FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Juniorka pálila šance, přesto dlouho vedla. Tasovice udeřily v závěru

Juniorka pálila šance, přesto dlouho vedla. Tasovice udeřily v závěru J e v i š o v i c e - S nadsázkou by se dalo říct, že branky v utkání naší juniorky proti Tasovicím střílelo góly jen 1.SC Znojmo FK. Za Tasovice totiž v závěru duely dvěma góly srovnával trenér znojemské U16 Miroslav Paul. Náš trefy pak obstaral Petr Kirschner a také vlastním gólem tasovický Oldřich Helebrant, jenž je z zároveň trenérem naší U13. Misky vah byly v utkání jinak dlouho nakloněny na naši stranu, proměnit všechny možnosti o výhru bychom se nemuseli bát.

 
 
 

1.SC Znojmo FK U21 - TJ Sokol Tasovice 2:2 (2:0)

Branky: 8. Helebrant (vlastní), 33. Kirschner - 72. a 79. (pk) Paul

Sestava: Konvalina (40. Bula) - Honz (11. Z. Hříbek), Hrazdílek, Pokorný, Celik - Sokol, Le Minh, Nepožitek (50. Nehyba), Alaca - Kirschner (50. Yilmaz), Lapeš.

Do utkání s Tasovicemi za juniorku naskočili i Radim Nepožitek a Pavel Lapeš. Pro Radima to byly první minuty po dlouhém zranění, druhý jmenovaný pak také potřebuje v této chvíli nabrat zápasovou praxi.

Utkání jsme načali dobře, právě Pavel Lapeš měl v úvodu velice dobrou možnost, kterou ale nakonec tváří v tvář brankáři nezužitkoval. V 11. minutě ho ale "nahradil" tasovický Oldřich Helebrant, jenž si dal nešťastného vlastence. O chvíli později už to mohlo být 2:0, kdyby Kirschnerovi vyšlo přehození brankáře Šebely.

Zápas, ve kterém se hrálo netradičně 2x40 minut byl Nepožitek hodně cítit, svojí zkušeností i klidem dirigoval mladou sestavu. V 33. minutě pak mohl sledovat jak Alaca našel před bránou volného Petra Kirschnera a pro něj už to byla jednoduchá práce. Po první půli mohlo být skóre ještě výraznější, ale Sokol z druhé vlny brankáře nepropálil. Tasovice zahrozily v první půli jen jednou možností, když z přímého kopu minul tyč těsně Švarc.

Druhá dějství začala aktivitou Tasovic, ale bez nějakého výraznější efektu. Ze hry v průběhu odešel Nepožitek a hra se místy začala vyrovnávat, stále jsme však měli převahu a šance byly na naší straně. Trápila nás však koncovka. Lapeš minul ve své možnosti jen těsně tyč a po něm spálil dvě tutovky Yilmaz.

Přišel tedy trest. Tasovice si nechaly své údery na závěr zápasu. Do role hrdiny se převtělil kouč naší patnáctky Miroslav Paul. Nejprve se v 72. minutě prosadil z pokutového území a těsně před koncem pak proměnil penaltu.

Výsledek silně ovlivnily naše neproměněné šance, míní trenér Duda

„Utkání splnilo z herního i kondičního hlediska svůj účel. Obě dvě mužstva chtěla hrát fotbal. Do sestavy jsme zařadili i Radima Nepožitka, které je po dlouhodobém zranění a potřebuje herní vytížení. I v tomto ohledu splnil zápas svůj účel. Stejný případ to byl i v podobě Pavla Lapeše, který dohání tréninkové manko a chtěli jsme ho vidět ve hře.“

„Konečný výsledek 2:2 silně ovlivnily naše neproměněné šance. Někdy to zavánělo až lehkovážností, na takové situace se hráči musí více zkoncentrovat. S tímto jsem tedy samozřejmě nemohl být spokojený. Do šancí jsme se sice dostali, ale troufnu si říct i laxním přístupem, jsme je nezakončili tak, aby padla branka. Vzhledem k vytvořeným možnostem měl pro nás zápas dopadnout určitě lépe. Dá se říct, že Tasovice vytěžily z minima maximum. Ale zápas to byl dobrý, oproti utkání s Břeclaví tam byl přece jen posun. Pořád ale tvrdím jednu věc - tvrdá práce.“

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies