FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Trenér Leoš Kalvoda před Plzní

Trenér Leoš Kalvoda před Plzní Z n o j m o - Znojemské fotbalisty čeká v neděli velmi složitá mise, budou totiž stát momentálně proti nejlepšímu klubu v ČR - Plzni. Ta má navíc momentálně skvělou formu a svoji ofenzívou ničí jeden klub za druhým, Evropy nevyjímaje. Tradiční rubrika s trenérem Leošem Kalvodou o příštím soupeři tak bude nyní poměrně obsáhlejší.

 
 
 

Začneme klasicky tradiční otázkou. Co byste mohl říct k příštímu soupeři - Plzni?
K tomu ani není moc, co říkat, protože všichni Plzeň vidí v televizi několikrát za měsíc v poháru nebo v lize. Já můžu říci akorát to, že je to kvalitní soupeř, že je to nejlepší mužstvo u nás, a že se řádí mezi lepší týmy v Evropě, což na evropské scéně dokazuje. Když podáme maximální výkon a každý hráč bude hrát ne na 100, ale na 110, 120 procent, což chápu, že se někdy nepodaří, tak jedině tak můžeme uspět.

Plzeň má nyní skvělou formu a skoro každému soupeři vstřelila minimálně čtyři branky. Nemáte strach, že to třeba v neděli skončí debaklem?
Je to varující. Když se na hru Plzně podíváme, tak si hráči nesmírně věří, číší z nich euforie, nemají strach z ničeho. Myslím, že už nemají strach z žádného soupeře. Plzeň je v takové herní pohodě, že jestli nastoupí Horváth, nebo Hořava, na hrotu Tecl, nebo Wágner, tak je to vcelku jedno. Má vyrovnaný kádr a za tři roky na evropské scéně, získali její hráči velké zkušenosti. Ty zmíněné tři roky hrají prakticky ve stejném složení, když střídají, tak střídají post za post. Plzeň je soupeř, z kterého jde strach, ale my k tomu zápasu nemůžeme přistoupit bojácně. Pokud to tak bude, tak ani nemá cenu hrát. Musíme nastoupit sebevědomě, ale samozřejmě s pokorou a respektem k síle soupeře, která je obrovská.

Viktoria má široký kádr, není to problém vzhledem k tomu, že se nemůžete připravit na konkrétní hráče, kteří nastoupí?
Plzeň nastupuje ať v poháru, tak v lize se stejnými sestavami, které se točí. Já jsem ji viděl několikrát, takže víme o jejich slabinách, kterých je málo, a víme o jejich přednostech, kterých je hodně. (s úsměvem) Takže nachystat se můžeme, není tam něco, že bychom nevěděli, jak kdo hraje, nebo nějaké překvapení. Plzeň je perfektní dopředu. Jediné co je, že nyní dostává docela dost gólů na můj vkus. Třeba ve středu proti Kalju dva góly, v Příbrami také dva. Ale zase, když pět gólů dá. Dvě branky dostat a pět dát, to bych také bral. (úsměv)

Existuje nějaký univerzální recept, jak proti Plzni uspět?
Univerzální určitě ne. Plzeň by musela mít nějakou slabší chvilku, slabší den a my úplně super den. Ono se to všechno může stát, shoda okolností může být. Jdeme do zápasu s tím, že nechceme prohrát. Každý soupeř je porazitelný. Plzeň se v sezóně 2005/06 zachraňovala, co si pamatuji. Zachránili se a potom se nastartovali příchodem pana Paclíka a Pavla Vrby. Vyšel jim první rok a teď jsou tam, kde jsou.

Nemůže být pro hráče trochu výhodou, že proti Plzni nemají co ztratit a mohou jen získat? Přece jen pokud by se hrálo proti Bohemians, nebo například Příbrami, tlak na to bodovat, by byl asi větší.
Samozřejmě. Pro nás je ale každý zápas v lize důležitý. Chtěli bychom bodovat, i když víme, že to bude velice těžké. Asi na nás bude pěkný kurz v případě výhry. (s úsměvem) Budeme v roli outsidera a Plzeň bude v roli jasného favorita.

Pro hráče může být také motivací, že zápas bude vysílan v televizi a mohou se tak předvést.
Určitě, to jsem jim všechno říkal. Říkal jsem jim, že se mohou ukázat a předvést, že druhou ligu nevyhráli náhodou. To všechno by nám mělo trochu nahrávat a hlavně ukázat se proti klubu, který řádí v Evropě.

1.SC Znojmo FK - FC Viktoria Plzeň
Neděle 11.8.2013 (19:00 hod./TV FANDA - Brno, Srbská)

Je stále v hlavách hráčů vysoká porážka s Jihlavou, nebo už to hodili za hlavu?
Hráči si takové věci až moc neberou. Rozhodčí zapíská v devadesáté minutě a myslím si, že oni už jsou hlavami jinde, což je někdy chyba. Akorát někteří si to berou, ale když to sleduji cestou, což je ale ve všech manšaftech, tak je nálada, jako kdybychom vyhráli. A to mi někdy vadí, že o tom fotbalu nepřemýšlí. Hráči by o tom měli více přemýšlet, i vzhledem k tomu, že je to jejich zaměstnání.

Co jste svým svěřencům řekl po utkání?
Promluvil jsem k nim jako normálně. Hráči věděli sami, v čem udělali chybu. Škoda, že to neví před tím zápasem.

Na Plzeň bude kádr kompletní? Žádné zranění, či zdravotní problémy?
Kádr je kompletní. K dispozici už bude i Miloš Reljić.

 
 
 
 
Zápasový servis
fotogalerie
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies