FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Gymnastika? Některé věci znám ještě z vojny, vtipkoval Bronislav Stáňa

Gymnastika? Některé věci znám ještě z vojny, vtipkoval Bronislav Stáňa Z n o j m o - Bronislav Stáňa sice podzim dohrál, ale v závěru první části Fotbalové národní ligy ho trápily problémy s Achillovou šlachou. Volno tedy přišlo vhod a do zimní přípravy už nastoupil stoprocentně v pořádku. Téma rozhovoru se točilo právě kolem zimního drilu. V pátek si například fotbalisté vyzkoušeli i gymnastiku. Jak to znojemskému rychlíkovi šlo už se dozvíte v článku.

 
 
 

Ty jsi měl na konci podzimu problémy s achilovkou. Máš za sebou nyní v přípravě několik ostrých tréninků. Soudím, že už je vše v pořádku?
Zvládám to. Vypadá to, že už je vše v pořádku.

Každé zranění je nepříjemné, ale když už, asi je lepší, že to bylo na konci podzimu a mohl ses dát přes prosinec do pořádku?
Určitě, to byla výhoda. Přes vánoční svátky jsem se dal do kupy a hned jsme naskočil do přípravy. Vypadá to dobře.

Ty znáš trenéra Grmelu velmi dobře. Trénoval tě v juniorce Zbrojovky a získal jsi pod ním i mistrovský titul v Juniorské lize.
Trenéra znám dobře, je to v pohodě kouč. Mám ho rád, myslím, že on mě snad taky. (s úsměvem) Shodou okolností jsme se opět potkali tady ve Znojmě, jako trenér mi sedí.

Jsou nynější tréninky v zimní přípravě srovnatelné s těmi, když trénoval Brno? Jsou tam podobné věci?
Jsou tam podobné věci. Neříkám, že je úplně vše stejná, ale jistá podobnost tam je.

Máte za sebou takřka první týden zimní přípravy, který byl pestrý - posilovna, aerobik, běhání, hala, tréninky na umělé trávě, plavání. Co máš z těchto vyjmenovaných nejraději?
Nejlepší..Nejhorší jsou pro mě tréninky na umělé trávě, tu moc nemám rád. Samozřejmě ani běhání není úplně fajn, ale je to důležitá součást přípravy. Musíme nabrat fyzičku, budeme z ní pak těžit po většinu roku. Abych se vrátil k té původní otázce, nejlepší je asi plavání. (s úsměvem)

Dnes jste v hale pod vedením "trenéra" Radka Buchty zkoušeli i nějaké gymnastické věci. Jak jsi to zvládal, kotoul vpřed, vzad, hvězda, v pohodě?
Některé věci znám ještě z vojny (smích). Už jsem to dlouho nedělal, myslím, že jsem se s tím popral poměrně dobře.

Podzim se příliš nepovedl, v tabulce jsme na jedenácté pozici. Má na jaře tým na víc?
Samozřejmě. Věřím, že pokud budeme poctivě pracovat v přípravě, jarní část bude určitě lepší.

Tvůj osobní cíl je nejspíše základní sestava?
Každý by chtěl pochopitelně hrát v základní sestavě. Budu se snažit co nejvíce a uvidíme, jak se v konkurenci prosadím.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies