní Jan Mudra

Na kraji obrany se mi hraje lépe než v záloze, míní Jan Mudra Z n o j m o - Znojemský krajní obránce Jan Mudra přišel kvůli zranění o podstatnou část podzimu, na jaře se však vrátil v plné síle do zápasového vytížení a je stabilním členem základní sestavy. Ač bývalý záložník, pozice obránce mu vyhovuje. „Samotný post obránce mi vyhovuje, dokonce bych řekl, že se mi tam hraje lépe než na záložníkovi,“ uvedl mimo jiné v rozhovoru.

 
 
 

Vinou zranění jste přišel o podzimní část ligy. Jde ale vidět, že po návratu na trávník jste se dostal rychle do formy.
Nevím, jestli jsem ještě úplně v té optimální formě, řekl bych, že to ještě není ono. Ale jsem rád, že zatím hraji, a to je důležité. Potřebuji hlavně hrát, mít herní praxi, a potom věřím, že se do toho dostanu.

Bylo pro vás lehčí naskočit do sestavy, když jste věděl, že v něm vládne pohoda po úspěšném podzimu?
Je to určitě lehčí. Kluci udělali na podzim parádní výsledky, takže s takovou tou pohodou, jak říkáte, se hraje lépe. A samozřejmě se snáze vrací na hřiště po pauze zaviněné zraněním.

Vy jste pozicí záložník, ve Znojmě však hrajete levého obránce, jak vám tento post vyhovuje?
Já už jsem dříve v Plzni nějakou dobu na obránci nastupoval, takže s tím problém nemám. A samotný post obránce mi vyhovuje, dokonce bych řekl, že se mi tam hraje lépe než na záložníkovi.

Ale i z pozice krajního obránce si určitě rád zaútočíte? Máte i od trenéra takové pokyny, pokud možno podporovat útočnou fázi?
Já bych řekl, že v dnešní době už je to skoro povinnost, aby krajní obránce co nejvíce podporoval ofenzivu. A co se týče mě, tak i já si rád zaútočím, a snažím se toho co nejvíce využívat. Co se týče trenéra, tak samozřejmě takové pokyny jsou, aby krajní obránci podporovali útok.

Váš příští soupeř je Vlašim. Je pro vás asi lepší, že hrajete po čtrnáctidenní pauze doma, než kdybyste museli někam ven.
Je to samozřejmě lepší. Pauza je pro nás pro hráče nepříjemná, každý chce hrát, mít zápasový rytmus. Ale my jsme se s touhle pauzou vyrovnali dobře v tom smyslu, že jsme odehráli kvalitní utkání na Slovácku a vyplnili tak díru mezi zápasy a nevypadli ze zápasového rytmu.

Vlašimi se venku příliš nedaří a do utkání půjdete jako favorit, nebude vás tento fakt příliš svazovat?
Já si myslím, že ne. Momentálně jsme v nějaké pozici, a ta by nás určitě svazovat neměla, ba naopak měli bychom hrát stále svoji hru. My bychom právě měli být ti, kteří jsou v klidu narozdíl od soupeře.



Uklidňuje vás v tomto ohledu i pohled na tabulku, kde máte na třetí HFK Olomouc čtyřbodový náskok?
Nevím jestli úplně uklidňuje. Horní část tabulky je hodně vyrovnaná, každý zápas je úplně jiný, každý může porazit každého. To se právě ukázalo třeba teď v Čáslavi, která hrála právě proti HFK. Takže si myslím, že se nesmíme ničím uklidňovat, a jak už jsem říkal, stále hrát tu svoji hru a rvát se v každém zápase o body.

Na trénincích vládne pohoda, koho byste označil za takového největšího šprýmaře.
Tak asi Roman Švarc nebo Tomáš Okleštěk. Ale tak celkově asi každý do toho přidá něco, všechno to plyne z té dobré party.

Jak se vy osobně připravujete na zápas, potřebujete mít absolutní klid, nebo naopak? Máte nějaké rituály?
Rituály žádné nemám. Absolutní klid asi ne, ale určitě raději klid, než nějaké přehnaného hecování a burcování.

Vy jste přišel do Znojma na hostování z Plzně. Sledujete její výsledky? Je asi zbytečně ptát se, kdo podle vás získá titul?
Ano, přišel jsem z Plzně původně na hostování, ale to se letos v zimě změnilo na přestup. Samozřejmě, že držím palce Plzni a strašně bych jí to přál. Snažím se sledovat všechny zápasy.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies