FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Bilance s Jihlavou? Každá série jednou končí, věří trenér Kalvoda

Bilance s Jihlavou? Každá série jednou končí, věří trenér Kalvoda Z n o j m o - Už v sobotu se pro Znojmo opět rozjíždí kolotoč Gambrinus ligy. Prvním jarním soupeřem bude Jihlava, s kterou nemá náš klub příliš příznivou bilanci. Ví to i trenér Leoš Kalvoda, ale věří, že neúspěchy proti Vysočině jeho svěřenci prolomí a vstoupí do druhé části první ligy pravou nohou.

 
 
 

Pokud vezmeme i zápasy ve druhé lize, bilance proti Jihlavě není vůbec příjemná - čtyři prohry, jedna výhra, skóre 1:12.
Je to trochu strašák, ale každá série jednou končí. My se jí pokusíme v sobotu v Brně přetnout.

Může to být určitá výhoda pro jihlavské hráče mít v hlavách, že se jim proti Znojmu velmi daří?
To může být plus i minus, ale já si myslím, že Petr (Petr Rada pozn. red.) je zkušený trenér a on jim to z těch hlav vyžene, kdyby byli hráči uspokojení, že se jim proti Znojmu daří. Nedovolí, aby to vůbec v hlavách měli. Bude to úplně normální zápas, jako kdybychom proti sobě nastupovali poprvé.

Na podzimní utkání v Jihlavě asi hodně nerad vzpomínáte?
Byl to náš nejhorší mistrovský zápas. Výkon jaký jsme tam podali už se nemůže opakovat.

Ta vzpomínka na podzim může trochu strašit. Nabádáte hráče, aby za tímto zápasem udělali tlustou čáru, a že se jede na novo?
Už je to půl roku a hráči to hodili za hlavu už druhý den po zápase. (s úsměvem)

Na hře Jihlavy se toho asi příliš na jaře nezmění, i když přišel nový trenére Petr Rada?
Jihlava stále produkuje tu svoji hru. Má velmi nebezpečné brejky, nesmíme hrát tedy nějaký naivní fotbal, abychom ji do nich pouštěli. Na krajích jsou velmi rychlí Kukol a pokud bude hrát, jelikož byl zraněný, tak i Masopust. Navíc musíme přičíst nepříjemné standardní situace zahrávané Kolouškem. Nesmím také zapomenout na nebezpečné Jungra s Harbou.

Jak moc bude vstup do jara důležitý, přikládáte mu velkou váhu?
Po každé delší pauze je vstup do sezóny důležitý. Pokud se tým nakopne, tak v tom pokračuje. Pokud hráči nechají na hřišti vše a nepodaří se to bodově dotáhnout, tak pořád zbývá třináct kol. Je potřeba sbírat každý bod, tabulka je nesmírně vyrovnaná.

Diarrassouba si pochroumal v přípravném utkání proti Břeclavi ruku. Jak to s ním vypadá?
Dostal ortézu, uvidíme, jak na tom bude. Možná by mohl na Jihlavu připravený. Zranil se však Peter Gál-Andrezly.

ZRANĚNÍ - Martin Hudec, Roman Hříbek, Peter Gál-Andrezly.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies