FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Objev sezóny Patrik Hrošovský pro gambrinusliga.cz

Objev sezóny Patrik Hrošovský pro gambrinusliga.cz Patrik Hrošovský zažil v uplynulém ročníku Gamrinus ligy skvělou sezónu. Před začátkem soutěže zamířil z Plzně na hostování do Znojma a poprvé dostal šanci výrazněji se prosadit v první lize. Patrik toho využil a povedený půlrok ve Znojmě přetavil na jaře i v Plzni. Není tedy divu, že byl nakonec oceněn titulem Objev rok, když porazil jihlavského Jánoše a slavistického Hrubého.

 
 
 

Čím to, že vám uplynulá sezona vyšla až tak dobře?
Všechno se odvíjelo od toho, že jsem konečně dostal šanci v první lize. Dalo mi ji Znojmo, já ji chytil a vyšlo to.

Jaký to to byl pro vás skok přestoupit ze Znojma do Plzně?
Tak samozřejmě velký, ale já už jsem byl v Plzni během přípravy a věděl jsem, do čeho jdu. Rozdíl mezi oběma kluby je však velký. Znojmo postoupilo do první ligy celkem narychlo a ty podmínky tam nebyly a nejsou na takové úrovni jako v Plzni.

A co čistě fotbalová stránka?
I tam ta změna byla samozřejmě velká. Od Znojma se jako od nováčka nic nečekalo, hrálo většinou na brejky a mohlo jenom překvapit. To na Plzeň se chtějí všichni vytáhnout. V každém zápase musíme potvrdit, že jsme lepší než soupeř.

V čem byl klíčový moment, že jste se v Plzni začal takto prosazovat?
Já za super krok považoval už jen to, že jsem v létě mohl jít hrát první ligu do Znojma. V zimě mi pak k návratu do Plzně pomohlo i zranění Marka Hanouska.

Mrzelo vás hodně, že Znojmo sestoupilo?
Určitě, záchranu jsem mu jednoznačně přál. Na druhou stranu ale nevím, jak to má se stadionem. Možná by klukům sebrali první ligu stejně.

CELÝ ROZHOVOR NA GAMBRINUSLIGA.CZ ZDE.

 
 
 
 

Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies