FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Kalvoda: Do přípravy se zapojí Malakjan, Kuzmanović a Hrošovský

Kalvoda: Do přípravy se zapojí Malakjan, Kuzmanović a Hrošovský M i r o s l a v / Z n o j m o - Příprava pomalu postupuje a za chvíli se postupně začne rýsovat konečná sestava pro Gambrinus ligu. Stále tu je však hodně prostoru a času pro vyzkoušení všeho potřebného. Trenéra Znojma Leoše Kalvody jsme se tak po utkání s Trnavou neptali jen na samotný zápas, ale i na změny v kádru. A dozvěděli jsme se mimo jiné, že do přípravy se v týdnu zapojí Edgar Malalkjan a Nemanja Kuzmanović.

 
 
 

První vítězství v přípravě, utkání se vám určitě bude hodnotit dobře.
Myslím si, že jsem se setkali s dobrým týmem slovenské ligy. Na přípravné utkání to mělo dobrou kvalitu. Byla to hra nahoru, dolů, byly šance na obou stranách. My jsem byli šťastnější v tom, že jsme dali dvě branky a Trnava žádnou. Musím říct, a na to se nevymlouvám, protože v únavě jsou všichni, že to kluci poctivě odmakali a byly tam i dobré fotbalové věci.

Cítite vzestupnou tendenci ve výkonu týmu oproti předchozím třem přípravným zápasům?
Samozřejmě nemůžu soudit podle jednoho podařeného zápasu. Jak se blíží sezóna, tak musí jít forma nahoru a gradovat, to je naprosto v pořádku. Stále ještě se trénuje a je v běhu příprava, takže je brzo, aby to bylo úplně bez chybiček. Ty jsou v podstatě vždy a zvlášť v začátcích, kdy trénujeme teprve deset dní.

Už se nějak rýsuje kádr na Gambrinus ligu?
Co zde byli noví hráči, tak dnes (sobota) skončili Charuza a Čomor. Zatím tu zůstává Cipris, Zeba, Simerský a Reljič.

A Václav Tomeček?
Beru, že je to hráč z Olomouce, zatím i on. Ale ještě také není nic hotového.

A hráči z uplynulé sezóny, tam je někdo, s kým už nepočítáte?
Švarcovi, Lukášovi a Mičkovi jsem sdělil, že si mohou hledat angažmá. Podzemský s námi také trénuje, ale i on půjde někam na hostování, nebo na přestup.

Hodně se mluví o Plzni, máte zde vytipované nějaké hráče?
Máme nějaké vytipovaného hráče, ale bohužel Štípek, kterého jsme měli vytipovaného a nějak předběžně domluveného odešel (hostování Mladá Boleslav pozn. red.).

Zapojí se tedy do přípravy nějací noví hráči?
V pondělí by měl dorazit Malakjan a ve středu by měl přijít na zápas s Varnsdorfem Kuzmanović z Bohemians Praha. Malakjana až tolik neznám, ale co mám na něj reference, tak je to dobrý hráč, je to arménský reprezentant. Kuzmanović nám dal například v lize ve vzájemném zápase branku, je to rychlostní typ a takového hráče potřebujeme.

PŘÍPRAVA NA LIGU (ZMĚNY V KÁDRU)
NEPOKRAČUJÍCharuza, Čomor, Švarc, Mička, Podzemský, Lukáš, Perkovíć.
Z NOVÝCH HRÁČŮ POKRAČUJÍVašíček, Tomeček, Zeba, Simerský, Reljič, Cipris.
NOVĚ PŘICHOZÍMalakjan, Kuzmanovič, Hrošovský
Představení nových hráčů
Edgar Malakjan je arménský záložník, který se narodil 22. září 1990. S vrcholovým fotbalem začínal v Pjuniku Jerevan, s kterým se stal třikrát mistrem arménské ligy. V červnu 2012 přestoupil do Viktorie Plzeň, když zaujal trenéra Vrbu při dvojzápase předkola Ligy Mistrů mezi Plzní a Pjunikem v sezóně 2011/12. V uplynulém ročníku na podzim odehrál za Plzeň šest zápasů a na jaro byl poslán na hostování do Českých Budějovic, kde však stihl pouhých šest startů. Nyní míří mistr ligy s Plzní do Znojma, kde se zapojí do letní přípravy. Šikovný sebevědomý 171 cm vysoký krajní záložník je i arménským reprezentantem, nasbíral 12 startů. Ještě předtím prošel u19 a u21. Právě za jednadvacítku nastoupil v kvalifikaci na ME 21 v roce 2013 proti ČR a vstřelil jí gól. (Foto: fcviktoria.cz)
Nemanja Kuzmanovič je srbský záložník, jenž se narodil 27. května 1989. S vrcholovým fotbalem začínal v RFK Novi Sad a postupně pak vystřídal několik týmů. Podíval se například do rumunské ligy v dresu Dinama Bukurešť a také prošel dvěma rakouskými týmy. v roce 2012 pak přišel do Bohemians Praha, kde se stal velmi platným členem základní sestavy. Za střížkovský klub odehrál 27 zápasů a vstřelil tři góly, přičemž i jeden do sítě Znojma. (Foto: svoboda.info)
Patrik Hrošovský se narodil 22. dubna 1992 ve slovenské Prievidze a platí za velký talent. Středový záložník je kmenovým hráčem Plzně, kam přišel v roce 2011 z Trenčína. Poté byl poslán na hostování do Sokolova a v právě uplynulé sezóně působil v Ústí nad Labem, za které odehrál 32 zápasů a vstřelil tři branky. (Foto: fksokolov.cz)
 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies