FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Měl jsem i jiné nabídky, Znojmo ale vyhrálo, říká navrátilec Václav Vašíček

Měl jsem i jiné nabídky, Znojmo ale vyhrálo, říká navrátilec Václav Vašíček Z n o j m o - Když v zimní přestávce právě skončené sezóny zamířil do Jihlavy, bylo poměrně nepravděpodobné, že se do Znojma ještě vrátí. Václav Vašíček však na Vysočině nedostal prakticky pořádnou šanci ukázat své střelecké dovednosti. Tak se nyní opět objevuje tam, kde se mu tolik dařilo a zapojil se do přípravy 1. SC Znojmo. Je tak velice pravděpodobné, že bude ve znojemském dresu bojovat o ligové body.

 
 
 

Na začátku rozhovoru bych se ještě vrátil k angažmá v Jihlavě. Mrzí váš, že jste prakticky nedostal šanci ukázat, co ve vás je.
Mrzí mě to, ani nevím, proč mi nedal trenér šanci. Nasadil mě do dvou zápasů zhruba na pět minut, takže mě to mrzí. Ale nedá se nic dělat, jdeme dál. Doufám, že ve Znojmě dokáži, že na ligu mám, a že sem patřím.

Není trochu zvláštní, že si vás Jihlava vybrala jako kanonýra, ve Znojmě se vám nebývale dařilo, a pak jste se skoro nedostal na hřiště?
Je to trochu zvláštní. Nemám k tomu v podstatě, co říct.

Budete chtít v dresu Znojma trenérovi Komňackému dokázat, že na první ligu máte? Bude i například to pro vás hnacím motorem?
To je prostě fotbal. Někdy se to zkrátka nepovede. Já, doufám, že teď to bude úplně jiné, že navážu na své výkony v dresu Znojma ze druhé ligy a přenesu to i do ligy první.

Zpětně tedy neberete půlrok v Jihlavě jako chybu?
Ještě jsem mladý. Doufám, že mám ještě všechno před sebou. Je to určitě ponaučení a dobrá zkušenost pro příště.

Nemrzí vás ale, že jste na jaře přišel o znojemskou jízdu za postupem a vítězstvím ve FNL?
Tak tohle mě trochu mrzí, když jsem to viděl a v Jihlavě jsem navíc nedostával šanci hrát a jenom jsem trénoval. S klukama jsem byl v kontaktu a jak říkám, i vzhledem k tomu, že jsem v Jihlavě nehrál, mě mrzí, že jsem o to přišel.

Ukázali vám spoluhráči pohár pro vítěze FNL? I vy jste se na něm na podzim podílel.
Pohár jsem zatím neviděl, jen na fotkách. (smích)

Pojďme tedy ke Znojmu. Jak vypadá současná situace? Je už nějaká dohoda s trenérem, nebo je to zatím ve fázi zkoušení.
Zatím nic podepsaného není, takže je to spíš v rámci zkoušení. Ale trenér mě zná, takže si myslím, že mě moc zkoušet nepotřebuje. Ví, co ode mě čekat. Musíme se spolu ještě pobavit co a jak. Takže teď víc nemůžu říct.

Je pro vás výhodou, že se vracíte do známého prostředí, že se nemusíte rozkoukávat?
Měl jsem i jiné nabídky z ligy, ale vyhrálo Znojmo a známé prostředí. Trenér mě zná, kluky znám, znám i prostředí, jak říkáte. Moc dlouho jsem neváhal, a když všechno vyjde budu hrát za Znojmo.

Na začátku přípravy je možná ještě trochu brzy mluvit o tom, jak se cítíte. Přesto mi nedá nezeptat se nato.
Cítím se dobře. Ke konci jsem alespoň naskočil za jihlavskou juniorku ke dvěma zápasům, tak jsem dal alespoň jeden gól za půl roku. (s úsměvem) Cítil jsem se v pohodě, byl jsem normálně v tréninkovém režimu. Uvidíme, co bude na hřišti v nějakém ostřejším utkání.

Proběhlo nějaké přivítání ve znojemské kabině?
Byl jsem s klukama v kontaktu, takže jsem se ani nevítali. Jenom s některýma, s kterýma jsem se neviděl. Je tady pohoda, super parta a vždy to tady takhle bylo.

V Jihlavě jste sice na hřiště moc nedostal. Můžete přesto porovnat fotbal v první a ve druhé lize. Jak velký je to skok?
Je to tak půl na půl. Mezi špičkou ligy a zbytkem je docela rozdíl - Sparta, Plzeň, Jablonec, Liberec, Sigma, to jsou hodně fotbalové týmy a je to znát i na evropských pohárech, kdy Sparta a Plzeň dokáží s evropskou špičkou držet krok. Se zbytkem ligy si myslím, že se dá hrát otevřená partie. Možná ne úplně tolik otevřená, ale myslím si, že se Znojmem bychom nemuseli být takoví ti otloukánci a mohli bychom hrát v lize solidní roli. Nemuseli bychom být někde na konci, ale hrát třeba střed tabulky, to bych si tedy alespoň přál.

Nebude trochu nevýhodou to, že na podzim budete hrát svá domácí utkání v Brně.
Nebude to asi úplně ideální, musíme se s tím ale srovnat. Nemůžeme na to brát zřetel, že budeme hrát někde jinde.


V zimní přestávce se vrátil Václav Vašíček ze Znojma do Olomouce a odtud do prvoligové Jihlavy, ale v podstatě nedostal šanci. Na hřišti se objevil v dvou zápasech dohromady pouze na osm minut. "Váša" má tedy rozhodně chuť ukázat, že na první ligu má a navázat na doposud jedinou prvoligovou trefu v dresu Olomouce. (foto: fcvysocina.cz)

Pokud vše dobře dopadne a budete hrát za Znojmo, bude na vás jako na střelce určitě poměrně velký tlak. V druhé lize jste si udělal svými výkony jméno a góly se určitě od vás budou očekávat i v Gambrinus lize.
Tlak určitě bude, vždy to bývá, hlavně na útočníky. Já doufám, že se s tím poperu a Znojmu pomohou co nejvíce góly. A nejenom třeba góly, ale i přihrávkami a prací pro tým.

Stále je teprve začátek přípravy, nastínil už ale třeba trenér vaši možnou spolupráci s Markem Heinzem v základní sestavě?
To je ještě brzy, je začátek přípravy, jak říkáte. Na to je ještě čas, máme celou přípravu před sebou.

Za dobu svého působení ve Znojmě jste se stal i díky svým gólovým představením oblíbencem fanoušků. Co by jste jim vzkázal?
Ať si najdou cestu i do Brna, protože to hrajeme i pro ně. Za tři roky účinkování Znojma ve druhé lize se hned postoupilo, což asi nikdo nečekal. Doufám, že diváci a fanoušci teď budou chodit ve větším počtu. Kdyby pak bylo plno ne zrekonstruovaném stadiónu ve Znojmě, byla by to paráda, protože na hokej lidí chodí a mrzelo mě, že na fotbal tolik ne, i když předvedená hra byla pěkná. Že chodí skalní fanoušci je super, chtěl bych jim poděkovat a doufám, že se k nim v první lize přidají i další.

Kdybyste mohl procenty vyjádřit to, že budete oblékat v příští sezóně znojemský dres, kolik by to bylo?
Já bych řekl, že je to tak 80 na 20, že zůstanu.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies