FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Nebude to jednoduchý zápas, tuší před Slavií trenér Leoš Kalvoda

Nebude to jednoduchý zápas, tuší před Slavií trenér Leoš Kalvoda Z n o j m o - V sobotu čeká na znojemské fotbalisty v domácím prostředí Slavia Praha. Ještě nedávno by byl pražský klub jasným favoritem. Po prohře 0:7 v minulém kole s Teplicemi však nabízí nadcházející duel mnoho otazníků. Trenér Leoš Kalvoda ale z vysoké prohry Slavie rozhodně nestřílí a očekává těžkou bitvu.

 
 
 

Vaším příštím soupeře bude Slavia Praha, která prohrála v minulém kole doma vysoko s Teplicemi 0:7. Bude to pro vás výhoda, nebo nevýhoda?
Ono je to jedno. Díval jsem se na DVD, kde hrála Slavia na Dukle a hrála v té samé sestavě jako proti Teplicím. A hrála na Julisce velice dobrý fotbal, zvítězila a navíc nastřelila ještě tyč. Možná s Teplicemi došlo k nějakému zkratu. Myslím si, že Slavia patří pořád mezi lepší týmy naší ligy a pro nás to bude velice těžké utkání. Po prohře Slavie 0:7 to bude navíc pro nás ještě daleko horší zápas, protože už tam budou nějaké sankce, tresty, takže soupeř udělá vše proto, aby pondělní prohru odčinil.

Slavii bude chybět kapitán Karol Kisel, který byl v zápase s Teplicemi vyloučen. Je to pro vás plus?
Je to plus i mínus. Karol je kvalitní hráč, který je nejlepším střelcem Slavia, takže to je jedna stránka. Ale na druhou stranu nastoupí třeba nějaký mladík, který bude daleko víc jezdit, daleko víc bojovat. Uvidíme v jaké sestavě Slavia nastoupí, možná dozná změn. Soupeř ale nemá až tolik variant, takže mohou nastoupit v podobném složení jako proti Teplicím. Stejná sestava, která porazila Duklu musí mít kvalitu, navíc bude chtít odčinit zápas s Teplicemi a v jejich silách to je. Mičola s Dobrotkou jsou zranění a myslím, že ještě nenastoupí. Slyšel jsem, že má Slavia zájem o Zápotočného, tak jestli to vyřídí, nevyřídí, to nevím.

Vezmu to nyní z pohledu fanouška, který si může říct: Znojmo dalo pět branek Jablonci, Slavia dostala sedmičku od Jablonce. Jasná výhra Znojma.
A my jsme dostali v Jihlavě čtverku. Liga je nyní taková trochu divoká, jsou tam například výsledky, kdy Ostrava dostane dvanáct gólů za tři zápasy. Ale pro diváka je to zase dobré, že padá tolik gólů, ne?

Kde vidíte silné stránky sobotního soupeře?
V kolektivním výkonu a také hře po stranách. Štěpán s Nitrianským jsou velmi nebezpeční. Ve vápně je pak velmi nepříjemný Škoda, i když možná bude hrát stopera, protože na Dukle na tomto postu chvíli hrál. Nepříjemný je také Juhar. Nastupují tam mladí hráči, třeba Kolařík, který má za sebou první dva ligové starty, v těch zkušenostech se to rovná našim hráčům. Uvidíme, jak nám to utkání sedne, jak k tomu hráči přistoupí. Protože jestli k tomu přistoupí tak jako v utkání v Třebíči bez běhání, bez bojovnosti, tak nemáme šanci.

1.SC Znojmo FK - SK Slavia Praha
Sobota 24.8.2013 (16:00 hod. - Brno, Srbská)

Po utkání s Jabloncem jste říkal, že střídající Miloš Reljić si svým výkonem vybojoval místo v základu. Nastoupí tedy v sobotu od začátku?
V zápase s Třebíčí už nepodal takový výkon, i když vybojoval penaltu a vstřelil branku, s pohybem to ale bylo slabší. Měl jsem s ním pohovor, samozřejmě nastoupí v základu, ale musí na sobě stále pracovat. Je to cizinec a musí být lepší hráč, než jsou ti naši, jinak tu nemá, co dělat.

Budete měnit po utkání s Jabloncem, kdy jste inkasovali pět branek nějak složení obrany?
My těch variant tolik nemáme, co se týká defenzivy. Ještě si to nechám projít hlavou. Uvidím, jestli tam nějakou změnu udělám.

Co se týče zdravotní stránky, kádr je kompletní?
Kádr je kompletní.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies