FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Trenér Grmela na začátku přípravy

Trenér Grmela na začátku přípravy Z n o j m o - Na podzim převzal trenér Ludevít Grmela tým v rozehrané soutěži. Vše běželo v rychlém sledu a bylo trochu hektické. Nyní má znojemský lodivod klid na práci, před ním a jeho svěřenci jsou totiž dva měsíce přípravného období. Hned na úvod přípravy jsme s trenérem pořídili rozhovor. V něm hodnotí nejen posily, ale i to jakou cestou se Znojmo herně vydá a jako část kádru by chtěl ještě vyztužit.

 
 
 

Pojďme hned k začátku přípravy. První přípravný zápas nás čeká 17. ledna proti Jihlavě. Jak hodláte pojmout přípravu právě do tohoto utkání?
Já myslím, že je to jako ve všech oddílech plus mínus stejné. Někdo má hned začátek přípravy zaplněný zápasy i z důvodu velkého počtu hráčů. My tu až tak velký počet hráčů nemáme. Takže jsme si prvních čtrnácti dní udělali tak, že budeme nabírat především kondici, vytrvalost, samozřejmě i herní věci. První utkání hrajeme po čtrnácti dnech, to už bychom měli být pro hráče z toho "nejhoršího" venku.

První trénink nebyl ihned ostrý, říkal jste, že byste nechtěl hráče hned na úvod zahltit.
Jsem zastáncem toho, že první trénink po třech týdnech dovolené, kdy měli hráči individuální plány, by měl být v uvozovkách na rozdýchání. I proto jsem zvolil první den přípravy pouze jeden trénink. Je to první den, fasují se věci, poznávají se noví hráči. Od druhého dne už můžeme jít opravdu naostro. Tím ale nechci říct, že byl dnes trénink nějaký volný. Na hřišti jsme byli 100 minut, což je myslím pro kluky dost.

Pojďme k dvěma posilám. Z Olomouce přišli dva stopeři Dreksa a Svozil. Čítám, že jejich role je jasná, nahradit Yonova s Hudcem? Co od nich očekáváte vy?
Ať už Hudy nebo Toše byli oba kvalitní hráči. Ale čas nikdo nezastaví, i proto jsme přivedli z Olomouce dva mladé, ale v podstatě už zkušené hráče. Měli by hru oživit. Mladistvou zkušeností by týmu měli pomoci, aby byla hra svižnější, o tom dnes fotbal je. Obecně si myslím, že musíme naši hru zrychlit.

Do přípravy se s týmem zapojili i brankář Ilizi a mladý záložník Kovačević. Dá se v dalších dnech počítat i s dalšími hráči?
Jsme na začátku přípravy, jsme domluveni, že se tu protočí více hráčů na zkoušku. Věřím, že dva, tři hráči přibudou do kádru tak, že tu zůstanou. Pokud se to podaří, bude to velké plus. I můj předchůdce byl názoru, že kádr je příliš úzký. Pokud se někdo zraní nebo vykartuje, je pak omezená výkonnost. Širší kádr je samozřejmě složitější pro vedení klubu, je to nákladnější, ale pak jsou herní možnosti daleko větší. Je to obrovské plus a věřím, že ti hráči sem přijdou.

Máte už vytipováno, o které hráči by mělo jít?
Určitě. Budou to hráči víceméně do ofenzivy. Jsem zastáncem ofenzivního fotbalu. Ale samozřejmě vím, že se musí začít od defenzivy. Obrana se příchodem dvou hráčů z Olomouce zkvalitnila. Pokud nedojde v obraně ke změnám, tak by měla být v pořádku. Ba naopak bychom chtěli posílit právě útočnou fázi. I když jsme dali na podzim relativně dost branek, je potřeba to rozložit na více hráčů a mít připravené varianty na prostřídání. Tím pádem bychom ani nebyli pro soupeře tolik čitelní.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies