FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

S každým zápasem a tréninkem bude hra lepší, věří Libor Žondra

V e l k é H o š t i c e - Má za sebou první duel ve znojemském dresu, Libor Žondra by měl být na hrotu náhradou za Václava Vašíčka. O jeho kvalitách vypovídá to, že si ho v roce 2013 vyžádal na testy prvoligový Hradec Králové, Libora však tehdy zastavilo zranění. Nyní bude bojovat o své místo v našem klubu. První přípravný zápas ukázal, že by to mohlo fungovat.

 
 
 

Jak jsi ze svého pohledu viděl první přípravné utkání s Opavou?
Hráli jsem spolu poprvé, spousta nových kluků. Myslím si, že to nebylo špatné, až na ten výsledek. Dle mého jsme byli lepší, ale ten výsledek kazí dojem z celého utkání.

V první půli to byl ale velice solidní výkon. Opavu jste do ničeho nepustili.
Opava neměla žádnou šanci, my jsme tam naopak měli nějaké dobré možnosti. Nějaké akce po stranách, ze standardky trefil Todor tyč. Byly tam solidní možnosti, akorát jsme nedali branku.

Jak tobě se osobě hrálo a spolupracovalo se spoluhráči?
S klukama si na sebe ještě zvykáme. Nevíme, co od sebe čekat, ale s každým tréninkem a zápasem to bude lepší.

Tvůj úkol bude rozbíjet obranu na hrotu útoku, je to tak?
To je moje hra, hra na hrotu, kde se peru o každý míč, chodím do soubojů. Snažím se udržet balón a jít do zakončení.

Opavská obrana s tebou mělo hodně práce, někdy si s tebou musela poradit i za cenu faulů, držení.
Já jsem na to zvyklý. (s úsměvem) Buď to pískne rozhodčí na jednu stranu, nebo na druhou. My se držíme tak navzájem, záleží pak na rozhodčím, jak to posoudí.

Do Znojma si nejspíše přišel na žádost trenére Machaly pod kterým jsi hrál v HFK Olomouc?
Pod trenérem Machalou jsem odehrál úspěšnou sezónu v HFK, kdy jsem v sezóně 2012/13 skončili třetí. Systémem hry se nám dařilo a chce ho trenér praktikovat i ve Znojmě, proto si mě sem vzal, já jsem za to rád.

Ty jsi byl v předminulé sezóně dokonce na testech v prvoligovém Hradci Králově, kde tě ale bohužel zastavilo zranění. Věříš, že teď už to vyjde?
Jak říkáš, přišlo tenkrát v Hradci Králové zranění. Teď musím na podzim zabrat, třeba se povede a uvidíme, co bude dál.

Jak bereš to, že bys ve Znojmě měl nahradit Václava Vašíčka?
(úsměv) S Vášou se známe. Myslím si, že jsme každý jiný. On dal v Gambrinus lize deset gólů, takže mám co dohánět, dal laťku vysoko. (s úsměvem)

Jak to probíhá v kabině, už jsi se stačil rozkoukat?
Kluky znám od vidění, jsou v pohodě. Myslím, že to bude dobré. Časem se podrobněji poznáme a nebude problém.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies