FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Cíle, dojmy, příprava. Úvodní rozhovor s trenérem Kučerou

Cíle, dojmy, příprava. Úvodní rozhovor s trenérem Kučerou Z n o j m o - Trenér b>Radim Kučera má za sebou první den ostré letní přípravy v pozici hlavního trenéra, do práce se pustil s elánem a vervou. Našel si čas i na svůj vůbec první rozhovor pro naše klubové stránky. Řeč byla o tom, proč se rozhodl pro Znojmo, o jeho prvních dojmech a samozřejmě také už o probíhající přípravě.

 
 
 

Co rozhodlo pro angažmá ve Znojmě?
Když jsem jednal s Frýdkem-Místkem, měl do něj vstoupit investor, ale nakonec to nedopadlo. Tudíž nevyšlo ani moje angažmá. Ozvalo se Znojmo, jednání bylo rychlé a já kývl.

Jaké jsou vaše první dojmy, ať už z města, klubu, kádru?
Město krásné, už jsem zde potřetí během krátké doby. Stadion také nádherný. Co se týče kádru, nastaly nějaké změny, někteří hráči odešli, mnozí zase přišli. Jsme teď ve fázi zkoušení, máme na to prostor a chceme si hráče otestovat. Maximálně do soustředění bych chtěl mít uzavřený kádr, s kterým bych počítal na sezónu.

Můžete prozradit jaký herní styl vyznáváte nebo byste rád aplikoval?
Bude to také záležet podle toho, jaké hráče budu mít k dispozici. I když jsem hrával ve své hráčské kariéře většinou obránce nebo měl defenzivnější úkoly, tak mám rád ofenzivnější pojetí. Jak už jsem zmiňoval, je to o tom jací hráči jsou k dispozici a co do nich mohu dostat za krátkou dobu letní přípravy. Byl bych samozřejmě rád, kdyby jsme hráli útočnější fotbal, dávali hodně branek a málo jich inkasovali. Ale je to ovlivněno i výsledky.

Nechtěl bych přímo charakterizovat jaký herní styl vyznávám, ale chtěl bych do kluků dostat základní atributy, dostávat se do zakončení a okamžitě přepínat do defenzivní činnosti. Jsou tu různé typy hráčů, fyzicky zdatní, technicky zdatní. Musí se to vše zkombinovat a věřím, že se to podaří.

Dalo by se říct, že jste dalším trenérem z vyhlášené olomoucké školy. Bavil jste se o angažmá ve Znojmě s bývalými znojemskými trenéry Leošem Kalvodou a Oldřichem Machalou?
Potkal jsem se s Leošem Kalvodou v Olomouci na fotbale na právě probíhajícím ME do 21 let. Popovídal jsem s ním tak 15, 20 minut. Znojmo mi doporučil, zažil tu krásné časy. K otázce, jestli jsem z olomoucké školy, strávil jsem tu několik let, ale jinak jsem z Valašska.

Ano to vím, ostatně i Leoš Kalvodou je rodákem z Brna...
Přesně tak. I když je to olomoucká škola, tak každý z trenérů má něco svého, Leoš Kalvoda, Oldřich Machala, já. Každý z trenérů máme svůj styl.

Dostal jste od vedení klubu nějaký konkrétní cíl v podobě umístění ve FNL?
Nedostal jsme žádný konkrétní cíl v podobě umístění v tabulce. Ale co jsem se bavil s panem Kohoutkem, tak by to mělo být samozřejmě lepší než umístění v uplynulé sezóně. Že bych měl ale vyloženě nějaké mety, to nemám.

Kam budou první dny přípravy směřovat, bude to zaměřené především na kondici? Zmínil jste, že nejste příliš zastáncem běhání na tartanu.
Každý trenér volí jiný typ kondiční přípravy. Jsem zastáncem toho, a poznal jsem to i na sobě, že mi vyhovoval jiný typ tréninku, než běhání na tartanu, vždy jsem se pak cítil v sezóně dobře. Takže je pravdou, že nejsem zastáncem běhání bez míče. Když se vše udělá na hřišti s míčem, formou her, s důrazem na to co chci i například po taktické stránce, tak myslím, že toho hráči naběhají opravdu hodně. Rovná se to tomu, co by naběhali se sport testrem na tartanu.

Podpis ve Znojmě se udál rychle, příprava už byla narýsována, většinou ale dávám pět až deset dnů náběhových podle délky dovolené. Individuální plány jsem ještě neměl šanci rozdat, protože jsem tu krátce, tím pádem je trochu skluz.

Co říci směrem k prvnímu přípravnému utkání proti Slovácku, jež nás čeká už v pátek?
Chtěl bych udělat dvě jedenáctky, vyzkoušíme hráče kteří přišli na zkoušku. Do té doby pojedeme pořád stejně, máme tam i posilovnu. Proti Slovácku to nebude možná až tolik o výsledku, ale o tom vyzkoušet si hráče a poznat je. Některé hráče znám z Olomouce, některé jsem viděl, když hrálo Znojmo v Opavě (trenér Kučera působil na jaře jako asistent hlavního trenéra v Opavě pozn.red.) a pak i mimo vzájemné klání. Takže trochu hráče znám, ale něco jiného je sledovat je v tréninku a potom v zápase.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies