FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Kdo ovládne souboj nováčků? Znojmo cestuje do Ďolíčku

Kdo ovládne souboj nováčků? Znojmo cestuje do Ďolíčku Z n o j m o - V neděli od 17:00 se v pražském Ďolíčku sehraje duel dvou nováčku Gambrinus ligy. Domácí Bohemians 1905 budou hostit právě náš tým a půjde o hodně. Oba celky totiž potřebují body jako sůl a právě výhra by nejen pomohla jejich bodovému kontu, ale také sebevědomí. Znojmo stále čeká na první historickou výhru v první lize. Všichni věří, že v neděli by to konečně mohlo klapnout.

 
 
 

Kouzlo Ďolíčku - Bohemians 1905

Bohemians 1905 si vybojovali v minulé sezóně stejně jako Znojmo právo hrát Gambrinus ligu. Ačkoliv jsou tedy oba týmy nováčky, jeden hlavní rozdíl tu je. Klokani totiž mají s první ligou bohaté zkušenosti, a to se tyká i momentálního kádru. Trenér Weber dostal po sestupu v sezóně 2011/12 důvěru vést klub i ve Fotbalové národní lize a dovedl tým rychle zpátky mezi elitu, byť to byla "až" z druhého místa. Klíčové pro Pražany také bylo to, že mohou hrát narozdíl od zmíněného ročníku 2011/12 ve svém "Ďolíčku" místo v azylu v Edenu.

Bohemians 1905 - 1.SC Znojmo FK
Neděle 1.9.2013 (17:00 hod. - Praha)

Efekt Ďolíčku se také po šesti kolech naplnil. Ve výborné atmosféře vydají ze sebe hráči maximum a není tak divu, že zatím jedině body získali Bohemians 1905 právě v domácím prostředí. Nejprve dokázali porazit Příbram 2:0 a v pátém kole vybojovali remízu 1:1 proti Slovácku. Přitom nástup do ligy nebyl pro nováčka vůbec růžový. Klokani odehráli první dvě kola venku a rezultovalo z toho hrozivé skóre 1:10. Ztráta bodů proti mistrovské Plzni se dala očekávat, vysoká prohra na Zbrojovce však může Bohemians ještě mrzet. Je však ale třeba říct, že hra venku se v posledních kolech zlepšila. Svěřenci trenéra Webra výrazně dokázali potrápit Spartu a v posledním kole také Liberec. V tabulce jsou Bohemians 1905 momentálně na 15. pozici.

Se Šírlem za záchranou

Kádr se od toho ve Fotbalové národní lize změnil pouze v několika ohledech. Mezi hlavní změny patřil jistě odchod dlouholeté ikony a opory brankáře Radka Sňozíka. Zkušenosti, které klokani ve Sňozíkovi měli, však určitě nahrazuje bývalý reprezentant Radek Šírl, byť je to pozičně samozřejmě úplně jiný hráč. Společně s ním přišel na hostování z Plzně do Ďolíčku i Jakub Hora. V bráně se jako jednička usadil Berkovec ze Slavie a velmi dobře se v ofenzivě ukazuje Ndiaye z Liberce. Oba tito hráči přišli také formou hostování. Jen pro úplnost pak uvedeme přestupy Gabriše ze Slovanu Bratislava a Krcha z Táborska.

Delegace rozhodčích
Pavel Orel - Jiří Jiřík, Václav Štěrba - Pavel Franěk

Trenér Jozef Weber bude postrádat pro duel se Znojmem zraněné Nerada z Csehem. Jinak budou klokani kompletní. „Připravujeme se na soupeře, který má skoro stejně bodů, my jsme ale měli hodně těžký start. V tréninku děláme vše proto, abychom zápas zvládli. Věřím, že klukům nebude svazovat nohy nervozita,“ věří na oficiálních stránkách klubu před důležitým soubojem lodivod Bohemians 1905.

On-line textový přenos
Bohemians 1905 - 1.SC Znojmo SK (Neděle 17:00)

Setkání starých známých

Vzájemné zápasy z minulé sezóny nemluví výrazně pro žádný z obou aktérů nedělního klání. Bohemians vyhráli doma 1:0, Znojmo pak porážku klokanům doma oplatilo a zvítězilo 2:0. Když však připočítáme setkání z domácího pohárů z předloňské sezóny vychází vzájemná bilance o chlup lépe pro Znojmo, které tenkrát Pražany vyřadilo.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies