FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Utkání "o šest bodů"? Dalším soupeřem Vysočina Jihlava

Utkání Z n o j m o - O velmi třaskavé utkání půjde v pátek v Jihlavě. Místní Vysočina se totiž střetne se Znojmem a tohle utkání můžeme označit za derby. Půjde ale hlavně o důležité body. Jihlava ještě nebodovala, což bude chtít proti Jihomoravanům určitě změnit. Ti zase budou strážit svoji neporazitelnost a pokusí se získat premiérovou výhru. Utkání začíná od 18:00.

 
 
 

Hlavní cíl? Usazení v Gambrinus lize - FC Vysočina Jihlava

Jihlavský klub byl založen v roce 1948. Největší slávy se však dočkal až v nynějších letech. Tým hrával v krajských soutěžích, což se ale změnilo v sezóně 1988/89, kdy Jihlava postoupila do divize a posléze následoval posun do MSFL, kde se často potkávala i se Znojmem. Několik ročníků pak trvalo, než se tým z Vysočiny prokousal do druhé ligy. V té se velice rychle zabydlel a v sezóně 2005/06 přišel i vysněný postup do Gambrinus ligy. Hned po roce sice Jihlava nešťastně sestoupila, v minulé sezóně se však opět mezi elitu vrátila a všechny překvapila velmi sympatickou hrou, na což navázalo i umístění.

Vysočina Jihlava - 1.SC Znojmo FK
Pátek 2.8.2013 (18:00 hod. - Jihlava)

Jihlava je nejen účastníkem Gambrinus ligy, ale v jejím dresu vstoupila do vrcholového fotbalu řada zajímavých hráčů jako Matěj Vydra, Michael Rabušic, Theodor Gebre Selassie, či Stanislav Tecl. Krátkou epizodu si prožil v Jihlavě také nejlepší ligový střelec posledních ročníků David Lafata.

Nováčkovská sezóna se Jihlavě vydařila

Tým převzal v minulé nováčkovské sezóně zkušený trenér František Komňacký a s týmem splnil vrchovatě určený cíl zachránit se v Gambrinus lize. Jihlava poprvé prohrála až v osmém kole a celkově se nakonec umístila na desáté pozici. Zároveň se stala i remízovým králem celé ligy, když nasbírala patnáct remíz. Jihlava se dokázala vyrovnat i se zimním odchodem útočníka Stanislava Tecla do Plzně.

Vstup do ligy se Vysočině nepovedl

Nástup do nynějšího ročníku už se Jihlavě zdaleka nevyvedl jako v předcházející sezóně. Po dvou kolech má na kontě klub z Vysočiny nula bodů a ve třetím kole už by měl nutně bodovat. Vstup do sezóny měla Jihlava velmi náročný, když narazila na vicemistra Spartu, která nakonec vyhrála 5:1. V dalším kole už měli Jihlavští proti Slovácku blíže k výhře, nakonec své vedení ale ztratili a prohráli 2:1. „Musíme se zlepšit jak v obranné, tak i v útočné fázi. Nelze opakovat inkasování zbytečných gólů ze standardních situací či z rychlých brejků. Chceme jít za vítězstvím a prosadit se nátlakovou hrou. Věřím, že budeme schopní měnit rytmus hry, vytvářet si šance a především zlepšíme jejich proměňování. Rád bych touto cestou požádal naše fanoušky o maximální podporu v pátečním duelu. Právě oni mohou být velice důležitým faktorem při našem boji o tři důležité prvoligové body. Ty nutně potřebujeme, abychom se odrazili do dalších těžkých prvoligových kol,“ uvedl pro oficiální klubové stránky fcvysocina.cz trenér Jihlavy František Komňacký.


I v letošní sezóně se bude Jihlava spoléhat na velezkušeného brankáře Jaromíra Blažka (Foto: fcslovacko.cz)

Zápas bude speciální v mnoha ohledech. Pro zmíněného Františka Komňackého třeba v tom ohledu, že se setká opět s Markem Heinzem, kterého vedl v mistrovské sezóně Baníku v sezóně 2003/04. Dalším bodem je to, že v kádru Znojma se nachází hned několik bývalých hráčů Jihlavy - Tomáš Cihlář, David Helísek, Roman Hříbek, Václav Tomeček a Václav Vašíček. Tedy hned pětice hráčů. V týmu Jihlavě je pak Jan Šilinger, který pro změnu oblékal dříve dres Znojma.

Delegace rozhodčích
Pavel Královec - Martin Wilczek, Libor Zeman - Karel Hrubeš

Kádr Jihlavy se opírá o dva velmi zkušené borce. V bráně je velkou jistotou Jaromír Blažek a hru v poli diriguje Václav Koloušek V týmu je pak i několik nadějných mladíku, jako například záložník Lukáš Masopust.

On-line textový přenos
Vysočina Jihlava - 1.SC Znojmo SK (pátek 18:00)

Znojmo se s Jihlavou ještě nedávno potkávalo v Fotbalové národní lize. Celkově mezi sebou týmy odehrály čtyři zápasy a bilance jasně mluví pro Jihlavu, která dokázala třikrát vyhrát a pouze jednou prohrála. Bylo to však právě při posledním měření v druhé lize. Nejčerstvější vzájemný zápas však oba kluby odehrály v zimní Tipsport lize, kde se z výhry 2:1 radovala Jihlava.

 
 
 
 
Zápasový servis
fotogalerie
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies