FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Reprezentační stopa v současném kádru 1.SC Znojmo FK

Reprezentační stopa v současném kádru 1.SC Znojmo FK Z n o j m o - Po celé Evropě v uplynulých dnech začala kvalifikace o Euro 2016 ve Francii. V plném proudu je také kvalifikace na evropský šampionát do 21 let, který hostí příští rok právě Česká republika. My se symbolicky podíváme, kdo ze současného kádru našeho týmu má zkušenosti s reprezentačním dresem, byť ne třeba v seniorském výběru. Nebude jich málo. Hned tři hráči se totiž v minulosti účastnili MS do 20 let a jeden dvou evropských mládežnických šampionátů.

 
 
 

Znojemský odchovanec a stříbrný na MS do 20 let? Ano! Tomáš Cihlář v roce 2007 vybojoval v Kanadě s českým reprezentačním výběrem stříbrné medaile. Na turnaji naskočil ve vyřazovací fázi na pár minut do zápasů se Španělskem a Rakouskem. Včetně mistrovství odehrál za tuto věkovou kategorii šest utkání.


Tomáš Cihlář (vlevo) na fotu se spoluhráči Mičolou a Kudelou. (foto: isifa.com)

Spoluhráčem na MS v Kanadě byl i Tomáš Okleštěk. Tehdy hráč Zbrojovky Brno. Do historie turnaje se zapsal především rozhodujícím proměněným pokutovým kopem v penaltovém rozstřelu osmifinále proti Japonsku. Celkově Tomáš prošel reprezentací U18, U18 a nakonec zmíněnou U20. Celkově odehrál 24 zápasů a vstřelil jeden gól.


Tomáš Okleštěk bezprostředně po proměněné penaltě v penaltovém rozstřelu proti Japonsku. Česko postoupilo z osmifinále. (foto: Reuters)

Třetím do party, který absolvoval MS do 20 let, je chorvatský záložník Miro Kovačić. Ten se však na šampionátu objevil o několik let později, a to v roce 2013 v Turecko. Miro odehrál v základní sestavě zápas skupiny proti Novému Zélandu. Chorvatsko postoupilo do osmifinále, kde však ztroskotalo na pozdějším vítězí - Francii. Talentovaný hráč prošel v podstatě všemi mládežnickými reprezentačními kategoriemi - U16, U17, U18, U19 a U20. Celkově odehrál 23 utkání. Miro má ze všech současných hráčů 1.SC zřejmě největší naději na další reprezentační starty. Stále mu je teprve 20 let.


Miro Kovačić s novozélandským hráčem v utkání základní skupiny MS do 20 let v Turecku 2013. (foto: getty images)

Nejaktivnějším reprezentantem byl mezi všemi současnými znojemskými hráči obránce Martin Hudec. Ten od kategorie U16 prošel všemi mládežnickými kategoriemi, až po Česká Lvíčata. Jeho reprezentační starty se tak počítají na desítky. S U16 se například Martin zúčastnil ME v ČR a s U19 dalšího evropského šampionátu ve Finsku, v roce 2001 kde naše reprezentace získala stříbrné medaile, ve finále podlehla Polsku. Na turnaji ve Finsku dokonce vedl reprezentaci jako kapitán. „Měl jsem tu čest, že jsem na ME ve Finsku vedl s "C" na ruce, čehož si do dnes nesmírně vážím,“ vzpomenul Martin Hudec.

Dalším hráčem, který si zapsal reprezentační starty, jsou i Jan Pázler. Oba odehráli tři zápasy za ČR 21. Jan k nim přidal ještě dva starty za U18. Ve stejné kategorii pak minulý rok reprezentoval i Petr Kirschner. Tři starty za U19 si pak připsal brankář Jakub Andrejko v sezóně 2009/10.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies