FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Rozhovory s trenérským duem měsíce FNL P. Uličným a R. Kučerou

Rozhovory s trenérským duem měsíce FNL P. Uličným a R. Kučerou Z n o j m o - Jak jste již v minulých dnech zaregistrovali, naše trenérské duo Petr Uličný a Radim Kučera získalo společně ocenění Trenér měsíce října Fotbalové národní ligy. Nyní přišel oficiální web FNL s rozhovory s oběma oceněnými. Můžete si tedy přečíst jaké dojmy mají oba trenéři z této ceny a samozřejmě se probíralo především 1.SC Znojmo a skvělý podzim.

 
 
 

Trenér měsíce Petr Uličný: Radim je takový můj ”synek”, bude dobrý trenér

Společně s panem Kučerou jste získali cenu pro Trenéra měsíce října ve Fotbalové národní lize. Co na ni říkáte?
Tu cenu si zaslouží jen jeden trenér, a to je Radim Kučera. Já ve Znojmě působím jen ve funkci nějakého mentora či konzultanta. Všechno to sleduji a jsem za to rád, vážím si, že je pod tím podepsáno i mé jméno, ale sto procent zásluh patří Radimovi Kučerovi. Určitě mu blahopřeji.

Radima jste vychoval pro velký fotbal a teď jste i u rozjezdu jeho trenérské kariéry. Užíváte si to?
Je to takový můj synek, tak já říkám některým svým hráčům. Když jsem trénoval, tak byl už před těmi dvanácti lety kapitán. Já ho pak měl i jako takového kladného kapitána, když se nám podařilo zachránit Sigmě první ligu v roce 2011/2012 a přitom díky výhře nad Spartou získat pohár.

A jaké u něj vidíte slabší a silné stránky na pozici trenéra?
On bude velmi dobrý trenér, poněvadž je bývalý vynikající ligový hráč a navíc oproti jiným má výhodu v tom, že hrál Bundesligu. Navíc pro to má talent a přirozenou autoritu. Všichni chodí na jeho předzápasové přípravy, kde používá nejen tabuli, ale také počítač, tudíž používá i moderní prvky. Hráči plní to, co po nich chce. Všechny zápasy, které jsem viděl, musím hodnotit pozitivně. Umí i německy, takže si toho může spoustu vyhledat na internetu, kde je velké množství materiálů. Má před sebou velkou perspektivu.

Dají se skloubit vaše fotbalové názory, když vás dělí věkově několik dekád?
Čtyři roky jsem na něj působil jako hlavní trenér, takže možná si ode mě něco vzal, on říká, že ano. Teď již jen sleduji jeho přípravy, které jsou na vysoké úrovni. Hráči to plní, což je vždy velký úspěch trenéra. To, že jsme první ve Fotbalové národní lize, hovoří za jeho práci. A nejen jeho, ale celého realizačního týmu a vedení, kterému šéfuje Ota Kohoutek se spolupracovníky Michalem Bělákem, Jindřichem Růžičkou, Karlem Hodákem a mnoho dalších, nechci na někoho zapomenout.

CELÝ ROZHOVOR K PŘEČTENÍ NA FNL.CZ

Trenér měsíce Radim Kučera: Nevěřil bych, že budeme po třinácti kolech první s náskokem pěti bodů

Společně s panem Uličným jste získali cenu pro Trenéra měsíce října ve Fotbalové národní lize. Co na ni říkáte?
Ocenění je to pěkné, ale spíše jsem rád za to, že se nám jako mužstvu daří a kluci předvádějí dobrý fotbal. Ocenění trenéra přišlo díky hráčům, kteří ty výsledky dělají na hřišti.

Jak se vlastně udál příchod do Znojma?
Byl jsem loni celý rok asistentem v Opavě a na Slovensku studuji profesionální licenci, ke které mi chybí už jen poslední měsíc. V létě mě oslovil Frýdek-Místek a těsně před podpisem se mi ozvalo Znojmo, pro které jsem se nakonec rozhodl. Mám to sice trošku dál, ale klub mi připadal stabilizovanější, proto padla volba na něj.

Důvodem výběru Znojma je tedy stabilita a výhledy do budoucna?
Asi tak nějak bych to řekl. Před dvěma lety hrálo Znojmo ligu, mělo výhledově nový stadion a tak dále. Pro mě to bylo určitě zajímavější.

V současné situaci asi rozhodnutí nelitujete...
Ono to tak teď vypadá, ale mohlo to dopadnout i opačně. Ale s tím jak je to aktuálně, tak jsem asi udělal správný krok.

Je něco, co vás teď pan Uličný skutečně naučil?
Říkal mi, že kabina potřebuje mít nějaké ty dobré články, které ji budou držet pohromadě. Psychologicky mi radí, jak mužstvo udržovat, nabudit, a tak dále. Také jeho staré moudro, že je nejlepší hrát na dva doteky. Vždycky si z něj něco vezmu, ostatně z každého kouče během mé kariéry jsem si vzal něco, co mě nějakým způsobem upoutalo. Dává mi tedy rady, ale tréninkový cyklus a další věci si řídím sám.

Čeho byste chtěl ve své trenérské kariéře dokázat?
Jelikož snem každého hráče je hrát první ligu, tak v tomto případě trénovat první ligu. Velké cíle si nemá cenu dávat, já jsem teď rád, že mohu jako hlavní trenér vést Znojmo.

CELÝ ROZHOVOR K PŘEČTENÍ NA FNL.CZ

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies