FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Jsem optimistou, říká po středečním jednání Ota Kohoutek

Jsem optimistou, říká po středečním jednání Ota Kohoutek Z n o j m o - Jeden z klíčových dnů v boji o první ligu zažilo ve středu Znojmo. Na znojemské radnici jednalo vedení klubu, starosta města Vlastimil Gabrhel a hejtman JmK Michal Hašek se zástupci FAČR v čele s Miroslavem Peltou o znojemské budoucnosti směrem k první lize. Jednání dopadla optimisticky. Jaký měl však pocit z této sešlosti prezident 1. SC Znojmo Ota Kohoutek, to se můžete dočíst v následujícím obsáhlém rozhovoru.

 
 
 

Připouštíte už možnost, že by Znojmo mohlo hrát první ligu mimo Znojmo?
Vždy jsem říkal, že hrát mimo Znojmo nebude přípustné, protože jsem pořád vnímal slova pana starosty. Tedy že budeme dělat fotbal pro znojemské občany.

Znamená to, že jste pana starostu přesvědčili?
Na základě dnešních (středa) jednání jsme hledali určité varianty tak, aby se Znojmo mohlo dostat do ligy. Těch variant je několik. Na základě podpory, kterou cítím nejenom ze strany pana starosty, ale hlavně ze strany pana hejtmana by se dokázal vytvořit určitý balíček finančních prostředků tak, abychom to zvládli. Šanci vidím i tak, že budeme hrát půl roku někde jinde. Respektive se pokusíme ten čas minimalizovat, jak to jen půjde, že bychom hráli mimo Znojmo.

Bude to znamenat, že na podzim bude znojemský los obsahovat co nejméně domácích zápasů?
Přesně tak. Musíme brát ohled i na sportovní hledisko. Budeme nováček, pokud bychom začali někde jinde na jiném stadiónu, bude náš start do ligy ohromně těžký. Bude to určitě hodně těžké, takže se na to musíme připravit, abychom získali hráče s odolným charakterem pro tyto venkovní zápasy. Pro nás to může být na podzim prakticky patnáct venkovních utkání.

Jak se vám po jednání bude usínat?
Na jednu stránku jsem rád, protože cítím velkou podporu ze strany města a kraje. Tohle je určitě velmi pozitivní. Na druhou stranu máme před sebou nějaký půlroční plán rekonstrukce a bude to hektické, takže manželka z toho určitě nadšená nebude. (smích)

Jaký bude program v příštích dnech?
V sobotu proběhne valná hromada a následně nový výkonný výbor. Svolá se ligové shromáždění a na něm budeme projednávat naši situaci, respektive tu variantu, která by Znojmu umožňovala hrát první ligu.

Předseda FAČR slíbil Znojmu velkou podporu Určitě budete ale i vy jednat s kluby o podpoře.
Samozřejmě. Asociace nechce udělovat výjimky. My ji chceme na půl roku. Když cítíme podporu získat finanční prostředky, jsme ochotní ze Znojma odejít, ale na minimální dobu.

Se Zbrojovkou Brno, na jejímž hřišti by mohlo najít Znojmo podzimní útočiště, už jste jednali?
Už jsme jednali a znovu se k tomuto jednání vrátíme.

Máte zhruba představu, jakou má znojemský klub podporu u ligových celků?
Některým klubům se to samozřejmě nelíbí. Některé kluby mají stadión zafinancovaný, mají vybudovanou infrastrukturu. Investovaly do toho a nepostoupily, protože to sportovně nezvládly. My, kteří jsme to sportovně zvládli, tak stadion nemáme. Těm, kteří jsou připravení na první ligu, se to určitě líbit nebude a nevěřím tomu, že budou hlasovat pro nás.

Vím, že to momentálně nemůžete hodnotit úplně objektivně. Ale jste ve fotbale spíše pro cestu sportovní, nebo tu infrastrukturální?
Fotbal a sport je obecně o vítězství nebo o nějakém soutěživém duchu. Pokud to tak nebude, tak potom se ztrácí. Určitě se přikláním ke sportovní stránce.

Jaký vidíte divácky potenciál, pokud by se ve Znojmě opravdu hrála nejvyšší soutěž?
Vytvoříme marketingové oddělení, které se bude zaměřovat výhradně nato, abychom na stadion nalákali co nejvíce lidí. Hodláme spolupracovat se školami, s okolními kluby, s okresním fotbalovým svazem. Určitě budeme hledat cesty, abychom na stadión nalákali co nejvíce fanoušků.

Zrekonstruovaný stadion bude určitě sám o sobě lákadlem...
Nový stadión, určitě i soupeři. V řadách soupeřů se budou objevovat známí hráči se slavnou minulostí. I tohle je aspekt, který by měl lidi na stadion přilákat.

Budete se ale určitě snažit nalákat diváky i do Brna, pokud tam na podzim budete hrát?
Budeme se snažit, ale nevím, jaký bude zájem. Proto usilujeme o to, aby čas azylu byl co nejkratší.

S postupem do ligy se jistě zvýší rozpočet znojemského klubu.
Samozřejmě i to je další věc, která na to navazuje. I na toto se připravujeme. Kádr musí obsahovat daleko větší kvantitu, ale samozřejmě i kvalitu. Počítáme s tím, že se rozpočet podstatně navýší. Momentálně kalkuluji s tím, že bude skoro zdvojnásoben oproti stávajícímu stavu. Hledáme na to prostředky. Když budeme první ligu hrát, tak mám potencionální subjekty, které by nás dokázaly podporovat.

Další ročník Gambrinus ligy začíná poměrně brzy. Už jste začali řešit otázku kádru, máte už vytipované nějaké hráče na posílení?
Připravujeme se nato. s panem trenérem už jsem na tohle téma mluvil. Máme už několik jmen vytipovaných. Určitě budeme spoléhat na dobrou dlouhodobou spolupráci se Sigmou Olomouc, ale i s Plzní. V řadách těchto dvou klubů budeme určitě hledat vhodné typy pro naše posílení.

Sigma Olomouc a Plzeň vás jako případného konkurenta v první lize nevidí?
Je to o dohodě. Může se stát, že si z Olomouce půjčíme jedenáct hráčů, kteří proti ní pak nesmí nastoupit. Nám by zbylo pět hráčů, abychom odehráli zápas. (smích)

Kdyby jste mohl v procentech odhadnou šance nato, že Znojmo bude hrát první ligu. Kolik by to bylo?
Po dnešním (středa) jednání si troufnu říct, že jsem optimista. Na 70% vidím, že bychom mohli být v lize.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies