FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Chceme vyhrávat a uděláme proto vše, burcuje Matúš Lacko

Chceme vyhrávat a uděláme proto vše, burcuje Matúš Lacko Z n o j m o - Společně s Todorem Yonovem patří Matúš Lacko k těžko odmyslitelné součásti 1.SC. Oba jsou v klubu služebně nejstarším hráči a zažily i nejslavnější okamžiky znojemského fotbalu. Právě od zkušeného stopera převzal Matúš pro tuto sezónu kapitánskou pásku. Slovenský sedmadvacetiletý záložník bude plnit tradiční roli opory středové linie, nově mu tedy přibudou i kapitánské povinnosti, jež si vyzkoušel už v přípravě.

 
 
 

Do nové sezóny vstupuješ s kapitánskou páskou, mění se tím pro tebe něco?
Cítím větší zodpovědnost, ale nevadí mi a nemám z toho strach. Spíše se na to těším. Důležité je, aby tým vyhrával a je jedno, kdo je kapitánem.

Budou tě kluci v kabině poslouchat, nedobírají si tě?
Jsme si v kabině všichni rovni a asi proto je tu vždy taková super parta, takže se posloucháme všichni navzájem. Mě si dobírají vždy, bez ohledu na to, zda jsem teď kapitán. (smích)

Po sestupu z první ligy budeme chtě, nechtě patřit Znojmo mezi jedny z favoritů FNL. Souhlasíš?
Budeme se chtít pohybovat v horní části tabulky. Všichni nás budou považovat za favority a my se na to musíme připravit.

Kdo podle tebe bude největším favoritem FNL, koho tipuješ na postup?
Osobně považuji za favorita ligy Sigmu, Žižkov a Karvinou.

Máš nějaký osobní cíl do sezóny, třeba kolik bys chtěl nastřílet gólů?
Můj cíl je zahrát si zase za Znojmo v první lize a bavit se fotbalem! Góly moc nedávám. (s úsměvem)

Po minulé sezóně odešly některé velké opory. Ty jsi však jako jedna z nich zůstala. Nemrzí tě, že také nepřišla také nějaká lákavá nabídka?
Mrzí, ale já to beru tak, že co se má stát, tak se stane. Hlavně moje výkony v lize nebyly tak stabilní, jak bych si představoval.

Kádr utrpěl nějaké ztráty, ale také naopak dobře posílil. Jak zapadli noví hráči do kabiny?
Myslím si, že tým byl skvěle posílený o výborné kluky a fotbalisty. Spíše si myslím, že jsme ještě posílili, než ztratili.

Jak jsi viděl přípravu na sezónu?
Příprava uběhla strašně rychle, ale byla kvalitní. Akorát mě trochu mrzí, že jsme neodehráli nějaký přípravný zápas s nějakým prvoligovým týmem ve finální fázi přípravy.

Ty už jsi ve Znojmě několikátý rok. Jaký je za ty léta tvůj vztah ke klubu, ke Znojmu?
Já si tohoto klubu strašně vážím. Dal mi všechno, co mi do fotbalového života mohl nabídnout a doufám, že mu to alespoň částečně splácím a ještě dlouho budu. Město jsem si oblíbil a cítím se tu jako doma.

Vyhovuje ti, že v klubu panuje rodinná atmosféra?
Kdyby zde taková atmosféra nebyla, tak si myslím, že by klub nikdy neudělal takový pokrok. Někdy se to trochu přehání, ale to je prostě Znojmo. (s úsměvem)

Starty ve FNL

Todor Yonov Vlastimil Hrubý Roman Hříbek Matúš Lacko
82 81 74 72

Změnila se nějak atmosféra s příchodem nového trenéra Machaly?
Atmosféra v týmu musí být vždy dobrá. Trenér Machala po nás chce hlavně profesionální přístup, když ho odvedeme, tak je prostor i na srandu. Všechno si musíme zasloužit.

V této sezóně budeme hrát konečně doma. Na co by jsi nalákal fanoušky?
Uvidí nás po dlouhé době doma a my se jim budeme snažit ukázat v tom nejlepším světle. Chceme hrát ofenzivní fotbal a i musíme, protože budeme braní jako favoriti.

Nebojíš se nároků fandů? Po prvoligové sezóně budou mít asi větší nároky?
Divák je vždy náročný bez ohledu nato, jestli hrajeme první ligu nebo FNL. Každý má svoji kvalitu a bude se na nás chtít vytáhnout. Diváka uspokojíme jen výhrami a my pochopitelně chceme vyhrávat a uděláme pro to vše!

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies