FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Dokončení rekonstrukce stadionu již nic nebrání

Z n o j m o - Pozitivní zpráva dorazila v pátek šestého dubna 2015 na jih Moravy. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy poukázalo a poslalo sdružení 1.SC Znojmo mládež finanční prostředky na dokončení rekonstrukce Městského stadionu v Horním parku, což znamená 21 miliónů na umělé osvětlení a 5 miliónů na kotelnu.

 
 
 

Dokončení osvětlení a kotelny nyní už nebrání nic v cestě. Obě akce by mohly být dokončeny již do konce dubna. „Bylo to samozřejmě za velkého přispění starosty města Vlastimila Gabrhela a krajského hejtmana Michala Haška. Také bych chtěl samozřejmě poděkovat všem lidem, kteří se na tom podíleli,“ uvedl k aktuální situaci prezident klubu Ota Kohoutek.

Přislíbena je i dotace od Jihomoravského kraje, šest miliónu již přišlo, další čtyři čekají na schválení krajského zastupitelstva. Ty budou určeny na zaplacení drnu, což je poslední věc, která není v souvislosti se stadionem ještě vyřešena, doplnil Kohoutek.

Spokojený byl samozřejmě i starosta města Znojma Vlastimil Gabrhel. „Je to obrovské plus nejen pro fotbalový klub. Město získá multifunkční stadion, který bude moci hostit i mezistátní zápasy, hlavně asi mládežnické, ale třeba i kulturní akce, jako jsou koncerty. Absencí umělého osvětlení byla využitelnost stadionu hodně omezena. To nyní padá. Stálo nás to více než rok práce, nervů, vyjednávání. Museli jsme často čelit kritice ze všech možných stran. Ale dnes můžeme říci, že to stálo za to a mám obrovskou radost,“ že se to povedlo.

Dokončení umělého osvětlení nyní nabízí i možnost jiného termínu domácích utkání, které by se tak hrály právě pod umělým osvětlením. „Uvažujeme o termínu pátek večer, který pro nás dosud nereálný. V sobotu a neděli se hraje v regionu řada dalších soutěží, pátek večer se tak jeví jako ideální varianta,“ zmínil Ota Kohoutek.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies