FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Krasojízda juniorky pokračuje, uspěla i v Třinci

Krasojízda juniorky pokračuje, uspěla i v Třinci T ř i n e c / Z n o j m o - Znojemští fotbalisté jeli do Třince hájit svoji neporazitelnost a také se poprat o čelo tabulky. Domácí naopak bojovali o vůbec první body v letošní sezóně, což se jim nakonec nepovedlo. Jihomoravané těžili opět z dobrého nástupu do utkání, když už se v páté minutě dostali do vedení díky Stáňovi. Postupně pak navyšovali skóre až na 3:0 Zebou a Reljićem (foto). Třinec už dokázal pouze snížit.

 
 
4.kolo, čtvrtek 8.8.2013
FK Třinec - 1.SC Znojmo FK  1:3  (0:2)
Branky: 63. Cigánek – 5. Stáňa, 23. Reljič, 52. Zeba
ŽK: 90. J. Cienciala – 46. Jurić
Rozhodčí: Proske - Záloha, Nesrsta
FK Třinec: Buba – Byrtus (72. Musiol), Samek, Hála (85. J. Ciencala), Christu (69. Buryan), Kyselý, Voves, Švábík (90. M. Ciencala), Machala (46. Vlachovič), Dawid, Cigánek.
Trenér: Kamil Papuga.
1.SC Znojmo FK: Doleček - Hlávka, Jurić, Hrazdílek, Melecha - Zeba (67. Holčapek), Stáňa - Tomeček, Juhaňák (76. Le Minh), Hrošovský - Reljić (84. Hověz).
Trenér: Tibor Duda.
Zobrazit online přenos

Komentář k zápasu

Na svůj vydařený vstup do Juniorské ligy chtělo Znojmo navázat i v Třinci, který doposud ještě nebodoval. Nebylo tak divu, že Jihomoravané byli favoritem, zvláště když kádr ještě posílili Tomeček, Zeba a Hrošovský. S týmem odcestoval i trenér Áčka Leoš Kalvoda. A vstup do utkání se mu musel líbit. Stejně jako v pondělí proti Sigmě, i proti Třinci se Znojmo rychle ujalo vedení. Vyraženou Tomečkovu střelu usměrnil do sítě v páté minutě Bronislav Stáňa. Hosté tak mohli hrát od začátku s klidem na kopačkách.

Svěřenci Tibora Dudy měli zápas pod kontrolou a ještě lepší pozici měli v 23. minutě, to už totiž vedli rovnou o dva góly. Miloš Reljić se protáhl po levé straně a povedenou střelou k tyči zaznamenal už svůj třetí gól v juniorské lize. Znojemské fanoušky určitě potěší, že se vyřešila jeho transfer karta a může už tak být k dispozici i A-týmu.

Domácí se poprvé výrazně projevili v 32. minutě, kdy se po standardní situaci dostal míč na hlavu Cigánka, jenž však ke smůle svého týmu hlavičkoval pouze do středu brány. Závěr první půle se pak nesl v podobě několika možností. Nejprve se neprosadil Stáńa, po něm ani domácí Machala.

Ve druhém dějství neponechalo Znojmo nic náhodě a ihned v úvodu zabránilo jakémukoliv dramatu. Emir Zeba si s přímým kopem věděl rady. Byla to zajímavá branka, znojemští hráči totiž vyztužili třineckou zeď a při střele se v pravou chvíli sehnuli. Brankář Buba tak vůbec nic neviděl. Jihomoravané byli i nadále nebezpeční, Stáňovi však druhý gól v utkání nebyl souzen a ve své šanci napálil míč nad bránu.

Pak se k iniciativě dostali domácí. Stačilo to však pouze na snížení. Nejprve nechal Christu vyniknout brankáře Dolečka, aby pak v 63. minutě zaznamenali Třinečtí jediný gól zápasu zásluhou Petra Cigánka. Kdyby pak Buryan proměnil o sedm minut později svoji velkou šanci, mohlo to být ještě zajímavé. Bránu ovšem z první netrefil. Když se pak neprosadil ani znojemský Stáňa, ani třinecký Hála, skončilo utkání 3:1 ve prospěch Znojma.

Ohlasy

Tibor Duda (Znojmo): Výsledek mě těší, výhra venku se vždy počítá. První půle byla dobrá. Druhá část ale, kdy jsme zvýšili na 3:0, to kluci, nechci říct, že úplně zabalili. Bylo to možná i kvůli extrémnímu horku, které jsem ještě nezažil. Trochu jsme povolili a soupeři jsme dovolili snížit. Jinak jsem ale spokojený.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies