FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Trenér Leoš Kalvoda před Jabloncem

Trenér Leoš Kalvoda před Jabloncem Z n o j m o - Po Plzni čeká znojemské fotbalisty v 5. kole Gambrinus ligy další těžký soupeř. V sobotu se střetnou s Jabloncem, který doma doposud neprohrál. Trenér Leoš Kalvoda si je vědom důležitosti zápasu a nic neponechává náhodě, i proto jeho svěřenci odcestují na sever Čech už v pátek.

 
 
 

Na úvod tradiční otázka, co říci k příštímu soupeři - Jablonci?
Je to účastník evropských pohárů. Zvládá to zatím velice dobře, nyní ho čeká Betis Sevilla, ale to všechno až po nás. Výhrou na Baníku se Jablonec dobře nastartoval. Viděl jsem ho, hrál kvalitní fotbal a musím říct, že nás čeká podobný soupeř jako Plzeň.

Kdybyste mohl vyjmenovat nějaké silné stránky soupeře?
To bych se asi opakoval. Je to, to samé, jako u Plzně. Silná hra po stranách, velice nepříjemný důraz ve vápně. Poctivá defenziva, hráči jdou okamžitě do bloku po ztrátě míče. Z toho bloku pak mají velice nepříjemný přechod do útoku a rychlé brejky se smrtícím zakončením. Samozřejmě také nesmím zapomenout na standardní situace.

Vy jste říkal, že Jablonec se nastartoval v Ostravě. Doma však není tolik suverénní. Remíza s Brnem a pak výhra 2:1 nad Slováckem.
Co my bychom za to dali, kdybychom 2:1 vyhráli. Je to pořád vítězství. Jablonec jde každý zápas za vítězstvím, tak jako chceme jít my.

Proti Plzni jste udělal v sestavě pár změn, nastoupíte ve stejném složení i proti Jablonci?
Uvidíme ještě podle zdravotního stavu, zatím je to všechno v pořádku. Sestava by měla být vcelku podobná, samozřejmě nevylučuji jednu, nebo dvě změny.

Do Jablonce už vyrazí tým v pátek, tedy den před zápasem. Co vás k tomuto kroku vedlo?
Do Jablonce je to, když to vezmu s přestávkou, čtyři a půl hodiny autobusem, tedy skoro pět hodin. Vyjede se ráno a strávit pět hodin v autobusu a pak vyjít na hřiště, to není úplně ono, i když je autobus perfektní a klimatizovaný. Přece jen sedět pět hodin na místě je dost unavující, fanoušek si třeba myslí, že ne, ale je to tak. Takže nechceme nic riskovat, chceme podat co nejlepší výkon a tomu vše podřizujeme.

Po čtyřech kolech je na znojemském kontě jeden vstřelený gól, což není úplně nejlepší bilance. Zaměřujete se na tréninku více na ofenzivní část?
My se na ní na tréninku zaměřujeme pořád. V zápase ale potom rozhoduje psychika hráčů, to co si třeba dovolí v tréninku, to si v zápase nedovolí. Nevím proč, možná je trochu svazuje důležitost utkání. Nedostáváme se až v tolika lidech do koncovky, a to je třeba rozdíl mezi Plzní, Jabloncem a námi.

Klíčovou postavou Jablonce je jistě Karel Piták, který má velmi dobrou formu. Chystáte na něj nějakou osobní obranu?
My osobní obranu nehráváme, to už se nehraje. Samozřejmě na vlastní polovině si každý musí hlídat svého hráče, který je u něj nejblíže. Který hráč u něj bude, ten si ho musí všímat.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies