FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Škoda, že jsme nakonec neuhlídali remízu, mrzí Romana Hříbka

Škoda, že jsme nakonec neuhlídali remízu, mrzí Romana Hříbka B r n o - Pro leckoho neznáme jméno. Web iDnes ho dokonce v předzápasové sestavě zařadil na podhrot. Ve Znojmě a okolí však rodáka z Dyjákovic Romana Hříbka velmi dobře znají a díky televiznímu přenosu zápasu proti Plzni už ho nyní zná s nadsázkou i celý fotbalový národ. Znojemský obránce předvedl při svém debutu v Gambrinus lize velmi sympatický výkon. Chyběla tomu jen třešnička na dortu, získat proti Plzni bod, který byl opravdu velmi blízko.

 
 
 

Prvoligový debut jako hrom, rovnou proti mistrovské Plzni.
Byl jsem rád, že jsem nastoupil. Je to zážitek takhle nastoupit v Gambrinus lize. Hlavně lidi od nás to ocenili a jsem rád, že jsem se toho mohl zúčastnit na hřišti. Škoda, že jsme nakonec neuhlídali remízu a ten bod nezískali.

Byl jste překvapený, že jsi se ocitl v základní sestavě?
Dozvěděl jsem se to ve čtvrtek, kdy mi trenér řekl, ať se připravím na zápas. Takže od čtvrtka jsem se připravoval, že nastoupím a byl jsem samozřejmě rád.

Jak byste zhodnotil utkání? Chybělo málo a mohli jste mít bod.
Proti Plzni jsem hráli ze zabezpečené obrany, jinak se proti ní nedá hrát. Nedá se s nimi hrát nějaký otevřený fotbal, protože jsou zkušení, hrají spolu už čtyři roky. V druhé půli jsem udělali chybu, která nás stála bod. Celý zápas po levé straně nic nešlo, potom tam propadl jeden míč. Škoda, jinak myslím, že výkon od nás byl dobrý a nemáme se za co stydět.

Dala se ta gólová situace třeba vyřešit jinak?
Já se na to nejdříve musím podívat v televizi, potom to můžu zhodnotit. Propadl tam míč k Hořavovi, ten míč zatáhl do vápna a přihrával na penaltu, kde dával do prázdné Darida.

Jak byste ohodnotil osobě svůj výkon. Čekal jste od sebe více, nebo jste spokojený?
Nemyslím si, že jsem zahrál špatně, nebo že by mi zápas nevyšel. Samozřejmě některé věci mohly být z mé strany lepší. Na to, že to byl první ligový zápas, jsem spokojený.

Na ligový debut proti takovému soupeři to byl naopak velmi dobrý a nebojácný výkon. Měl jste tam i některé dobré okamžiky směrem dopředu.
Mohl jsem to někdy vyřešit lépe. Poučím se z toho pro příště. Myslím, že některé věci nebyly špatné.

Vím, že nikdo nechce prohrát, ale vzhledem k momentální síle Plzně byste možná před zápasem těsnou prohru brali. Teď to ale asi hodně mrzí?
Ihned po zápasu to mrzí. Sami jste viděli, že utkání se pro nás vyvíjelo dobře, i když Plzeň držela míč a my více méně bránili. Ale také jsme měli nějaké dobré náznaky směrem do útoku. Možná, kdyby nám někdo před zápasem řekl, že prohrajeme 1:0, těžko říct...Nechtěli jsem prohrát, já osobně jsem nechtěl prohrát. Věřil jsem, že doma uhrajeme remízu, ale bohužel.

Překvapila vás Plzeň něčím, nečekal jste třeba od ní větší ofenzivní sílu?
Určitě jsem čekal od Plzně větší útočný tlak. Nikam nespěchali, posouvali si míč v zadních řadách. Čekal jsem od nich větší smršť. I větší aktivitu po stranách, na což jsme se připravovali celý týden. Myslím, že i náš výkon tomu pomohl. Hráli jsme nebojácně, chtěli jsme směrem dopředu něco vymyslet. Sice jsme byli ze začátku trochu zalezlí v obraně, ale myslím, že potom jsme se nebáli hrát.

Může být i přes prohru tento zápas povzbuzením do dalších utkání?
Sám trenér nám říkal, že zápas byl oproti Jihlavě o něčem jiném, a že od tohoto výkonu se můžeme odrazit.

Je těžké bránit Plzeň? Vy jste měl na své straně Limberského, který se hodně vysouvá z obrany do útoku.
Je. Oni jsou hodně ofenzivní, létají nahoru dolů. Jsou rychlí, dynamičtí. Ale připravovali jsme se na to a podle mě jsem je celý zápas, krom toho gólu, k ničemu nepustili.

Povzbudí to, když se před zápasem čte sestava a vaše jméno sklidí největší aplaus?
To ano. (s úsměvem) Přijel celý autobus z Dyjákovic. Jsem rád, že dorazili, že mi fandí a fandí celému našemu týmu.

Zápas asi dostane úplně jiný náboj, když je v hledišti skoro pět tisíc diváků?
Na hřišti se hraje daleko lépe, když máme takovou podporu. Atmosféře pomohli mimo našich fanoušků i ti plzeňští.

Řádíte ten zápas zatím k největším fotbalovým zážitkům?
Tento zápas řadím k pohárovému utkání proti Spartě. To jsou zatím dva největší fotbalové zážitky.

 
 
 
 
Zápasový servis
fotogalerie
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies