FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Tisková zpráva: Znojmo na jaře doma nezačne

Z n o j m o – Znojemský fotbalový klub jarní sezónu na domácím stadionu nezahájí. Rekonstrukce se kvůli zatím chybějícím dotacím protahuje. „Začátek sezóny proto musíme opět odehrát v azylu. O tom, kde budeme na jaře hrát, teprve jednáme. Ve hře je více variant. Pořád se ale nevzdáváme toho, že se během sezóny přesuneme na náš domovský stánek,“ říká Jindřich Růžička, člen představenstva klubu 1. SC Znojmo.

 
 
 

Rekonstrukce Městského stadionu ve Znojmě je rozdělena do čtyř etap: vybudování vyhřívaného trávníku, kotelny, rekonstrukce tribuny a vybudování sklopných stožárů osvětlení, přičemž z tří z nich je žadatelem o dotace a realizátorem stavby občanské sdružení 1. SC Znojmo – mládež. Město řeší pouze rekonstrukci tribun.

„V současné době je situace taková, že jsme poskytli fotbalovému klubu administrativní podporu a finance ke zpracování projektů a administrativní podporu k žádostem o dotace. Zároveň město samo zpracovalo projekt na rekonstrukci tribuny a ochozů v odhadované hodnotě 40 milionů korun a požádalo ministerstvo financí o dotaci. Přidělení dotace je podmínkou k zahájení stavebních prací,“ vysvětluje starosta Znojma Vlastimil Gabrhel.

„Na zabezpečení přestavby Městského stadionu ve Znojmě město vyčlenilo 10 milionů korun. Tyto finanční prostředky jsme již alokovali v našem rozpočtu na rok 2014 a nyní čekáme na schválení naší žádosti o dotaci, abychom mohli začít se stavebními pracemi na rekonstrukci tribun,“ doplňuje starosta.

Podobně je na tom i samotný klub. „Trávník, kotelna i osvětlení jsou nachystány tak, že pokud nám budou dotace přiznány v dohledné době, věřím, že jsme schopni sezónu zakončit ve Znojmě, před opravdu domácím publikem. Vše je však otázkou času a všechny náležitosti kolem dotací mají svůj proces. Tento proces komplikuje také sestavování nové vlády, neboť očekáváme nového partnera pro naše další jednání o dotacích,“ dodává Růžička.

„Rád bych doplnil, že na přestavbě stadionu nepracujeme jen kvůli fotbalistům, ale právě díky nim. Díky jejich jedinečnému úspěchu máme možnost zafinancovat rekonstrukci pomocí dotací. Opravený stadion pak bude sloužit samozřejmě všem: velkým i malým fotbalistům, mládeži, atletům i ostatním sportovcům,“ ubezpečuje starosta.

KONTAKTY PRO MÉDIA:

Za fotbalový klub 1. SC Znojmo FK:

Mgr. Michal Bělák, tiskový mluvčí
Email: michal.belak@1scznojmo.cz

Telefon: 777 191 187

Za Město Znojmo:

Ing. Zuzana Pastrňáková, tisková mluvčí
Email: zuzana.pastrnakova@muznojmo.cz

Telefon: 739 389 089

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies