FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Ve čtvrtek proběhla v klubu Harvart beseda s fotbalisty a trenérem

Ve čtvrtek proběhla v klubu Harvart beseda s fotbalisty a trenérem Z n o j m o - Ve znojemském vysokoškolském klubu Harvart se ve čtvrtek večer konala beseda s trenérem 1. SC Znojmo Leošem Kalvodou a hráči Markem Heinzem, Todorem Yonovem a Vlastimilem Hrubým. Ti co nepřišli mohou velmi litovat, v příjemné atmosféře panovala uvolněná nálada a pozvaní hosté hýřili vtipem. Fanoušci jihomoravského klubu se tak mohli dozvědět spoustu zajímavostí, které v novinách nebo na internetu rozhodně nenajdete.

 
 
 

Úderem sedmé hodiny se v útulném vysokoškolském klubu Harvart objevili Leoš Kalvoda, Marek Heinz, Vlastimil Hrubý a Todor Yonov. Mohla tak začít vůbec první beseda se znojemskými hráči a trenérem. Přítomní příznivci znojemského klubu rozhodně nelitovali, že si na tento večer vyhradili čas. Právě naopak, ihned po příchodu byla znát pohodová nálada a hned létaly vtípky. Celá debata probíhala ve velmi uvolněném a přátelském duchu. Na řadu přišla řada témat, od těch závažnějších až po ty úsměvné, které také převažovaly. Účastníci se tak mohli dozvědět, jaké si na cestách v autobusu pouští hráči filmy. O zážitky Marka Heinze s trenérem Brücknerem a nebo například o svérázných fanoušcích v Turecku. Marek Heinz vůbec sršel vtipem a špičkovali se mezi sebou s Todorem Yonovem. Celý klub rozesmálo i vyprávění olomouckého rodáka o Tomáši Ujfalušim, aneb jak zastavit Messiho. Ale to si necháme pro sebe. Pár ukázek z besedy vám ale nastínit můžeme.



Co se pouští v autobuse za filmy při cestách k zápasům venku?
Leoš Kalvoda: V Kasarnách (obec nedaleko za Znojmem pozn. red.) už je v autobusu půl metru krve. To je autobus zatopený krví.
Todor Yonov: Tak nějakou akci, nebo různé jiné filmy. Kluci si něco donesou.
Vlastimil Hrubý: My si filmy většinou doneseme. Ale jedna osoba, nebudu ji jmenovat, si to vždycky pustí podle sebe.
Todor Yonov: To jsou filmy většinou třicet let zpátky.
Leoš Kalvoda: Ale vzdělávací pánové, vzdělávací. (všichni se smějí)
Vlastimil Hrubý: Teď jsme měli dokument o stíhačkách.

Pane Kalvodo dovolíte hráčům i nějaký ten prohřešek?
Ale ano. Oni to mají kluci dané, mají to napsané a hned vedle mají i napsané pokuty, zato když to nedodrží. Ví, že tři dny před utkáním je po jedenácté už nechci vidět někde v nějakém podniku.

Kontrolujete to nějak, máte nějaké špiony?
Todor Yonov: Trenér v noci nespí.
Leoš Kalvoda: Měl jsem to zmáklé v Olomouci, což je větší město, tam mi to hlásili přímo taxikáři. (všichni se smějí) Tady to ještě nemám tak zmapované. Já jim věřím.

Kdo drží kasu v týmu?
Todor Yonov: Já, takže všechno funguje. (s úsměvem)

A je plná?
Todor Yonov: Bude plná. (smích)

Todore já jsem si všiml, že jste byl na lavičce u devatenáctky. Plánujete si dělat nějaké trenérské licence a tak dále?
Ano, je to pravda. Už rok pomáhám Tiboru Dudovi jako asistent u devatenáctky. Za měsíc mám závěrečku na B licenci. Určitě budu ve fotbale, akorát nevím v jakém postu. Chci udělat nějaké licence a čas ukáže.

Marku mrzí vás něco, čeho jste ve fotbale nedosáhl?
Marek Heinz: Spoustu věcí bych měl udělat jinak, já vím. Ale to už zpátky nevrátím. Mluvím o fotbale samozřejmě.
Leoš Kalvoda: A neříkal jsem ti to, když jsi byl mladý?
Marek Heinz: Já nevím trenére. (s úsměvem)

Marek Heinz vzpomíná: Já jsem hrál furt před barákem. Já si pamatuji, že když mi moje mamka koupila první balón, tak mě nemohla dostat domů. A když jsem neměl doma žadný balón, tak jsem si vzal plyšovou kostku a šel hrát ven s kostkou. Někteří kluci chodili za holkama a já jsem před barákem běhal s malýma děckama. Hrál jsem třeba sám proti deseti malým klukům, každý se mi smál. Jenže víte co, to není je tak, musíte si je vytáhnout, pět obejít. A když obejdete zase těch pět před malinkou bránou, tak vás zase těch prvních pět doběhne. (Všichni se smějí). Tam jsem si ty všechny kličky zkoušel.



Zde byl nastíněn jen opravdu zlomek z debaty. Zkrátka nejlepší bylo být přímo na místě. Účastníci se pak krátce po deváté společně vyfotili a zamířili do svých domovů. Fotbalisty čeká již v sobotu cesta ven a utkání proti Táborsku, na které už vyrazí ze zbrusu novým autobusem v klubových barvách.

FOTOGALERIE Z VEČERA ZDE.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies