FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Titul mistra FNL má 1.SC ZNOJMO!!!!!!!

 Titul mistra FNL  má 1.SC ZNOJMO!!!!!!! Sen, který se stal skutečností..........

 
 
 

Do konce Fotbalové národní ligy zbývá odehrát ještě jedno kolo, ale již nyní je jisté jedno - o historický titul ve druhé nejvyšší soutěži už nás nikdo nepřipraví.

Pokud se před letošní sezónou probíraly šance účastníků FNL a hledali se favorité, byli obecně na titul a postup do Gambrinus ligy pasovány týmy Bohemians 1905 nebo Viktorka Žižkov. Na přední umístění kandidovaly dále týmy Baníku Sokolov nebo loňský vítěz Ústí nad Labem. Tak jako každoročně plánovaly umístění na předních příčkách MFK Karviná, Fastav Zlín nebo SFC Opava.

Také vám ve výčtu týmů někdo chybí? Správně, je to naše Áčko. To byste ve všech odhadech hledali na opačném pólu. Byl pasován na horkého favorita na sestup, o který se měl poprat s Čáslaví a Mostem. V jednom předsezonním tipu jsme dostali na záchranu celkem 10% a byli jsme tak pasováni do role jasného sestupujícího. Dnes můžeme říct, že tento tipér by se již, slovy klasika, "neměl pouštět, do žádných větších akcí".

Přesto jsme do sezóny vstupovali s přáním vylepšit dosavadní dvě předešlá umístění, a to 14. a 12. místo. První zásadní změnou, která tomu měla pomoci byl nový trenér. Dnes již můžeme prozradit, že kandidáty na post trenéra v poslední fázi byli pánové Mazura, Dejmal a Kalvoda. Asi ani prezident klubu Ota Kohoutek, který měl poslední slovo, netušil, jak šťastnou bude mít ruku. Důvěru dostal Leoš Kalvoda, trenér s pověstí přísného a náročného lodivoda. Nový trenér dostal za úkol dovést mužstvo alespoň na 10. místo a za to mu měla být prodloužena smlouva o rok. I z toho je vidět, že ani my jsme zrovna žádnému přehnanému optimismu nepodléhali.

Hned od nástupu nového trenéra začal každoroční rituál v podobě skládání kádru a hledání posil pro nový ročník. Z jedné zásady však nikdo uhnout nechtěl a tou je, že ve Znojmě hrají jen hráči, kteří zde opravdu hrát chtějí, a kterým na výsledcích Znojma opravdu záleží. Po některých ne zrovna povedených zkušenostech jsme vsadili na vlastní tipy a snažili se omezit rádoby skvělé nabídky některých manažerů. Vsadili jsme na osvědčenou spolupráci se Sigmou Olomouc, Viktorií Plzeň, ale i Jihlavou. Největším problémem se zdál post hrotového útočníka a ofenzivního záložníka, protože se do Sigmy vrátil Vašíček. Především na těchto postech se v přípravě objevilo několik možných kandidátů. Do přípravy se zapojili i adepti ze zahraničí jako Litevec Strauka, Ukrajinec Lendel, Slovinec Kovac nebo arménský "baníkovec" Badalyan. V zápase se Zbrojovkou Brno nás zaujal Kamerunec Ndjodo, přijeli Slováci Húšťava nebo Živčic, přesto nakonec nikdo z nich tým neposílil. Naopak zůstali Plzeňáci Mudra s Mandulou. Z Jihlavy přišel zkušený David Helísek a určitě posílením byl návrat "znojemského-Jihlaváka" Jana Šilingera. Díky osvědčené spolupráci se Sigmou se vyřešila i klíčová otázka útočníka a záložníka, protože přišli ve Znojmě dobře známí Václav Vašíček a Radim Nepožitek. Najednou se z počátečních obav vykrystalizovala sestava, která výrazným způsobem promluvila do dění v tabulce již na podzim. I zde již nyní můžeme prozradit, že vážným adeptem našeho dresu byl už v létě Marek Heinz. Bohužel v létě tomuto angažmá vystavil stopku tehdejší trenér Sigmy Pivarník, který Marka nechtěl pustit za žádnou cenu (a pak ho pustil do bojů v ligovém zápase asi na 10 min.) a když už dal svolení, byla odehrána 4 kola a vzhledem k našemu skvělému rozjezdu do soutěže, jsme již nechtěli do mužstva zasahovat.

Skvělý vstup do soutěže měla Viktorka Žižkov, která prvních šest kol neprohrála a co víc, neinkasovala jedinou branku!! Zdálo se, že Viktorka bude jasným lídrem soutěže. Co se však určitě nečekalo, že v závěsu za ní bude naše Áčko, které prohraje poprvé právě v 6 kole v Praze s Bohemians 1905. A aby toho nebylo dost, v 9 kole jsme se poprvé, i když jen přes noc, probojovali do čela FNL!!!! Po první prohře jsme nastartovali další šňůru 6 neprohraných utkání v řadě a čelo tabulky si pronajali na delší dobu. Výsledková krize na nás dopadla mezi 12-15 kolem, kdy jsme naopak nevyhráli, ale úspěšný podzim završilo vítězství doma nad Ústím nad Labem. Po podzimu jsme tak okupovali čelní příčky. Následkem skvělého podzimu přišly nabídky i pro naše hráče z pater nejvyšších - Gambrinus ligy. Dresy tak změnili Momo Avdič (Zbrojovka Brno) a Ondra Sukup (Sigma Olomouc), do ligové Jihlavy odešel i kanonýr Václav Vašíček a tamtéž se vrátil i Honza Šilinger.

A nastalo tradiční hodnocení našich vyhlídek na jaro, a ty se kupodivu moc nelišily od těch letních. Pravda, již nás díky podzimnímu bodovému zisku nikdo nepasoval na adepta sestupu. Všechny zasvěcené komentáře ale hodnotily odchody z našeho mužstva jako zásadní a důsledkem měl být pozvolný propad tabulkou někam k 7. - 8. místu.

Přesto jsme notně rozvířili zimní přestupové události. V turnaji Tipsport cupu v našem dresu nastoupil, již v létě zmiňovaný, Marek Heinz. Hvězda takového kalibru se ve Znojmě opravdu ještě v historii neobjevila. Nutno podotknout, že ani fanoušci zpočátku moc nevěřili, že by se Marek v našem dresu opravdu objevil. Přesto během pár dnů došlo k dohodě jak s Markem, tak se Sigmou Olomouc. A znovu se ukázalo, že jsme měli více než šťastnou ruku. Jestli budeme hledat příčinu našeho současného úspěchu, je nepochybné, že jí je právě Marek Heinz. Kromě vstřelených branek především do mužstva vlil obrovskou míru sebevědomí. Pokud někdo pochyboval o správnosti našeho kroku, musel se v duchu omluvit již po 2. minutě prvního jarního zápasu s MFK Karviná. Marek Heinz vstřelil svoji první branku v našem dresu a do 47 minuty přidal další dvě!!!. Sestřelil Karvinou hattrickem, a krom sebevědomí vlastnímu mužstvu přinesl noční můry všem dalším našim soupeřům. Sice jsme v následujícím utkání ve Zlíně obdrželi výchovný políček, ale jak se ukázalo, byl velmi užitečný. Následně jsme rozjeli vlak, který už nikdo nezastavil. V následujících 10 kolech!!!!! jsme neprohráli. Krom ofenzivních rejdů, se téměř k dokonalému výkonu rozjela naše defenziva v čele s brankářem Vlastou Hrubým a kapitánem Todorem Yonovem. Naprosto nezastavitelnou soupravou bylo naše mužstvo na domácím stadionu. Ten se stal nedobytnou tvrzí. Soupeři sem na jaře nejezdili pro bod, ale s cílem neodvézt si debakl. Prohru 2:0 si odvezli klokani z Bohemky a ten jeden gól navíc (oproti prohře 1:0 v Praze) se ukázal velmi důležitým. Naopak noční můrou muselo být utkání ve Znojmě pro tým Vlašimi, ten jen za první poločas dostal 5 branek a jen díky našemu polevení ve 2. poločasu si nakonec odvezl prohru "jen" 6:1. Další "trojku" si odvezl Varnsdorf. Nejvíc nás doma potrápila "střížkovská" Bohemka, ale i ta odjela nakonec bez bodu. No a v posledním domácím utkání si již tradiční "trojku" odvezl Most, a to mohl být opravdu rád. Doma jsme tak všech posledních 7 zápasů vyhráli se skóre 21:2!!!! Kromě Marka Heinze, který dal na jaře 8 branek, a které všechny viděli domácí fanoušci, se rozstřílel i Radim Nepožitek, ten dal v sezóně ještě o jednu víc tj. 9.

...a jsme na začátku našeho povídání nebo na konci jednoho snu...jak chcete. Podstatou je, že i přes včerejší prohru ( paradoxně v Olomouci) i když na jiném stadionu než na tom "Sigmáckém", jsme již nyní mistry FNL pro sezónu 2012-2013. Tak trochu symbolicky jsme se včera na jedné z benzínek setkali s týmem SK České Budějovice (sestupující z GL). Zda to bude náš soupeř v dalším ročníku FNL nebo to bylo jakési pomyslné předání štafetového kolíku, se ukáže v nejbližších dnech, ale to je již na jiný příběh............

Po skončení FNL se jistě dočkáte i hodnocení všech hráčů, zveřejníme plán přípravy, kde se již nyní rýsují zajímaví soupeři. I zde jednáme o jednom zápase, který pokud by se uskutečnil (a místem by měl být náš stadion), šlo by o naprostou bombu a jeden velký dárek všem našim věrným fanouškům. Již nyní tak můžete spekulovat, o který tým by se jednalo.....můžete mířit hodně-hodně vysoko :-D. Tak už nyní můžete držet palce, ať se podaří nejen jednání o naší účasti v dalším ročníku GL, ale i třeba vyjednat toto přátelské utkání, které by završilo naše 60-ti leté oslavy vzniku klubu. Zlatem tam kluci již zapsaní bezpochyby jsou!!!!

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies