FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Jihlavské prokletí pokračuje, Znojmo utržilo první prohru

Jihlavské prokletí pokračuje, Znojmo utržilo první prohru J i h l a v a - Znojmu se nikdy nepovedlo vyhrát v Jihlavě ve Fotbalové národní lize a nic se na tom nezměnilo ani v Gambrinus lize. Vysočina byla před zápasem bez bodu a byl na ní vyvíjen velký tlak bodovat. Domácí se s tím popasovali velmi dobře a Jihomoravany přehráli, což vyjádřili i čtyřmi vstřelenými góly. Náš tým tak utržil první porážku v lize.

 
 
3.k., pátek 2.8.2013
FC Vysočina Jihlava - 1.SC Znojmo FK  4:0  (2:0)
Branky: 9. Tlustý, 24. Marek, 74. Jungr, 90. Harba.
ŽK: 39. Koloušek – 50. Okleštěk
Rozhodčí: Pavel Královec - Martin Wilczek, Libor Zeman - Karel Hrubeš.
FC Vysočina Jihlava: Blažek – Marek, Šourek, Kopic, Tlustý – Masopust, Koloušek (89. Karlík), Jungr, Jánoš, Vaculík (81. Přeučil) – Šimonek (62. Harba)
Trenér: František Komňacký.
1.SC Znojmo FK: Hrubý – Helísek, Yonov (K), Hnaníček, Mudra – Lacko (51.Zeba), Nepožitek, Buchta, Okleštěk (77.Tomeček) – Heinz (67.Hrošovský), Vašíček.
Trenér: Leoš Kalvoda.
Počet diváků: 3141
Zobrazit online přenos

Komentář k zápasu

Jestli Jihlavští před utkáním proklamovali, že budou hrát nátlakově a půjdou za každou cenu za vítězstvím, tak rozhodně nelhali. Vysočina předvedla velmi ostrý start a hosté nevěděli, kde jim hlava stojí. Domácí se dokázali prosazovat především po pravé straně, kde hrál velmi agilní Masopust. Vlastimil Hrubý musel řešit několik ošemetných střel a rozhodně se nenudil. Trenér Leoš Kalvoda varoval před zápasem před standardkami soupeře a rozhodně věděl proč. Jihlava se totiž dostala do zaslouženého vedení po rohovém kopu. Petr Tlustý, který těsně před duelem nahradil na kraji obrany Josla, sice nejprve hlavou trefil protihráče, z dorážky už se ovšem nemýlil.

Jihlava hrozila i nadále a náš tým se osměloval jen velmi pozvolna. První náznaky nebezpečných akcí přišly po Oklešťkově straně. Blažek však nic vážného řešit nemusel. Naopak jeho spoluhráči dokázali v 23. minutě zvýšit na 2:0 a opět to byl obránce. Šimonkovu střelu ještě Hrubý dokázal vyrazit, na dorážku Tomáše Marka ale nestačil. Znojmo mohlo snížit po přímém kopu, Heinz ale z větší dálky napálil pouze zeď. Noční můrou hostů rozhodně byly standardní situace. Pokaždé, když soupeř nějakou zahrával, hrozilo velké nebezpečí. Takřka jasnému třetímu gólu zabránil v 35. minutě po rohovém kopu fantastickým zákrokem Hrubý.

V druhé půli domácí neměli zprvu zdaleka tak velkou převahu a soustředili se hlavně na obranu. Tím pádem měli míč více na kopačkách znojemští hráči. Stále se jim ale nedařilo propracovat do nějaké vyložené šance. Výjimkou byla 60. minuta, kdy se do dobré palebné pozice dostal střídající Zeba, ale pálil pouze do Blažka. Pár minut před ním neuspěl ani z přímého kopu Yonov.

Situace se však poté otočila vůči Znojmu k horšímu. Hosté často kazili přihrávky a Jihlava těžila z rychlých brejků. O tom, že body definitivně zůstanou na Vysočině, rozhodl v 74. minutě Marek Jungr, který předskočil Hrubého a poslal míč do sítě. To byl definitivní úder do sebevědomí Jihomoravanů. Svěřenci trenéra Komňackého měli ještě několik slibných šancí, které však neřešili ke štěstí Znojma příliš ideálně. Ještě jednu branku ovšem stihnout přidali. Rychlou akci zakončoval Haris Harba, jenž si míč zasekl ve vápně a poslal ho přesně k tyči.

Ohlasy

František Komňacký (Jihlava): "Někdy v našem životě přijdou situace, kdy musíte trénovat i přesto, že vám není dobře. Naše vysoké vítězství je zasloužené, i když pro Znojmo kruté. U Josla to vypadá na natrženou achillovku. Kulhá, uvidíme."

Leoš Kalvoda (Znojmo): "Za výkon, který jsme v Jihlavě dnes předvedli, se stydím. Je mi za něj hanba. Týden jsme se připravovali na největší zbraně Vysočiny, rychlý přechod do útoku a také standardní situace, přesto jsme propadli. Ve všem. Hráči si asi mysleli, že se nemůže nic stát. Jsou profesionálové a je na nich, jak k zápasu přistoupí, jak se na něj připraví, a mně přišlo, že na něj připraveni nebyli. První poločas jsme úplně prospali a navíc pořád hrozně kazíme."

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies