FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Novinka ve FNL. Rozhodčí budou používat sprej

Novinka ve FNL. Rozhodčí budou používat sprej Sledovali jste pozorně nedávné mistrovství světa ve fotbale v Brazílii? Tak jste si jistě všimli, že rozhodčí používali pro ulehčení při standardních situacích speciální sprej. Živá obranná zeď soupeře, tak díky této inovaci zůstala vždy v předepsané vzdálenosti. Nyní se bude sprej od září využívat i ve Fotbalové národní lize.

 
 
 

Rozhodčí budou sprej využívat od září nejen v Fotbalové národní lize, ale pochopitelně také Synot lize. Tato inovace navíc bude zavedena i ve všech soutěžích UEFA. Rychlému zapojení této pomůcky pomohlo její úspěšné aplikování na mistrovství světa. „To byl pro mě signál, že se to povede. Začala jsem hledat dodavatele, nakonec jsem se dohodla s kolegyní z Maďarska a objednáváme to dohromady. Nyní se jen čeká, až to dorazí z Argentiny. Rozhodčí by je měli mít k dispozici na konci srpna či na začátku září,“ uvedla předsedkyně komise rozhodčích FAČR Dagmar Damková pro ČTK.

Je však pravdou, že co je v Evropě novinka, to už několik let úspěšně využívají v brazilské fotbalové lize. Je to velké plus pro ofenzivu. Mnohdy se stávalo, že zeď nebyla v předepsané vzdálenosti ani náhodou. Potkalo to například několikrát i znojemské hráče. Teď může být třeba Todor Yonov klidný, že zeď bude tak, jak má být.


Sprej v akci na mistrovství světa v Brazílii. (FOTO: Reuters)

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies