FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Leoš Kalvoda: Na Znojmo budu vzpomínat vždy v dobrém

Leoš Kalvoda: Na Znojmo budu vzpomínat vždy v dobrém Z n o j m o - „Můžeme ještě podniknout rozhovor? Rád bych se rozloučil s vedením, fanoušky a Znojmem,“ byla slova dnes již bývalého trenéra Znojma Leoše Kalvody. I proto si v následujících řádcích můžete přečíst další z velice příjemných rozhovorů, který udělal definitivní tečku za podařeným angažmá sympatického trenéra ve Znojmě.

 
 
 

Leoš Kalvoda si sám bere slovo a začíná s rozhovorem.
Se Znojmem jsme se rozešli naprosto v pohodě a přátelsky. Na působení zde budu vzpomínat jenom v dobrém, i když nebylo vše ideální - tréninkové plochy atd, ale s tím se počítalo. Spolupráce s panem Kohoutkem, vedením a městem byla perfektní. Budu na to rád vzpomínat. Zažilo se tady vítězství ve FNL a hrála se Gambrinus liga. Působení ve Znojmě budu řadit k těm lepším, třeba k Žilině, kde jsme získali titul. Chtěl bych vyzdvihnout atmosféru kolem klubu, která byla přátelská a rodinná. Jen si přeji, aby se dostavěl stadion a něco zde potom úspěchu zůstalo. Přijde sem trénovat Olda Machala, myslím si, že je to dobrý trenér, a že by se mohlo a mělo v této práci pokračovat. Znojmo by se opět mohlo pohybovat na špici tabulky.

Když si vezmete dva roky strávené ve Znojmě. Na co budete v dobrém vzpomínat? Nemusí se to týkat konkrétně fotbalu.
Znojmo je krásné město, krásné okolí, třeba Vranovská přehrada, kde jsem s rodinou trávil dovolenou. Jsou zde dobrosrdeční lidé, což jsem byl až překvapený. Přijetí u starosty na radnici, chodil jsem se dívat i na hokej na Orli. To mě trochu mrzí, že je mezi hokejem a fotbalem takové pošťuchování Znojmo si zaslouží, aby hrálo obě dvě soutěže na úrovni. Hlavně nesmím zapomenout poděkovat fanouškům. Na druhou ligu vždy tisícovka přišla a měli jsme podporu i v Gambrinus lize, byť jsme ani jeden zápas neodehráli doma. Znojemské fanoušky bylo slyšet na každém utkání, za všechny například zmíním dyjákovickou skupinu fanoušků.

Nyní se vracím do Olomouce, které jsem něco dlužen, strávil jsem zde hráčskou i trenérskou kariéru. Vracím se prakticky po třinácti letech. Chci Olomouci pomoci, aby se zde podařilo to co ve Znojmě, tedy postup do ligy. I když vím, že to bude velice těžké.

Bude něco, co vám bude v Olomouci chybět?
V Olomouci není taková rodinná atmosféra, je to profesionálnější a pracuje tam na chodu klubu daleko více lidí. Doufám, že se do toho dostanu, ve Znojmě jsem byl zvyklý dělat hodně věcí a vše si udělat sám. V Olomouci je to práce více osob, možná budu dělat na začátku věci, které bych neměl dělat a budu do toho někomu zasahovat. V tomto se budu muset trochu srovnat. (s úsměvem)

Bylo to těžké rozhodování, který tým budete příští sezónu trénovat?
V jednu chvíli jsem byl rozhodnutý, že zůstanu ve Znojmě. Ale nakonec vyhrála Olomouc, i kvůli tomu, že jsem byl třináct let mimo domov. Řekl jsem si, že to v Olomouci znovu zkusím.

Hrála v rozhodování roli i rodina?
Mám dvě vnoučata, i když jedno pocestuje do Anglie, protože zeť tam hraje hokej. Ale mám ještě syna a vnučku, takže i to rozhodlo, že jsem se vrátil domů. Ale kdykoliv budu moci a bude potřeba, budu volný, do Znojma se rád vrátím.

Určitě je to ale příjemnější loučení pro trenéra, než kdyby byl odvolán.
Je to určitě příjemnější, než když skončíte tři kola před koncem.

Stihl jste se rozloučit s hráči?
Ani moc ne. Měli rozlučku, ale já jsem jel zrovna do prahy na galavečer Gambrinus ligy. Rozloučíme se zápasem Znojmo - Olomouc. (s úsměvem)

Zase na druhou stranu Znojmo bude s Olomoucí stále v kontaktu, když bude hrát stejnou ligu.
Spolupráce bude pokračovat tak, jak byla. Takže do Znojma zamíří nějací hráči na hostování.

Těšíte se na vzájemný duel?
Bude to mít opět takový náboj, jako když jsem byl ve Znojmě a hráli jsme v Olomouci. To bude něco podobného.

Teď k novému trenéru Znojma Oldřichovi Machalovi. Jak byste ho charakterizoval?
Je to pracovitý trenér, který vyznává útočný styl. Divákům by se mohl fotbal pod ním líbit.

Teď trochu od tématu, ale nelze se nezeptat. Sledujete mistrovství světa v Brazílie?
Sleduji, ale ve dvanáct hodin už ne, to už spím. To už nevydržím. (s úsměvem)

Máte tip na vítěze?
Jsou zatím hodně překvapivé výsledky. Tipoval jsem Španělsko, a to dostalo pětku. (s úsměvem) Ale je to začátek a může být vše jinak.

Mohl byste na závěr zanechat Znojmu a fanouškům nějaký vzkaz, či poselství?
Přeji si, aby diváci a fanoušci chodili ve Znojmě na fotbal a kluky podporovali a pomohli jim, aby opět postoupili, třeba s Olomoucí. Olomouc to bude mít o to těžší, že se na ní bude chtít každý vytáhnout. Když jsme postupovalo Znojmo, tak se to nečekalo, možná nás týmy i trochu podcenili. Kluci ale podali perfektní výkony a vybojovali si postup právem.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies