FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Trenér ČR U20 Martin Svědík: Atmosféra byla super, za celý tým divákům děkuji

Trenér ČR U20 Martin Svědík: Atmosféra byla super, za celý tým divákům děkuji Z n o j m o - Trenér Martin Svědík patří do ranku mladých, progresivních koučů. Není tedy divu, že momentálně vede z trenérské lavičky Českou reprezentaci do 20 let. Se svými svěřenci čelil ve Znojmě těžkému soupeři. Nakonec se český výběr rozešel s Nizozemskem smírně po výsledku 2:2, když Lvíčata přišla o výhru v nastaveném čase. Trenér Svědík v našem rozhovoru důkladně rozebral celé utkání a také neopomněl poděkovat fanouškům za skvělou atmosféru, která ho mile překvapila.

 
 
 

Trenére jaké je vaše hodnocení remízového utkání s Nizozemskem?
Zápas jsme začali aktivně, ale bohužel jsme hráli jen po šestnáctku. Posledních dvacet metrů nám chyběla větší kvalita, lepší finální přihrávka a zakončení. Nechali jsme si dát zbytečný gól ze standardní situace, kdy jsme soupeře nepokryli. Nizozemsko pak získalo na deset minut územní převahu, protože obdržená branka nás zaskočila. Nicméně si myslím, že poté jsme se vrátili do hry a v druhé půli se nám povedlo dvěma standardkami skóre otočit. Byli jsme aktivnější, soupeře jsme do ničeho nepouštěli. Bohužel ta aktivita vydržela do devadesáté minuty, v nastaveném čase jsme od dní upustili a trestem bylo vyrovnání z další standardky. Určitě tedy vytknu klukům nedůslednost při obranných standardních situacích a pár nějakých věcí. Na druhou stranu utkání mělo z naší strany dobré tempo, byla tam několik krásných akcí, výkon byl celkem dobrý.

Co říkáte na kuriózní vyrovnaní soupeře v nastaveném času, kdy gól vstřelil po rohovém kopu nizozemský brankář?
Bohužel jsme prohráli osobní souboj. Brankář byl sice přikrytý, ale kila navíc prodal docela dobře a bohužel z toho bylo vyrovnání.

I další otázka bude směřovat ke gólu, tentokrát k prvnímu českému. Jakub Jankto vstřelili parádní branku, co říkáte na jeho provedení standardní situaci?
Byla to samozřejmě parádní branka, ale když dělám hodnocení, tak nevyzdvihuji jednotlivce. Myslím si, že týmový výkon až na pár chyb, byl solidní. Až tedy na nedůslednost při některých standardkách a v první půli jsme byli v některých fázích statičtí. Rozdíl mezi námi a soupeře byl v tom, že oni se nejdřív pohybovali a pak si přihrávali. U nás to bylo naopak, vše jsme hráli do nohy. V druhé půli se to změnilo. Z tohoto pohledu byli Sadílek a Hykel velmi aktivní. I s příchodem Moravce se Suchanem se to v druhém dějství zvedlo.

Jaký je hlavní cíl České reprezentace do 20 let?
Hlavním cílem je připravit hráče do jedenadvacítky. Všechno jsou to povětšinou ročníky 96, takže mají ještě čas, ale je potřeba je udržet v mezinárodní konfrontaci. Tyto zápasy s těžkými soupeři, čímž Holandsko bezesporu jsou, pro hráče velkými zkušenostmi.

Co říci k atmosféře na stadionu? Jak se vám líbila?
Byla super. Byl jsem tu asi před čtyřmi roky, kdy zde byl ještě starý stadion. Jsem mile překvapen, jak to zde nyní vypadá a kolik přišlo diváků. Za celý tým jim chci poděkovat.

V létě jste byl spojován právě s trenérskou pozicí ve Znojmě, nakonec jste reprezentačním trenérem. Sledujete výkony Znojma ve Fotbalové národní lize.
Znojmo sleduji a fandím mu. Líbí se mi zdejší prostředí, s jakým elánem se zde fotbal dělá a co se zde za ty léta vybudovalo. Pro Znojmo mám slabost.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies
×
Odehrané v 15:00 |
1.SC Znojmo FK
FK Blansko