FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Novým trenérem 1.SC Znojmo FK se stal Oldřich Machala

Novým trenérem 1.SC Znojmo FK se stal Oldřich Machala Z n o j m o - Dnes bylo oficiálně zpečetěno, že nástupcem trenéra Kalvody na znojemské lavičce bude Oldřich Machala. I on je úzce spjatý s olomouckým fotbalem, byl dlouholetou hráčskou oporou Sigmy a při trenérské dráze dosáhl úspěchu s HFK Olomouc. Nová spolupráce byla stvrzena za přítomnosti majitele klubu Otou Kohoutkem podpisem smlouvy na dva roky. Přejeme hodně štěstí trenére!

 
 
 

Oldřich Machala se narodil 4. sprna 1963 v Bruntálu. S fotbalem začínal v Berouně, odkud zamířil do svého osudového klubu Sigmy Olomouc. Ještě předtím, než se naplno prosadil do A-týmu, absolvoval vojenskou službu ve VTJ Tábor, tedy podobně jako Leoš Kalvoda. Pak už se stal oporou prvoligové Olomouce. Zde do roku 1991 stihl odehrát 198 zápasů a vstřelit 14 gólů. Jeho místem na hřišti byl střed zálohy, postupně se pak stáhl na pozici stopera, kde udivoval vzhledem k tomuto postup velkou konstruktivitou.

Jeho výkony na Hané samozřejmě nezůstaly bez odezvy a sáhla po něm bundesligová Hansa Rostock. V té strávil Machala jednu sezónu a užil si i pohárové utkání proti Barceloně. Jeho další kroky pak směřovaly do Oldenburgu. Po sezóně se však vrátil zpět domu a pochopitelně opět do Olomouce. Znovu se stal velkou oporou a přidal dalších 217 ligových startů a tři góly. Dodnes je v Sigmě stále rekordmanem v počtu startů a také v sérii utkání bez přerušení - 195. Hráčskou kariéru definitivně uzavřel v roce 2001. V české reprezentaci nastoupil jednou, a to proti Nigérii v roce 1996 v samotném závěru utkání. V ČR 21 to bylo ale rovných osm zápasů a velké rádce mu dělal Leoš Kalvoda. „Vzpomínám nejraději na „Leona“ Kalvodu.“ My tam jezdili spolu. Leoš byl jako starší hráč. Tam mohli tehdy hrát dva starší. Já byl mladý, takže mi „Leon“ hodně pomohl. V roce 2000 dostal ocenění Osobnost české ligy.

Trenérskou kariéru načal u olomouckého béčka. Další roky pak strávil postupně v Hranicích, Kunovicích, Bystrci a Lipové. První velké angažmá přišlo v roce 2008, kdy se stal Machala hlavním trenérem tehdy druholigového Hradce Králové. Zde však vydržel pouze jednu sezónu. Bez angažmá ale dlouho nezůstal a sáhl po něm Frýdek-Místek. Poslední štací pak bylo trenérské kormidlo v HFK Olomouc.

V sezóně 2012/13 trápil v boji o postup s holickým klubem i náš tým a nakonec obsadil skvělé třetí místo, vše přitom v nováčkovské sezóně. HFK však musel kvůli finančním problémům nastoupit v další sezóně o patro níž v MSFL a s tím skončilo i angažmá Machaly. Nyní načíná další trenérskou etapu právě ve Znojmě. Věříme, že bude mít dlouhého a úspěšného trvání.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies