FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Trenér Oldřich Machala hodnotí účinkování na Perleťovém poháru

Trenér Oldřich Machala hodnotí účinkování na Perleťovém poháru Ž i r o v n i c e - Sobota pro Znojmo připravila dvě utkání na Perleťovém poháru. My jsme se po jeho skončení samozřejmě zeptali na hodnocení trenéra Oldřicha Machaly, ten byl hodně nespokojený s prvním utkáním. Trápila ho především defenziva. Druhý zápas už kouč hodnotil i díky výhře pochopitelně lépe.

 
 
 

Jak jste viděl turnaj v Žirovnici? S prvním utkáním asi spokojenost nebyla, s tím druhým naopak už asi ano?
První zápas mě zklamal, opravdu jsem myslel, že to zvládneme jinak. Ten přístup k utkání nebyl takový, jaký by měl být. S každého útoku Myjavy hrozil gól, což jsem strávil hodně těžko. Zápas jsme zaslouženě prohráli. Utkání bylo z naší strany hodně špatné hlavně v obranné fázi, v té útočné si nemyslím, že to bylo až tolik špatné. Vytvořili jsme si několik velmi dobrých příležitostí. Hra dopředu byla docela dobrá, ale hra dozadu byla od celého mužstva katastrofální, proto jsme také prohráli.

Druhý zápas byl úplně o něčem jiném. Utkání bylo z naší strany výborné, měli jsem spoustu gólových příležitostí, už od začátku jsme hráli velmi aktivně. Pět gólu, které jsme dali to jen dokazuje.

Kde jste viděl největší nedostatky ve hře týmu, podle úvodních slov vás hodně trápí defenziva?
Z té defenzivy jsem opravdu zhrozený, protože tolik chyb, tolik nedostoupení, každý útok hrozil gólem. Musíme to zlepšit, jinak nemáme žádnou šanci.

Ve druhém utkání se ale dařilo výrazně lépe. Fungovala i kombinace s hrotovým útočníkem, Libor Žondra dal dva krásné góly po ukázkových centrech.
Tam byla spokojenost i s bráněním, i s hrou dopředu. Tam to byl výkon celkově dobrý, i obrana hrála dobře, tým byl kompaktní. Ten první zápas to byla opravdu katastrofa, tak se vůbec nemůžeme prezentovat.

Jak se vám jevil turnaj, je to ideální pro přípravu?
Já to moc nemám rád, protože máte dva zápasy, mezi kterými je pauza, svítí ostré slunce. Zaplaťpánbůh, že jsme druhé utkání zvládli. Ružomberok je velice kvalitní tým ze slovenské ligy a dostal od nás pět gólů. Turnaj byl ale jinak krásně připravený, kvalitní hřiště, krásné prostředí. V Žirovnici jsme hrál ještě za Olomouc, takže to tam velmi dobře znám a bylo to vždy perfektně zorganizované.

Dva noví hráči na zkoušku Tadeáš Zezula a Tomáš Kunc by měli ještě pokračovat?
Měli by zde ještě zůstat. Každopádně kádr musíme doplnit. Musí přijít minimálně jeden obránce a chceme samozřejmě i brankáře, protože máme pouze Dolečka, který mimochodem chytal velice dobře. Potřebujeme ale ještě druhého brankáře, počítáme ale i s Davidem Juranem. Potřebujeme také zkvalitnit středovou formaci o tvořivého záložníka.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies