FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Tomáš Cihlář: Ukázali jsme si, že se dá hrát i s takovými týmy jako Plzeň

Tomáš Cihlář: Ukázali jsme si, že se dá hrát i s takovými týmy jako Plzeň B r n o - Znojemský odchovanec Tomáš Cihlář je stříbrným medailistou z MS "20" 2007 hraném v Kanadě. Na debut v Gambrinus lize se ale poměrně nečekal. Dlouho se pokoušel postoupit do ligy s Jihlavou, nakonec se však dočkal svého debutu mezi elitou v dresu Znojma. Hned to bylo proti mistrovské Plzni a Tomáš rozhodně nezklamal. Neúnavně brázdil z pozice záložníka levou stranu hřiště a nevynechal jediný souboj.

 
 
 

Vy jste na svůj ligový debut čekal opravdu dlouho. Dlouhé roky to bylo v Jihlavě, nakonec jste se dočkal ve znojemském dresu.
V Jihlavě jsem na ligový debut čekal šest let, kdy jsme hráli o postup. Na zápas jsem se těšil, užil jsem si ho. Nehráli jsme špatně, dá se říct, že jsme Plzeň do ničeho nepustili. Potom přišla jedna chybička a hned z toho byl gól, takže nás to mrzí.

Většinou se ptám hráčů při svém prvním ligovém startu na nervozitu, ale vy jste už zažil velké zápasy za reprezentaci na MS do 20 let. Byla tedy nějaká?
Nervózní jsem nebyl, spíš jsem se na zápas hodně těšil a chtěl jsem si ho užít. Soustředil jsem se na to, abych si plnil své úkoly. Malá nervozita možná byla, ale ta s úvodním hvizdem opadla.

Jaké pokyny jste měl od trenéra, respektive s jakými úkoly jste šel na hřiště?
O Plzni jsme věděli, že mají silné kraje. Takže trenér říkal, abychom si protihráče s Mudrem přebírali a nenechali je zabíhat, což oni mají nacvičené. To se nám povedlo. A pokud se pak naskytne šance dopředu, tak něco v ofenzivě vymyslet.

Myslíte, že vám pomohly do základní sestavy dobré výkony v juniorce?
Je to možné, v juniorce se mi dařilo. Jsem rád, že jsem za ní mohl hrát a měl jsem herní vytíženost. A jestli mi to pomohlo do základu, to už je na trenérovi.

Plzeň se v úvodu sezóny prezentovala velkou ofenzivní silou, skoro každému soupeři dala minimálně čtyři branky. Čekal jste od Plzně lepší výkon?
Čekal, nečekal. Nechtěli jsme Plzeň do ničeho pustit. Řekli jsme, že se budeme posouvat, svědomitě bránit a nedělat žádné chyby, aby za nás protihráči nezabíhali a nechodili sami. Jednou se to soupeři povedlo a dokázal to hned potrestat. Jinak se myslím, že jsme Plzeň do ničeho nepustili.

Před zápasem by to byl možná přijatelný výsledek vzhledem k předchozím výkonům Plzně. Teď to ale musí hodně mrzet?
Po těch výsledcích Plzně na začátku sezóny možná ano, ale i přesto jsme chtěli bodovat a uhrát alespoň bod.

Předchozí zápas v Jihlavě se vám nepovedl, nyní jste sice prohráli s Plzní, ale po dobrém herním výkonu. Dá se od toho odrazit do dalších utkání?
Můžeme se od toho odrazit, protože jsme si dokázali, že se dá hrát i s takovým týmem jako je Plzeň. Hlavně se musíme soustředit na další zápas s Jabloncem a tam musíme podat stejně stoprocentní výkon, jestli chceme uspět. Takže odrazit se od toho určitě dá.

Bylo v utkání něco, co se dalo na hře Znojma vylepšit. Viděl jste třeba nějaké nedostatky v útočné fázi?
Určitě vyřešit lépe brejkové situace. Některé jsme tam měli, ale pokazili to třeba špatnou přihrávkou, takže jsme se nedostali ani do zakončení. Přechod do útočné fáze a řešení brejkových situací musíme vylepšit.

Věříte po utkání s Plzní, že se objevíte v základní sestavě i v dalších zápasech?
To nezáleží na mě. Půjdu do tréninku s tím, že budu makat na sto procent a buď to vyjde, nebo ne, to už záleží na trenérovi.

 
 
 
 
Zápasový servis
fotogalerie
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies