FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Tomáš Cihlář: Naše síla? Dobrá parta a ochota bojovat jeden za druhého

Tomáš Cihlář: Naše síla? Dobrá parta a ochota bojovat jeden za druhého Z n o j m o - Pro hodnocení minulého utkání s HFK Olomouc jsme si tentokrát vybrali Tomáše Cihláře. Odchovanec klubu hodnotil nejen tento zápas, ale na řadu přišly i jiné věci. Neúnavný bojovník se opět probojoval po zranění z předchozí sezóny do základní sestavy a velkou měrou se tak i on zasloužil o jarní impozantní znojemské tažení za první ligou.

 
 
 

Jak byste zhodnotil minulé utkání s HFK Olomouc?
Byly to dva rozdílné poločasy. V prvním to bylo hodně o soubojích, které jsme moc nevyhrávali, z čehož pramenily šance HFK a po chybách jsme dostaly 2 góly. Ve druhém poločase jsme už drželi balón, vytvořili jsme si hodně šancí, ale neproměnili jsme je. Škoda hlavně té penalty. Kdyby jsme ji dali, tak si myslím že bychom minimálně remizovali.

V utkání sice šlo o první místo. Nebyla tam ale po euforii z postupu do první ligy trochu nižší koncentrace?
To si nemyslím. Věděli jsme, že pokud chceme skončit první, tak musíme vyhrát. Nepovedlo se to, ale po zápase jsme se dozvěděli, jak skončilo derby Bohemek, takže zklamání z výsledku nebylo takové.

Na vaše poslední slova navážu. Sledovali jste v průběhu vašeho utkání, jak si vede Bohemka se Střížkovem, nebo jste to nechali až po skončení utkání?
Nikdo nic nesledoval. Soustředili jsme se sami na sebe. Především pak na druhý poločas, ve kterém jsme chtěli se zápasem ještě něco udělat.

Zažil jste velký úspěch v podobě stříbrné medaile z MS "20" v roce 2007. Kam byste jako znojemský odchovanec a rodák zařadil postup se Znojmem do první ligy?
Dal bych to zatím na stejnou úroveň. Jestli se vše povede a nakonec budeme hrát 1. ligu, tak to možná přehodnotím (s úsměvem).

Byl postup do ligy i váš tajný sen, když jste se vracel z Jihlavy do Znojma?
Na tohle jsem snad ani nepomyslel. Pokaždé chcete hrát o přední příčky, ale že to dopadne takhle, jsem nečekal.

V minulé sezóně jste po příchodu z Jihlavy hrál na jaře ve velké formě, což bohužel zastavilo zranění. Jak bylo těžké, se opět dostat do aktuální formy?
Zraněný jsem byl 2 měsíce. Nestihl jsem letní přípravu, takže v průběhu sezóny se musí všechno dohnat. Po fyzické stránce s tím nebyl problém, ale horší to bylo v zápasovém rytmu. Odehrál jsem nějaké zápasy za Rosice a ke konci podzimu jsem se dostal do základní sestavy. Teď už to snad bude všechno šlapat.

V čem si myslíte, že je největší síla znojemského týmu, a co stojí za současným úspěchem?
Největší síla je v tom, že je tady dobrá parta a ochota bojovat na hřišti jeden za druhého.


Tomáš Cihlář se spoluhráčem Romanem Hříbkem po vítězném utkání s Mostem, po kterém si Znojmo zajistilo postup do první ligy.

V Pardubicích teď už prakticky o nic nepůjde, jak bude těžké se motivovat na takový zápas?
Motivace je vždycky. Je to sice poslední zápas, ale chceme sezonu zakončit výhrou.

Znojmo momentálně žije hlavně situací kolem postupu do ligy a s ním i problémy se získáním licence. Jak tyto záležitosti vnímá hráč? Probíráte to v kabině?
Každý to sleduje, ale v kabině to neřešíme. My s tím stejně nic neuděláme. Teď to musí vyřešit někdo jiný.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies