FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Todor Yonov vzkazuje fanouškům: Díky za vše, klobouk dolů před vámi

Todor Yonov vzkazuje fanouškům: Díky za vše, klobouk dolů před vámi Z n o j m o - Máme za sebou začátek zimní přípravy, ale uplynulý týden se nesl také loučením s klubovou legendou, která odchází do Retzu. Todor Yonov poskytl již několik rozhovorů rozličným médiím. Jen na našem webu se ale rozhodl rozloučit se skvělými znojemskými fanoušky a vzkázat jim, co má na srdci a také poděkovat za deset let podpory.

 
 
 

Chtěl bych za deset let poděkovat všem fanouškům. Těm, kteří mi fandili více i těm, kteří méně. Všem patří velké díky, že mě podporovali za moji skromnou kariéru ve Znojmě. Klobouk dolů před nimi, co tu poslední roky odvedli pro znojemský fotbal, co se týče fandění. Dělají to dobře, výborně. Chci jim vzkázat, aby tak pokračovali dále, aby fandili a chodili co v nejhojnějším počtu. To, co se tady za poslední léta událo, se zapíše zlatým písmem do historie znojemského fotbalu.

Pozval bys znojemské fanoušky, aby se na tebe přišli podívat do Retzu?
Kdyby se šli podívat na nějaký zápas do Retzu a zafandit, byl bych samozřejmě moc rád. Vedení Retzu i fanoušci by koukali, protože tam žádnou aktivní fandící skupinu nemají. Takže bych byl jedině rád, pokud by nějací znojemští fandové přijeli a fandili mě a Retzu. Po zápasu bych je pozval na pivo. (s úsměvem)

Čítám, že fanoušci tě ale stále budou moci vidět na každém domácím zápase Znojma ve FNL?
Retz hrává v sobotu, takže samozřejmě. Pokud to bude možné, budu tady každý domácí zápas.

Napadlo tě, když jsi začínal s fotbalem, že bys v některém klubu strávil deset let a ještě v zahraničí?
Nikoho to zprvu takhle nenapadne, že se usadí někde na tak dlouhou dobu. Nikdy jsem v kariéře nehrál tak dlouho v kuse v jednom klubu, zvlášť ještě v zahraničí. Když jsem sem před deseti lety přišel, vůbec mě nenapadlo, že tu zůstanu tak dlouho a budu tu mít jednou rodinu. Když se vrátím zpátky, v jednom rozhovoru jsem říkal, že pro mě bude Znojmo odrazovým můstkem. Měl jsem namířeno do Slavie Praha, což se nakonec nepovedlo. Ale nelituji toho, tak to mělo být a jsem za to rád.

Nejsilnějším zážitkem pro tebe byly určitě oba postupy - do druhé a první ligy. Vyjma těchto dvou, vybavíš si ještě nějaké momenty?
Oba postupy byly samozřejmě nejsilnějším zážitkem. Ale kdybych si měl vybavit nějaké momenty krom těchto dvou záležitostí, vzpomínám třeba na čtyři góly v jednom utkání, i když to byla "jen" MSFL. Dva přímáky, jedna penalta a volej na branku u Corsa. Vydařený zápas, zaplatil jsme něco do kasy. Spoluhráči mě vyhecovali, že po dvou gólech musím jít na penaltu, abych dal hattrick. Samozřejmě jsem rád za každý gól, který jsem za Znojmo vstřelil. Nesmím také zapomenout na prvoligové duely, které jsem si všechny nesmírně užíval - Sparta, Slavia atd. Ale ve fotbale jsem si za těch deset let užil každý zápas, ať už to byla první liga nebo MSFL. Pokud si pak odmyslím fotbal, tak nejvýznamnější události je svatba a narození syna.

Když se na našem webu objevilo, že odcházíš, registroval si hodně reakcí?
(zasklí se mu oči) Abych byl upřímný, těch reakcí bylo opravdu mnoho. Volali známí jak ze Znojma, tak z celé České republiky, Bulharska. Ale tak to ve fotbale chodí, roky nezastavíš.

Dokážeš si představit, že bys byl někdy úplně bez fotbalu?
Já to mám nastavené tak, že dokud budu dýchat, v hlavě budu mít stále fotbal. Jestli budu někde trénovat nebo budu fotbal dělat v jiné funkci, budu se kolem něj určitě motat.

Fanoušci na diskuzním fóru probírali, že by bylo pěkné, kdyby na tvoji letní benefici dorazil Tomáš Řepka. Je to v plánu?
Tomáš Řepka už je nějakým způsobem pozvaný. Ještě se musí vše upřesnit, jak to dopadne. Fanoušci se každopádně mají v létě na co těšit. Budu rád, pokud dorazí v co největším počtu, abychom si zápas užili. Teď už jde jen o to, aby se nachystalo datum a nějakým způsobem se to připravilo. Už se na to těším.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies