FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Více klidu a odvahy v útoku a mohli jsme vyhrát, lituje Matúš Lacko

Více klidu a odvahy v útoku a mohli jsme vyhrát, lituje Matúš Lacko B r n o - Více odvahy, to byla hlavní slova v rozhovoru s Matúšem Lackem po remízovém utkání s Jihlavou. Znojemský záložník věřil, že pokud by si v útoku on i jeho spoluhráči více dovolili, nebyl by daleko od výhry. Nakonec ale musel hodnotit již zmíněnou bezbrankovou remízu.

 
 
 

S bodem proti Jihlavě spokojenost, nespokojenost?
Jsem nespokojený, protože jsme mohli uhrát více, kdyby jsme se nebáli. Ale asi to bylo podmíněné tím, že to byl první zápas. Báli jsme se riskovat, abychom neztratili body, což nás svazovalo a byla to asi chyba.

I vzhledem k té velké šanci Jihlavy v poslední minutě?
I vzhledem k té poslední minutě. Kdybychom byli v útoku odvážnější a klidnější, tak by ani ta šance Jihlavy asi nerozhodovala.

Byl to takový zápas dvou poločasů. V první půli jste měli více ze hry vy, v druhé pak Jihlava.
Určitě. Ve druhé půli jsme se hodně zatáhli, nepodrželi jsme balón, málo jsme dostupovali hráče a běhali. Z toho právě plynula větší aktivita Jihlavy. Ovšem jak už jsem zmiňoval, kdybychom byli v útoku odvážnější, tak vyhrajeme.

Asi si to potřebuje ještě sednout?
Samozřejmě, byl to první zápas. Taková utkání bývají specifická. Na sehraní jsme měli ale dva měsíce a hráli jsme prakticky ve stejném složení, takže se nechci vymlouvat.

Půjde se vám do příštího zápasu s Plzní trochu lehčeji, když víte, že máte z prvního jarního kola alespoň bod, nebo to nebude hrát roli?
V Plzni můžeme jenom překvapit. Proti Jihlavě jsme měli vyhrát.

Co zlepšit v útoku do dalších zápasů?
Víc klidu. Víc si dovolit před vápnem. Beru to i podle sebe, protože jsem tam měl situace, které jsem mohl řešit lépe. Také chodíme v málo lidech dopředu, bojíme se zariskovat, dát přesnou finální přihrávku.

Na podzim si hrál v záložním duu s ofenzivnějším Radimem Nepožitkem, nyní máš vedle sebe defenzivnějšího Radka Buchta. Znamená to pro tebe více ofenzivních úkolů?
Já jsem zvyklý bránit i útočit, ale tím, že je vedle mě Buchtič (Radek Buchta pozn. red.), tak mě nesvazují tolik defenzivní povinnosti. Buchtič je více defenzivní typ, já zase ofenzivnější, ale spíše je to na střídačku. Pokud je jeden v útoku, tak druhý zůstane a naopak. Už jsme na sebe navyklí. Myslím, že to zápas od zápasu bude ještě lepší.

Co síly, bylo vše v pohodě?
Před prvním mistrákem už nebyly tréninky tak náročné. Byli jsme dobře připraveni. Všichni jsme se snažili, ale asi trochu zapracovaly nervy.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies