FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Majitel klubu Ota Kohoutek pro idnes.cz

Majitel klubu Ota Kohoutek pro idnes.cz Budoucnost Znojma do dalších let. To je určitě otázka, která trápí řadu fanoušků našeho klubu. Prezident klubu Ota Kohoutek se snažil objasnit v rozhovoru pro idnes.cz objasnit řadu otazníků, které se objevily před nadcházející sezónou, ať už se to týká nového trenéra, či stavby kádru.

 
 
 

Na kolik vás přišla minulá sezona?
Ligu jsme odehráli s rozpočtem 30 milionů korun, přičemž šest jsme jich museli investovat do vynucených záležitostí, jako byl nájem hřiště v Brně a Jihlavě. Navíc jsme museli platit pronájmy i za tréninky, protože své hřiště jsme nemohli využívat ani k nim. Ale i s nejnižším rozpočtem v historii Gambrinus ligy jsme do posledního kola hráli o záchranu, takže hráči a realizační tým podle mě odvedli fantastickou práci. A jsem rád, že jim nedlužíme ani korunu.

Teď chcete jít jinou cestou?
Už dávno jsem přemýšlel o tom, že musím mít především své kmenové hráče. Chceme se poučit a připravit to tak, že budeme dál hrát zajímavý fotbal postavený na mladých hráčích, kteří mají vztah ke Znojmu. K nim přidáme některé zkušenější hráče a případně dva tři cizince, ale chceme mít kádr z 90 procent poskládaný z našich kmenových hráčů. S nimi budeme pracovat tři čtyři roky a věřit, že se v budoucnu sehrají tak jako v postupové sezoně. Tím se vyhneme naší letošní sportovní nepřipravenosti.

Takže vás láká návrat mezi elitu?
Spadli jsme do druhé ligy, ale nebudeme ji hrát jen tak, že jednou vyhrajeme a jednou prohrajeme. Samozřejmě víme, že nebudeme vyhrávat hned, že se pouštíme znovu do koncepční práce. Ale už předtím jsme hráli druhou ligu hlavně pro radost a ukázalo se, že z toho může vyrůst postupové mužstvo.

Nahradit budete muset trenéra Kalvodu, který odchází do Olomouce...
Máme tři kandidáty, jsou to trenéři, kteří mají zkušenosti z první a druhé ligy. Musím s nimi probrat naši koncepci a do 23. června, kdy zahájíme přípravu, chci mít jasno.

Jak velké změny tým čekají?
Obměna bude relativně velká. Není tajemstvím, že je zájem o Hrubého (brankář má namířeno do Jablonce - pozn. aut.) nebo o Mudru. Vašíček se vrátí do Olomouce a je možné, že přijdeme i o Hnaníčka. Crnkić se vrátí do Jablonce a už tu nechci mít balkánské hráče v takovém množství, maximálně jednoho. Celkově mužstvo omladíme.

Jaký bude váš rozpočet nyní?
Chtěli bychom se vrátit na stejnou úroveň jako předtím ve druhé lize, kterou jsme vyhráli s rozpočtem 15 milionů. Mrzí mě, že se nám ještě nepodařilo zajistit strategického partnera, abych se mohl opřít o ještě nějakého odpovědného člověka a nebylo to jenom na mně. Zaplaťpánbůh že máme na své straně město, které nám s rozpočtem výrazně pomáhá. Ale mimo dvou subjektů, které se nějakou částkou podílejí na našem chodu, zajišťuji všechny peníze přes své obchodní partnery mimo Znojmo.

CELÝ ROZHOVOR NA IDNES.CZ ZDE

 
 
 
 

Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies