FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Trenér Aleksijević po Baníku: Udělali jsme velký pokrok v ofenzivě

Trenér Aleksijević po Baníku: Udělali jsme velký pokrok v ofenzivě Z n o j m o - Krůček po krůčku se zvedají výkony našeho mladého juniorského týmu. V minulém kole z toho byla ještě smolná těsná prohra se Slavií Praha, v tom právě uplynulém už cenný bod na Baníku. Není tedy divu, že byl trenér Petar Aleksijević spokojený a i tentokrát byl v rozhovoru velice sdílný a dozvíte se tak opět spoustu velice zajímavých informací.

 
 
 

První bod do tabulky, řekl bych proti silnému soupeři, navíc ve stejně mladé sestavě jako proti Slavii. Takže panuje spokojenost?
Minule, po utkání se Slavii, jsme se bavili o tom, že kluci pochopili, že se dá hrát s každým. Bavili jsme se o tom, že přístup k utkání se Slavii byl dobrý, a že jsme možná i smolně prohráli. Ukázali jsme trochu menší odvahu směrem dopředu. Proti Baníku bych řekl, že v ofenzívě jsme udělali velký pokrok. Kromě dvou vstřelených branek tam bylo i několik dobrých příležitostí. Jedna skončila tím, že se míč od břevna odrazil přímo na brankovou čáru. Pak za stavu 2:2 měl šanci velice dobře hrající Ali Alaca. Šel sám na bránu, bohužel gólman Baníku ho vychytal.

Celkově bych řekl, že hra byla z naší strany dobrá. Podali jsme dobrý výkon. Měli jsme i na vítězství. Mrzí mě, že jsme opět byli oslabení, od 75. minuty jsme hráli o desíti po vyloučení Dobrovolného a penaltě. Ale i v tomto stavu jsme se soupeřem hráli vyrovnanou partii.

Zastavím se na chvíli u té červené karty. V utkání se Slavií přišel faul v pokutovém území od brankáře soupeře, ale gólman dostal pouze žlutou. Dobrovolný naopak viděl za svůj zákrok proti Baníku rovnou červenou. Jak se díváte na toto posuzování, není už penalta dostatečným trestem, než udělovat ještě k tomu červenou, navíc v Juniorské lize?
Já vždy říkám hráčům, že co odpíská rozhodčí, to je konečná. Z mého pohledu se mi zdálo vyloučení proti Baníku absolutně zbytečné, protože už penalta za faul byla dostatečným trestem a měla přijít maximálně žlutá karta. Za takové prohřešky je zbytečné, aby hráč v Juniorské lize stál. Penalta ale byla odpískaná, karta ukázána, musíme se s tím smířit.

Na hráčích jde vidět jeden velice zajímavý fakt. V utkání proti Slavii a Baníku dostali první gól. Nesrazilo je to a dokázali vyrovnat, dokonce i utkání otočit. To jen na tak mladý tým poměrně velká vnitřní síla?
Před každým utkáním klukům říkám, aby se neohlíželi na výsledek a 90 minut odevzdali maximum. Jsem opravdu velice rád, že to plní a už druhý zápas po sobě ukazují vnitřní týmovou sílu. Odevzdali maximum, po utkání jsou v kabině úplně vyčerpaní. Jsou schopni týmy, které mají větší zkušenosti, hodně potrápit a otočit například nepříznivý výsledek. Věřím, že se brzy dočkáme i výhry.

Mluvíte o zkušenostech. Za vše asi mluví to, že dva góly proti Baníku dal Ali Alaca, který má teprve šestnáct let.
To je na tom to pozitivní. I výkony ostatních byly velmi dobré, to se nedalo přehlédnout. I přesto, že byl Dobrovolný vyloučený, podal také dobrý výkon. Naši středoví záložníci odvedli obrovský kus práce, podpořeni Danem Odehnal z obrany, který to odehrál kapitánsky. Pomohl hodně. Podržel nás i brankář Jakub Andrejko, který v poslední minutě vytáhl skvělá zákrok proti střele do šibenice. Mám z toho radost, Juniorská liga je i k tomu, aby se zde rozehrávali i hráči A-týmu, a to je příklad Dana a Jakuba. Plus, aby ti mladší jako je Sokol, Dobrovolný, Landšperský získávali určitě zkušenosti. Myslím, že od utkání se Slavii se tyto předpoklady plní. Já bude jedině rád, když budou kluci v těchto výkonech pokračovat.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies