FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Po třech týdnech opět doma, do Znojma míří Vlašim

Po třech týdnech opět doma, do Znojma míří Vlašim Z n o j m o - Po dlouhé době si znojemští fotbalisté opět zahrají v domácím prostředí. Jejich soupeřem bude Vlašim, jejímž cílem je na jaře záchrana. Hosté také budou usilovat o první jarní body z venku. Na hřištích soupeřů už totiž nezvítězili v pěti utkáních. Zápas začíná tradičně v neděli od 16:30. Duel bude řídit trio Orel – Blažej, Marek.

 
 
 

JEDNOZNAČNÝM CÍLEM ZÁCHRANA, ZATÍM SE DAŘÍ - FC GRAFFIN VLAŠIM

Pryč jsou doby, kdy Vlašim bojovala o přední příčky ligové tabulky. Na podzim středočeský tým skončil na 13. místo, jen čtyři body od pásma sestupu. Nedělní soupeř Znojma měl na podzim kolísavé výsledky a zvláště jeho konec nebyl pro Graffin příliš dobrý. Vlašim z pěti zápasů získala pouhý bod a v zimě měla o čem přemýšlet. Středočeši měli problém především s defenzivou, za vše mluví to, že jen třikrát byla vlašimská obrana schopna na podzim udržet čisté konto a patřila k nejhorším v celé lize.

1.SC Znojmo • FC Graffin Vlašim
Neděle 14.4.2013 (16:30 hod.)

Status nejhorší obrany zůstává Vlašim i nadále, i když jsou na tom některé týmy na jaře v počtu inkasovaných branek hůře. Z pěti jarních zápasů inkasovala Vlašim osmkrát. Vyvážit to však dokázala útokem, kdy vstřelila branek devět. V tomhle ohledu byl bohatý hlavně duel proti Karviné, kdy Vlašim soupeři nasázela čtyři branky. Momentálně je Graffin na desátém místě, nicméně je to velmi ošidné, protože týmy mají různý počet odehraných utkání, díky častým odložením. Nicméně Středočechy drží od sestupových pozic hlavně domácí prostředí, v tom na jaře disponují solidní formou. Jenže jakmile vyjedou svěřenci trenéra Frýdka ven vidina bodového zisku se ztrácí v dáli. Vlašim čeká na body z venku už pět utkání, a to rozhodně může dělat před utkáním ve Znojmě Graffinu velké vrásky.

V KÁDRU NĚKOLIK ZMĚN, TĚŽKÝ LOS

V zimní pauze panoval ve Vlašimi rušný pohyb. Sedm hráčů kádr Graffinu opustilo, naopak šest jich středočeský tým posílilo. Můžeme zmínit třeba Petra Wojnara, který přišel z Karviné. Dalo by se říct, že během přípravy i nyní na jaře pracují ve Vlašimi stále na optimální týmové alchymii. Zatím se však jeví souhra dobře a pokud se Vlašim bude moci spolehnout na domácí prostředí, záchrana ji nemine. Nyní je hlavním cílem zapracovat především na zápasech na soupeřových hřištích.

Los rozhodně není v příštích kolech pro Vlašim milosrdný. V neděli zajíždí do Znojma a příští týden hostí doma Bohemians 1905. Proti sobě tak momentálně bude mít vůbec nejtěžší soupeře v lize. V dalším kole pak míří Vlašim do o záchranu bojující Opavy a může to být v mnoha směrech pro Graffin stěžejní utkání. Vlašim už totiž bude v tabulce těžko stoupat, směrem dolů už však taková jistota nepanuje. Je to logické na deváté místo Varnsdorfu ztrácí Vlašim už osm bodů, navíc má dva odehrané zápasy navíc. Naopak na patnáctou Čáslav činí náskok šest bodů a i Čáslav má oproti Vlašimi dva zápasy k dobru.

ZAJÍMAVOSTI:
  • Vlašim v zimě lanařila do svého kádru Libora Sionka, ten ale odmítl.
  • Nejlepším střelcem Vlašimi je obránce, kapitán Jiří Petrů už dal šest branek.
  • Znojmo doma na jaře ještě neinkasovalo a vstřelilo pět branek.
  • Znojemský brankář Vlastimil Hrubý načal další sérii bez inkasovaného gólu, jeho neprůstřelnost nyní čítá 196 minut.

    POTVRDÍ ZNOJMO DOMÁCÍ SUVERENITU?

    Počasí na jaře dostihlo i Znojmo. Kvůli přívalům sněhu bylo odloženo utkání v Opavě, které se mělo sehrát v uplynulém víkendu. Jihomoravané tak měli neplánované volno, které vyplnili přátelským utkáním proti Slovácku B a v neděli pak mohli sledovat, jak že se vyvinula situace v tabulce. A pro Znojmo se toho moc nezměnilo, stále zůstává na druhém místě, i když mu odskočili první Bohemians 1905 na tři body. Situace vzadu se však nezměnila a Jihomoravané tak mají na třetí HFK Olomouc příjemný tří bodový náskok.

    Proti Vlašimi bude Znojmo bez pochyby favoritem, v tabulce je úplně na jiných místech. Navíc jsou Jihomoravané nejlepším týmem v domácím prostředí a na jaře to beze zbytku potvrzují, naopak jak už bylo zmíněno, Vlašim čeká venku na body už pět utkání. Znojemský stoper Josef Hnaníček však nedělního soupeře rozhodně nepodceňuje. „Možná si může někdo říct, že je to snadný soupeř, ale uvidíme co Vlašim ukáže ve Znojmě. Už několikrát se nám stalo, že s těžkým týmem jsme vyhráli a naopak proti outsiderům prohráli.“

     
     
     
     
  • Zápasový servis
    Aktuálně
     
    Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies