FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Zápas s Hradcem musíme hodit za hlavu, nabádá Jiří Doleček

Zápas s Hradcem musíme hodit za hlavu, nabádá Jiří Doleček Z n o j m o - Po předchozích výsledcích v Juniorské lize vstupovalo Znojmo do utkáním s Hradcem Králové jako favorit. Nakonec však odcházelo poražené. Utkání jsme hodnotili s Jiřím Dolečkem, který do zápasu nastoupil s kapitánskou páskou a vychytal několik tutových šancí soupeře. I přesto to na body nestačilo. Talentovaný brankář radí na tento zápas zapomenout a plně se soustředit na příští duel.

 
 
 

Vy jste byl už v minulém utkání s Třincem kapitánem. Teď jsi si navlékl kapitánskou pásku znovu. Jaké to je být kapitánem juniorky?
Já jsem moc nečekal, že bych mohl být kapitánem. Ale Hřibas (Roman Hříbek pozn. red.) a Cihlík (Tomáš Cihlář pozn. red.) hráli za Ačko, takže jsem čekal, že dostane pásku Dan, nebo Simerský, ale nakonec to padlo na mě.

Mění se pro vás něco rolí kapitána?
Ani ne. Moc se toho pro mě nemění.

Teď už k utkání s Hradcem Králové, jak byste ho zhodnotil?
První půli jsme hráli se soupeřem vyrovnanou partii, akorát jsme dělali zbytečné chyby a díky tomu inkasovali dvě branky. Hodně ztrácíme balóny ve středu hřiště a málo mezi sebou komunikujeme. Ve druhé půli se nám povedlo vyrovnat, ale takřka vzápětí jsme po zbytečné ztrátě míče dostali branku na 3:2, a to definitivně rozhodlo.

Pro brankáře asi není nic příjemného, když zlikviduje tři, čtyři tutovky, ale stejně se prohraje?
No to není. Všechny góly jsem se snažil chytnout. Mohli jsme mít alespoň bod, škoda toho posledního zbytečného gólu.

Dalo se při těch inkasovaných brankách něco udělat lépe?
Před prvním gólem byl centr podběhnutý naším hráčem a soupeře tak mohl hlavičkovat. Přitom druhém jsem možná mohl udělat krok doleva a skočit po míči, ale vůbec jsem ho neviděl. Při té poslední brance jsem se snažil, co to dalo, ale na míč jsem bohužel nedosáhl.

Měli jste skvělý začátek do sezóny. Nepřišlo trochu podcenění soupeře? V tabulce jste před zápasem měli deset bodů a Hradec jen tři.
Možná jsme mysleli, že to bude lehčí soupeř, protože byl na spodku tabulky a přišlo drobnější podcenění. Tento zápas teď musíme hodit za hlavu a musíme se soustředit na další utkání, které hrajeme v pondělí v Mladé Boleslavi.

V čem byl Hradec lepší?
Hradec byl především důraznější a dal do zápasu větší nasazení.

Teď odhlédneme od utkání s Východočechy. V prvním utkání s Varnsdorfem jste dostal červenou kartu. Zanechalo to na vás nějaké šrámy na mysli?
To určitě ne. Vyrovnal jsem se s tím, takový je život. Dostanete červenou a jeden, dva zápasy si posedíte a potom zase naskočíte od znova. Já jsem se s tím vyrovnal dobře, těšil jsem se na kluky, až si zase zachytám.

Vy máte možnost trénovat s Petrem Drobiszem a Vlastimilem Hrubým. Pomáhá vám to hodně?
Samozřejmě. Peťa Drobisz má na tréninku dobré cviky. Společně s Vlastou Hrubým výborně komunikují. Myslím, že je to skvělá dvojice. Já jsem jenom rád, že se od nich můžu něco přiučit, je to pro mě velká škola.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies