FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Vstup do aktuálního ročníku FNL vyrovnal postupovou sezónu

Vstup do aktuálního ročníku FNL vyrovnal postupovou sezónu Z n o j m o - Pamatujete na postupovou sezónu 2012/13? Pohled na aktuální tabulku Fotbalové národní ligy vám dá velkou nápovědu. I nyní totiž máme v tabulce po pěti utkáních 13 bodů jako tehdy. Nejlepší vstup v naší historii účastí ve druhé lize však dělá z této sezóny skóre, které máme lepší než v roce 2013. Stejně jako minulý rok vám nabízíme přehled všech našich vstupů do sezón v historii FNL.

 
 
 

Vstup do historicky první sezóny našeho klubu v druhé lize byl s ohledem na nováčkovský statut podařený. Svěřencům trenéra Fryše se povedlo získat osm bodů. Znojmo se mohlo spolehnout na domácí prostředí, kde v prvních pěti kolech odehrálo tři zápasy a zůstalo neporaženo - remízy s Pardubicemi, Žižkovem a výhra nad Třincem. Když k tomu připočteme venkovní výhru na Kladně, byl to na začátek velmi dobrý vklad. Jediná prohra v úvodu přišla v Brandýse nad Labem.

Hrálo se dvoubodovým systémem, v tabulce přepočet na tříbodový.

Sezóna 1992/93
Trenér Zápasy VýhryRemízyProhryBodySkóre
Jiří Fryš52218 6:4

Z našeho pohledu to byla velice smutná sezóna, začátek ligy ale příliš nenasvědčoval nějakým výrazným problémům, vždyť jsme byli po pěti kolech na desátém místě. Opět se ukázala síla domácího prostředí. Bohumín na ČAFCE dostal ve 3. kole čtyři góly, nevyhrál zde ani favorit soutěže Jablonec. I přes dobrý vstup do ligy ovšem na konci sezóny potkal tým sestup, který byl ovlivněn několika faktory a především velkým oslabením kádru. Nepomohl ani návrat trenére Fryše.

Hrálo se dvoubodovým systémem, v tabulce přepočet na tříbodový.

Sezóna 1993/94
Trenér Zápasy VýhryRemízyProhryBodySkóre
Josef Čech51215 6:4

Takřka deset let muselo Znojmo čekat na další sezónu v druhé lize. Povedlo se to až v nové éře našeho klubu již jako 1.SC Znojmo FK. Vstup to ale nebyl příliš veselý, první čtyři zápasy jsme prohráli a první výhru a gól jsme slavili až na půdě Třince, což bylo tehdy obrovské překvapení. Byla to velmi náročná sezóna, nakonec se nám ale povedlo ligu udržet i pro další sezónu.

Sezóna 2010/11
Trenér Zápasy VýhryRemízyProhryBodySkóre
Bohumil Smrček51043 3:5

Ve druhé sezóně FNL už se vstup do soutěže povedl lépe, i když se říká, že pro nováčka bývá druhý rok v nové soutěži nejkritičtější. Začátek byl však skvělý, v prvních dvou kolech se povedlo porazit Spartu B a Most a zdálo se, že by se tým mohl pohybovat v klidném středu tabulky. Hned vzápětí však přišly tři prohry v řadě a ukázalo se, že to nebude úplně jednoduché. Nakonec z toho byl opět boj o záchranu.

Sezóna 2011/12
Trenér Zápasy VýhryRemízyProhryBodySkóre
Bohumil Smrček52036 7:7

Zkušenější a sehraný tým, který nepotkalo příliš změn v kádru, se pod vedením Leoše Kalvody odrazil k historickému úspěchu. Na vítězství ve FNL v této sezóně měl určitě vliv i velice povedený začátek. Pět zápasů rovnalo se třinácti bodům, když jsme měli největší problémy hned v prvním kole s nováčkem HFK Olomouc, i díky velikému štěstí pro náš tým z toho byla remíza. Pak ale následovaly čtyři výhry v řadě a bylo jasné, že tato sezóna bude speciální. Z boje o záchranu se stal boj o postup do Synot ligy.

Sezóna 2012/13
Trenér Zápasy VýhryRemízyProhryBodySkóre
Leoš Kalvoda541013 8:4

Po sestupu ze Synot ligy kývl trenér Kalvoda na nabídku Olomouce, na jih Moravy ale přišel další kouč spjatý s Hanou - Oldřich Machala. A neměl jednoduchou situaci. Kádr se z části obměnil, tým se navíc učil nový systém hry. Přesto se na samotném začátku zdálo, že vstup do sezóny bude stejně úspěšný jako v památné sezóně 2012/13. Po dvou úvodních venkovních kolech totiž bylo na našem kontě šest bodů. Vše ale pokazily nepovedené domácí zápasy s Vlašimí a Táborskem. Nebýt jich, byl by to vstup do ligy jako z partesu. Tým byl produktivní, na druhou stranu ale také hodně inkasoval. První kola sezóny 2014/15 nakonec zůstala nejúspěšnějším bodem. V dalším průběhu se nám nedařilo dle představ. Oldřicha Machalu vystřídal v průběhu podzimu na trenérské pozici Ludevít Grmela.

Sezóna 2014/15
Trenér Zápasy VýhryRemízyProhryBodySkóre
Oldřich Machala53029 10:8

Ročník 2015/16 jsme začali s novým trenérem Radimem Kučerou, jehož ještě doplnil jako mentor Petr Uličný. Stejně jako v minulé sezóně se nám vstup do ligy povedl, jeden rozdíl tu však je. Daří se nám vyhrávat i na domácí půdě, což znamená o rovné čtyři body více než loni. Činí se také letní posily. Rostislav Šamánek se stal nejlepším hráčem FNL za měsíc březen. Daří se i Šimonu Šumberovi. Obrana se může opřít o zkušeného Radka Mezlíka a mladé kvalitní brankářské duo. Matematika je pak jasná. Pět utkání, 13 bodů a skóre 14:5 znamená historicky nejlepší vstup Znojma do fotbalové národní ligy. Bodově je to na vlas stejně jako v postupové sezóně, rozdíl je však ve výrazně lepším skóre.

Sezóna 2015/16
Trenér Zápasy VýhryRemízyProhryBodySkóre
Radim Kučera, Petr Uličný541013 14:5
 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies