FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Soupeři Znojma v přípravném období na Gambrinus ligu

Z n o j m o - Již v neděli sehrají znojemští fotbalisté první přípravné utkání. Je tedy na čase trochu si soupeře, kteří čekají náš klub představit. Můžete se těšit například na slovenský Spartak Trnava, čí bulharský prvoligový klub Botev Plovdiv. Na závěr přípravného období pak čeká Jihomoravany stejně jako loni turnaj v Počátkách.

 
 
 
Představení soupeřů
SKN ST. Pölten je rakouský klub hrající Erste ligu, což je druhá nejvyšší soutěž našeho jižního souseda. Klub má poměrně mladou historii, založen byl totiž teprve v roce 2000, navazuje však na historii a tradici VKN Sankt Pölten, který svého času hrál nejvyšší rakouskou soutěž. Zajímavostí rozhodně je, že za VKN Sankt Pölten hrával dokonce Mario Kempes (Mistr světa z Argentinou z roku 1978) Od roku 2000 se dokázal Pölten probít právě až do Erste ligy. V tomto ligovém ročníku nakonec obsadili svěřenci Martina Scherba čtvrtá místo. Své zápasy hraje SKN v NV Areně s kapacitou 8000 diváků. Současný kádr se může pochlubit například Španělem Alejandrem Velasco Farinasem.
TERMÍN23. června 16:00 - Röschitz (Rakousko)
Botev Plovdiv je bulharský klub hrající nejvyšší bulharskou fotbalovou soutěž. Založen byl už v roce 1912. Na svém kontě má dva mistrovské tituly (1929, 1967) a dvakrát dokázal ovládnout domácí pohár (1962, 1981). Mezi největší mezinárodní úspěch se řadí čtvrtfinále PVP v sezóně 1962/63. Naposledy Plovdiv do poháru nakoukl v sezóně 1995/96. Jednalo se o pohár UEFA a Botev byl vyřazen už ve druhém kole Sevillou. Nyní startuje klub novou éru po finančním kolapsu v roce 2010. Klub byl kompletně přebudován a vytvořila se nová organizační struktura. Plovdivu se pak poměrně za krátký čas povedlo vyšplhat zpátky do první ligy. V letošním ročníku pak obsadil Botev čtvrtou pozici a jen těsně mu unikla účast v evropských pohárech. To se však dramaticky změnilo po krachu CSKA Sofia a řada na účast v Evropské lize tak padla na čtvrtý Botev. V Plovdivu působí český záložník Tomáš Jirsák. Hvězdou týmu je Ivan Cvetkov, který nastřílel v letošní sezóně 17 branek a jen těsně mu unikla koruna pro krále střelců.
TERMÍN 27. června 18:00 - Vösendorf (Rakousko)
Spartak Trnava je klub s velmi bohatou historií a věrnými fanoušky. Svojí nejslavnější éru zažívala v šedesátých a sedmdesátých letech, kdy v Trnavě působili takoví hráči jako Karol Dobiáš, či střelec Jozef Adamec. Pětkrát se Trnava stala československým mistrem a stejný počet úspěchů zaznamenala i v domácím poháru. Na mezinárodní scéně se pak dokázal probojovat do semifinále dnešního předchůdce Ligy mistrů. Na velké úspěchy dokázala Trnava navázat v uvozovkách pouze vítězstvím ve slovenském pohárů v roce 1998. V novodobé éře sahal Spartak třikrát po titulu, ale pokaždé skončil druhý. Naposledy v sezóně 2011/12. Hned další ročník však znamenal velký ústup ze slávy a Trnava musela bojovat o záchranu. Největší hvězdou týmu je kapitán Miroslav Karhan.
TERMÍN29. června 16:30 - Horní Kounice
FK Varnsdorf netřeba fanouškům znojemského fotbalu příliš představovat. Tři sezóny se Znojmo právě s Varnsdorfem potkávalo ve Fotbalové národní lize. V uplynulém ročníku skončil Varnsdorf na skvělém pátém místě, když se do poslední chvíle rval o třetí pozici. Ve své třetí sezóně v FNL tak Varnsdorfští stále pokračují ve výkonnostním vzestupu, co se týká umístění v tabulce. Se Znojmem se však bude Varnsdorf potkávat i nadále. Ovšem ne v měření A-týmů, ale v Juniorské lize. Kde budou mít oba kluby od nové sezóny svoji premiéru.
TERMÍN 3. července 16:00 - Čelákovice
Spartak Myjava hraje nejvyšší slovenskou soutěž. Založen byl v roce 1920, Uplynulý ročník 2012/13 byl pro Spartak premiérovým v Corgoň lize a nováček rozhodně nezklamal, ba naopak. Myjava rozvířila ligové vody a nakonec se umístila na skvělém čtvrtém místě a na tento výkon bude jistě chtít navázat i v nadcházející sezóně. Spartaku přitom jen těsně unikla účast v evropských pohárech, která by znamenala pro klub obrovský úspěch. Nejlepším střelcem klub v sezóně byl Peter Sládek s jedenácti brankami. V Myjavě působí jediný Čech záložník Erik Daniel.
TERMÍN6. července 19:30 - místo bude upřesněno později
Dynamo České Budějovice je tradiční český klub, který byl založen již v roce 1905. Československou nejvyšší soutěž Budějovice příliš neokusily, celkově si ji zahrály třikrát. V samostatné české lize se však staly tradičním týmem. Letos však Dynamo po sedmi sezónách v nejvyšší lize sestoupilo. Mezi největší úspěchy klubu patří dvě účasti ve finále Českého poháru (1985, 1991). Mezi nejslavnější hráče Jihočechů patří například Jiří Němec, nebo Karel Poborský, který je momentálně i předsedou představenstva klubu. Cílem Českých Budějovic pro další sezónu je jednoznačně rychlý návrat do prvoligových vod.
TERMÍN9. července - čas výkopu a místo bude upřesněno později

TURNAJ V POČÁTKÁCH 13. ČERVENCE

Stejně jako loni i letos se bude Znojmo účastnit turnaje v Počátkách. Zde se střetne se čtyřmi týmy - FC Graffn Vlašim, FC MAS Táborsko a FK Čáslav. 59. ročník turnaje „O Křišťálový pohár“ proběhne 13. července a jeho začátek je stanoven na 13:00.
 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies