FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Kalvoda: Zahrát jako Plzeň v Doněcku by nebylo špatné

Kalvoda: Zahrát jako Plzeň v Doněcku by nebylo špatné Z n o j m o - Velká výzva stojí před znojemskými fotbalisty v 18. kole Gambrinus ligy. V neděli je totiž bude hostit čerstvý osmifinalista Evropské ligy a obhájce ligového titulu Viktoria Plzeň. Na příštího soupeře jsme se tradičně zeptali trenéra Leoše Kalvody, který ve čtvrtek pečlivě sledoval zápas Viktorie v Doněcku.

 
 
 

Je mi jasné jaká bude odpověď, ale nedá mi to, sledoval jste čtvrteční vystoupení Plzně v Evropské lize proti Doněcku?
Samozřejmě jsem zápas sledoval. Myslím, že Plzeň hrála velice dobře, ale měla i štěstí. Šachťor měl hodně šancí, například nastřelené břevno. Zahrát jako Plzeň v Doněcku by nebylo v neděli špatné.

Může hrát v případě Plzně v neděli roli únava z pohárového utkání?
Nevím, jak Plzeň cestovala. Nevěřím tomu, že by cestovali přes noc. Na to je trenér Uhrin dost zkušený, navíc z Doněcku jsou to dvě nebo tři hodiny letu, což se dá zvládnout. Do zápasu zbývají dva dny, ale hráči Plzně jsou výborně trénovaní, takže by neměli mít problém.

Zaznamenal jste pod trenérem Uhrinem nějakou změnu stylu hry Plzně?
Nezaznamenal. Viktorka se prosazuje stejným stylem jako pod trenérem Vrbou. Klíčovou osobností je Horváth, na pravé straně Petržela, nalevo Ďuriš. Hořava, Kolář, prakticky se nic nemění. Na hrotu bude Tecl, nebo možná Bakoš, to uvidíme. Obrana také stejná.

Trenér Zbrojovky pan Kotal, říkal v nadsázce před zápasem na Spartě, že to bude pro Brno další přípravný zápas, a že liga jim začne až proti Příbrami. Jak to vidíte vy proti Plzni?
Přistupujeme k tomu jako ke každému ligovému utkání. S Plzní jsme na podzim hráli a prohráli jsme 0:1, i když samozřejmě může být nedělní utkání odlišné. S každým se dá hrát, i když vím, že Plzeň patří se Spartou mezi nejlepší kluby. Proč tedy nezkusit bodovat, může se stát cokoliv.

Při vší úctě k ostatním klubům, nemají hráči větší motivaci se ukázat v zápasech proti Plzni a Spartě?
Hráči by měli přistupovat ke každému utkání stejně a bylo by chybou, kdyby Plzeň pro ně byla větší motivací než třeba Jihlava, Příbram. Jsou profesionálové a jejich přístup by měl být stoprocentní ve všech utkáních.

Čím to, že se Znojmu daří proti týmům bojujícím na špici tabulky? Na Dukle remíza, v Liberci remíza, výhra v Teplicích.
To bylo ale na podzim. Teď je nová půlsezóna a uvidíme, jak se budeme prezentovat nyní.

ABSENCE - Roman Hříbek, Martin Hudec, Peter Gál-Andrezly.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies