FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

David Ledecký o debutu: Ani jsem nevěřil, že budu tak dlouho hrát

David Ledecký o debutu: Ani jsem nevěřil, že budu tak dlouho hrát Z n o j m o - Zvláštní období zažil v přípravě na tuto sezónu útočník David Ledecký. Dlouho to totiž vypadalo, že letos bude o FNL pouze snít. Nakonec se ale vše v dobré obrátilo a druhý nejlepší střelec minulé sezóny Juniorské ligy se objevil napevno ve Znojmě. V týdnu se vyřešila registrace a hned v Ústí nad Labem nastoupil David na celý druhý poločas a odbyl si tak vítězný debut v druhé lize.

 
 
 

Davide byl to tvůj první start ve FNL?
Ano byl to první start.

Nakonec jsi odehrál celý druhý poločas, což je poměrně solidní porce času?
Ani jsem nevěřil, že takhle dlouho budu hrát, ale Pázli (Jan Pázler pozn. red.) se zranil, takže jsem šel do hry. Hned na začátku jsem měl velkou šanci, když jsem šel sám na brankáře. Píchl jsem si míč kolem něj a on mě fauloval, bylo to na červenou, ale dostal žlutou. Pak jsem měl ještě jednu gólovku, tu jsem ale bohužel nevyřešil. Mohlo to být 3:1 a hru jsem mohl uklidnit.

Vrátím se ještě k tomu faulu brankáře. Trenér Machala říkal jasná červená. Jak jsi to viděl ty?
Určitě. Jasná červená.

Celý zápas byl pod kontrolou. Svízelná chvíle ale nastala po snížení soupeře.
Po snížení se soupeř zvedl a začal dávat do vápna dlouhé balóny. Bylo to těžké.

Jak jsi se cítil na hřišti?
Hrál jsem v záloze, což byl pro mě trochu nezvyk. Na hrotu útoku hrál Libor Žondra, udržel hodně balónů a hodně nám pomohl.

Takže se nejlépe cítíš na hrotu útoku?
Byl jsem zvyklý hrát hroťáka.

Po těch peripetiích, které si prožil před začátkem sezóny, nástup do přípravy, pak odchod a na poslední chvíli pak opět připojení k týmu, to je nakonec šťastný konec?
Jsem rád, že se to takhle vyřešilo, a že jsem tady. Je to tady super.

Jak si vnímal tuto situaci, asi to nebylo příliš příjemné?
Čekal jsem asi čtrnáct dní, jak se to vyřeší. Pak mi zavolali špatnou zprávu, že se to nedohodlo. Musel jsem si hledat nový tým. Nakonec to dobře dopadlo.

Hrál si už Juniorskou ligu, nyní FNL. Bereš to jako pojítko k cestě do první ligy?
Určitě. Teď je to jen na mě.

Jak vnímáš to, že jste se po dvou zápasech nyní ocitli v roli favorita?
Jsme rádi, že jsem chytili začátek. Půjde se nám lépe do dalších zápasů. Doufám, že první domácí zápas proti Vlašimi vyhrajeme a potom nás čeká Olomouc. Bude to výborný zápas a také doufám, že ho zvládneme.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies